Companys de viatge

Ous ecològics Veritas: el nostre viatge amb Ecoparadís – Companys de viatge

Els ous ecològics de la marca Veritas i Ecoparadís provenen de gallines que viuen en granges envoltades de camps i que poden sortir a passejar i picotejar a voluntat durant el dia. A més, també s’alimenten de cereals procedents de cultius ecològics.

Les granges de producció estan situades a Catalunya, a les comarques del Gironès, l’Empordà i la Garrotxa. Ecoparadís és la continuació d’una família d’avicultors que va començar l’any 1920, dedicada a la producció ecològica i que proveeix des dels seus inicis els ous als supermercats Veritas.

Vam ser els primers productors d’ous ecològics de l’Estat i sempre hem apostat per la qualitat diferenciada dins el món de l’avicultura.

Pere Vilar, avicultor i propietari d’Ecoparadís.

En Miquel Vilar, la cinquena generació de productors avícoles de la família, també és propietari de l’empresa i remarca la importància de la relació entre Ecoparadís i Veritas.

Des d’un inici compartim emocions, sentiments i, sobretot, valors, i és per això que caminem junts per oferir els millors ous ecològics del mercat

Miquel Vilar, avicultor i propietari d’Ecoparadís.

Ecoparadis i Veritas fan una aposta clara per la cria ecològica de gallines, ja que la seva prioritat absoluta és garantir que els animals creixin en un entorn òptim, fort i saludable.

La nostra decisió d’optar per la cria de gallines ecològiques no només està motivada pel desig de proporcionar aliments de qualitat superior, sinó també per l’aposta decidida per un model de producció sostenible, respectuós amb els animals i el medi ambient.

Pere Vilar, avicultor i propietari d’Ecoparadís.

Ous ecològics Veritas, de gallines que campen amb llibertat - Companys de viatge - Ecoparadís - Veritas

Les gallines criades a partir de la normativa ecològica disposen de 4 metres quadrats de terrenys per cada gallina als patis de pastura i la densitat dels animals a dins la granja no pot superar les 6 gallines per metre quadrat. L’alimentació és a base de cereals i lleguminoses que provenen de cultius ecològics, és a dir, que estan produïts sense pesticides ni adobs de síntesi química i sense llavors d’origen transgènic. A més, els camps on picotegen quan pasturen també estan lliures d’aquests productes.

Les nostres gallines tenen l’opció de romandre en els seus espais interiors o de sortir a l’aire lliure per picotejar i pasturar a voluntat. Aquesta llibertat de moviment i elecció no només contribueix al seu benestar físic i emocional, sinó que també afavoreix la seva qualitat de vida i la seva salut general.

Pere Vilar, avicultor i propietari d’Ecoparadís.
Ous ecològics Veritas, de gallines que campen amb llibertat - Companys de viatge - Ecoparadís - Veritas

Amb l’avicultura ecològica es respecta el cicle natural de les gallines. Seguim l’horari solar i això és important per al benestar animal i per a la qualitat dels ous que produeixen.

Miquel Vilar, la cinquena generació de productors avícoles de la família, també és propietari de l’empresa.

Els ous tenen un albumen més dens i consistent, fet que fa que la clara sigui menys fluida i tingui una millor qualitat nutricional. De la mateixa manera, el perfil lipídic dels ous ecològics és més saludable, ja que contenen més àcids grassos poliinsaturats i un percentatge inferior d’àcids grassos saturats i monoinsaturats.

Com que les nostres gallines són criades amb accés a l’aire lliure i alimentades amb cereals ecològics, són felices, curioses i estan tranquil·les. Per això, ponen ous de molta qualitat nutricional i molt fins de gust que es caracteritzen pel seu aspecte compacte, un rovell d’un color natural i una clara consistent i recollida.

Miquel Vilar, avicultor i propietari d’Ecoparadís.
Ous ecològics Veritas, de gallines que campen amb llibertat - Companys de viatge - Ecoparadís - Veritas

A més, els ous ecològics s’identifiquen perquè tenen un 0 com a primer dígit del codi que hi ha imprès a la seva closca. Els Ecoparadís compleixen la normativa de producció ecològica catalana del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) i la normativa de la Comunitat Econòmica Europea (CEE). Aquests organismes s’encarreguen de vetllar pel compliment de les pràctiques de l’avicultura ecològica, des de la cura de les gallines fins a l’empaquetatge i distribució dels ous, per assegurar que el producte final arriba a les cases amb la màxima qualitat possible.

L’equip de grangers d’Ecoparadís recull els ous entre 3 i 4 vegades al dia i, després de classificar-los per mides, els empaqueten i els envien als nostres supermercats en unes 24 o 48 hores. D’aquesta manera, pots gaudir cada dia d’ous frescos, ecològics i de la millor qualitat possible.

Descobreix més companys de viatge.

Contingut relacionat

  • Companys de viatge

La Despensa Social, receptes sanes i ecològiques amb valor social – Companys de viatge

Els risottos Veritas i les receptes de quinoa i preparats...

  • Companys de viatge

Taronges Biorange, les més dolces – Companys de viatge

A les nostres botigues arriben les taronges Biorange des de...

  • Companys de viatge

Cal Valls, pioners de l’alimentació ecològica – Companys de viatge

Les conserves de Cal Valls són fruit d’una extraordinària fusió...

  • Companys de viatge

Ecoama, amanides fresques de l’horta valenciana – Companys de viatge

De l’Horta de València arriben les millors amanides: fresques, ecològiques...