Diccionari d'aliments

Kombutxa FEST: gaudeix d’una àmplia gamma de marques i gustos

Faci fred o calor, el kombutxa és una de les millors begudes que pots triar si vols una opció saludable, saborosa i lleugerament gasificada. A Veritas tenim una àmplia gamma de marques i gustos, i fins i tot podràs escollir entre versions convencionals i versions zero, que no aporten sucre ni calories.

Kombutxa FEST: gaudeix d'una àmplia gamma de marques i gustos . Supermercats ecològics

El kombutxa és una beguda fermentada elaborada a base de te —normalment verd—, sucre, scoby i, opcionalment, fruites, verdures i altres ingredients per donar-hi un gust o propietat extra. L’scoby és el conjunt de bacteris i llevats que es fa servir per fermentar el te i que s’alimenta del sucre, la qual cosa dona com a resultat una beguda saludable amb una bombolla fina, una quantitat residual de sucre i bacteris probiòtics que ajuden al bon manteniment de la microbiota.

kombucha-diccionario de alimentos-varitas

Més enllà dels ingredients, el gust final del kombutxa depèn de la quantitat de sucre utilitzat, del temps transcorregut i de la temperatura. Entre els sabors destaquen el de gingebre i llimona, el de fruites vermelles i l’original, però la varietat és molt més àmplia i hi ha opcions de magrana, de poma i gingebre, de mango, de pastanaga i cúrcuma, de mojito, de cafè, de préssec i moltes altres. 

El kombutxa clàssic s’elabora únicament a base de te verd, scoby i el sucre necessari per a la fermentació. És ideal per prendre ben fred, sigui sol, per saboritzar al gust o per preparar altres begudes.

Combinades amb fruites i/o espècies, als nostres supermercats trobaràs nombroses varietats per poder-les tastar i triar la que més s’adapti a tu. Algunes de les nostres guanyadores són gingebre i llimona, fruits vermells o magrana, però els kombutxes de préssec, poma amb canyella, pinya colada o taronja i cúrcuma no es queden enrere.

Si vols fugir dels clàssics i endinsar-te en nous gustos, et presentem varietats com el kombutxa amb lavanda i espirulina o la Supergreen, per a qui vulgui un extra d’antioxidants; Chai, amb aquell toc exòtic i aromàtic, i, per als qui no vulguin o no puguin consumir alcohol ni renunciar a les seves begudes preferides, Kombujito i Not-Birra.

El kombutxa ecològic està elaborat, com a mínim, amb el 95% dels ingredients d’origen agrari ecològics, no contenen OMG i l’ús d’additius permesos és molt limitat. Les tendències alimentàries reals cap a productes mínimament processats, sense additius, d’alt valor nutricional i amb beneficis per a la salut han augmentat amb la consciència del consumidor i, per això, el kombutxa ecològic és la millor alternativa als refrescos!

T’ha agradat aquest article? Descobreix més aquí.

Contingut relacionat

  • Diccionari d'aliments

Begudes refrescants per combatre la calor

Gaudeix del bon temps amb begudes refrescants, ecològiques i saludables!...

  • Diccionari d'aliments

Batut de remolatxa amb kombutxa

El batut de remolatxa amb kombutxa pot fer-se amb altres fruites o...

  • Diccionari d'aliments

5 hàbits saludables per començar bé l’any

S'acaben les festes, torna la rutina i, per descomptat, arriben...

  • Diccionari d'aliments

Fermentats imprescindibles per a la flora intestinal

Cada persona alberga una microbiota intestinal única, i el seu...