Consells

5 hàbits saludables per començar bé l’any

S’acaben les festes, torna la rutina i, per descomptat, arriben els clàssics propòsits d’any nou… Aprofita per abandonar els mals costums a l’hora de menjar i organitza la teva dieta sobre la base d’una petita, tot i que molt efectiva, llista d’hàbits saludables.

5 hàbits saludables per començar bé l'any - Consells - Veritas

Cada vegada som més conscients de la importància de cuinar-nos i aquests petits gestos que formen part del nostre dia a dia són els que fan possible que puguem mantenir en el temps els propòsits d’any nou.

Els hàbits saludables que volem fomentar, i mantenir, tenen com a principal objectiu que l’alimentació sigui sana, equilibrada i sostenible. Sens dubte, serà positiu per a la nostra salut, però també ho serà per al planeta.

5 hàbits saludables per començar bé l’any

1. Menja cereals integrals, llegums i fruita seca

Omple el rebost amb cereals integrals, en gra -com el fajol, el mill i els arrossos- i tingues sempre un lloc per guardar llavors variades, fruita seca, llegums i flocs de civada.

2. Cuina amb oli d’oliva verge extra

Tant per amanir com per condimentar tria sempre oli d’oliva verge extra, malgrat que també pots amanir les amanides o verdures al vapor amb greixos molt saludables per a l’organisme; per exemple, oli de llavors de gira-sol o de carbassa. I per fregir prova de fer servir oli de coco.

3. Afegeix espècies i fermentats

Les espècies no sols milloren el gust dels plats, sinó que la majoria tenen un potencial terapèutic interessantíssim: cúrcuma, safrà, llorer, pebre, gingebre, canyella…

Igualment, els aliments fermentats (miso, xucrut, iogurt) milloren les digestions, al mateix temps que enriqueixen les teves receptes.

4. Pren fruita i verdura cada dia

En una nevera sana i equilibrada no poden faltar les verdures i hortalisses de colors variats: pastanaga, porro, xirivia, carbassa, coliflor, bròcoli i diferents fulles verdes. Quant a la fruita, procura que sigui de temporada i de proximitat.

5. I per beure… Infusions i begudes fermentades

Les begudes són part important de l’alimentació i poden ser molt saludables si es trien amb consciència. Si et ve de gust una beguda refrescant i amb bombolles, procura no triar begudes carbonatades i ensucrades i opta per begudes sanes i fermentades com el kombutxa.

I si vols una cosa calenta, res millor que fer-te un te verd sentxa, un rooibos, un cacau amb kuzu o una infusió de la teva planta preferida.

Contingut relacionat

  • Consells

Bons costums detox

Després de les festes i els excessos nadalencs, toca canviar...

  • Consells

Un menú saludable i equilibrat

Un menú saludable i equilibrat Com és un menú saludable...

  • Consells

Cuscús de fajol amb moniato

Molt lleuger i ric en proteïna vegetal, el cuscús de...