Diccionari d'aliments

Tots els nostres ous són ECO i amb codi 0

L’ou és un bàsic imprescindible en qualsevol època de l’any. A Veritas recomanem comprar sempre ous ecològics. Els podràs identificar amb el codi que hi ha imprès en la seva closca. Si el primer dígit és 0, és que l’ou és ecològic.

Ous Ecoparadís pack de 10 ECO: 15% de descompte
Preu exclusiu Club Veritas.

L’ou, un aliment ric en proteïnes

Els ous són aliments rics en proteïnes d’alt valor biològic que aporten greixos saludables a la nostra dieta. També destaquen per tenir vitamines i minerals, com la vitamina A, D, folats i zinc. A més, un sol ou aporta el 51% de la ingesta diària recomanada de vitamina B12.

Els ous ecológics

Els ous ecològics contenen més àcids grassos poliinsaturats i un percentatge inferior d’àcids grassos saturats i monoinsaturats que els no ecològics. A més, els ecològics són lliures de colorants artificials.

 • Mida: els ous ecològics són lleugerament més petits.
 • Proteïna: normalment, n’hi ha més contingut en no ecològics a causa de la suplementació amb aminoàcids a través de la dieta (en ous ecològics no estan autoritzats).
 • Clara: en ecològics, és menys fluida, cosa que és un indicador de més qualitat.
 • Carotenoides: n’hi ha més contingut, d’origen natural, en ous ecològics. Són més antioxidants.
 • Greix: en ecològic, hi ha menys quantitat de greix i lleugerament de més qualitat nutricional.
 • Rovells: en ous no ecològics, són més groguencs perquè s’utilitzen colorants artificials introduïts al pinso.

Gallines que campen amb llibertat

Ous de gallines que campen amb llibertat - Veritas

Els ous ecològics procedeixen de gallines criades en espais amplis, amb llum natural, i que tenen accés a l’aire lliure, a terrenys per campar en llibertat. A més, les gallines s’alimenten de pinsos ecològics, fet que fa que els ous tinguin més frescor, qualitat i riquesa nutricional que els no ecològics.

 • Les gallines ecològiques s’alimenten a base de cereals i vegetals ecològics.
 • Són criades en galliners perfectament ventilats i amb llum natural.
 • Tenen superfícies de corral amples i sortides a patis on campen en llibertat.
 • Es respecten els cicles de son amb 8 hores de foscor.
 • No s’autoritzen els antibiòtics com a tractament preventiu.

El nostre proveïdor Ecoparadís té les granges de producció situades a Catalunya, a les comarques del Gironès, l’Empordà i la Garrotxa.

Coneix el nostre company de viatge.

A la cuina

En una truita, passats per aigua, a la planxa, al forn…: hi ha una gran varietat de maneres de cuinar un ou i infinitat de receptes. Per aquest motiu, l’ou és un aliment molt versàtil a la cuina, però és important saber quines tècniques de cocció es poden fer servir perquè mantingui intactes les propietats nutricionals.

Alternatives a l’ou

L’ou és un aliment estrella a la cuina per la seva capacitat de coagular, espessir o aportar esponjositat; per això sembla que sigui difícil de substituir, però hi ha alternatives que són una solució excel·lent per a dietes veganes o persones al·lèrgiques a l’ou. Les més destacades són: