Ara a Veritas

Hem compensat la nostra petjada de carboni por segon any consecutiu

Som neutres en carboni! Des del primer dia, a Veritas tenim un compromís inequívoc amb la sostenibilitat; per aquest motiu, ens avancem gairebé tres dècades a l’objectiu climàtic europeu i aconseguim compensar la nostra petjada de carboni per segon any consecutiu.

Petjada de carboni - Veritas

Com ho hem fet?

Per aconseguir tenir una petjada de carboni neutra, hem dut a terme accions per reduir i compensar les nostres emissions.

Reduïm la nostra petjada de carboni

Al llarg de tot l’any 2022, hem reduït la nostra petjada de carboni un 27% respecte al 2021 [1]. Per aconseguir-ho hem dut a terme una sèrie d’accions relacionades principalment amb:

  • Gasos refrigerants menys contaminants
  • Eficiència energètica a les botigues
  • Ús d’energia d’origen renovable
  • Instal·lació de plaques solars
  • Ús de vehicles elèctrics per al repartiment

[1] Tenint en compte dades comparables de l’HC 2021/HC2022.

Compensem la nostra petjada de carboni

Aquest any hem volgut apostar per projectes de compensació que ajudin a recuperar zones amb ecosistemes molt empobrits i amb gran necessitat de regeneració.

Regeneració del territori a la serra d’El Pobo (Terol)

Petjada de carboni - Veritas
Regeneració del territori a la serra d’El Pobo (Terol)

D’una banda, hem decidit apostar per aquest projecte local, situat a la serra d’El Pobo (Terol), que té com a objectiu la regeneració del territori. La seva missió és la de reforestar una zona que, al llarg dels anys, ha sofert una forta desforestació a causa de la tala de fusta descontrolada. Recuperar el territori és imprescindible per continuar mantenint l’equilibri natural de la zona i recuperar tota la seva biodiversitat.

Aquest projecte de reforestació l’està duent a terme ReTree, una empresa B Corp amb la qual compartim comunitat i valors.

Ramaderia regenerativa a la Patagònia (Argentina)

D’altra banda, hem apostat per aquest projecte de ramaderia regenerativa que està situat a la regió més austral de la Patagònia argentina, a la localitat de Río Gallegos.

Vam decidir apostar per aquest projecte perquè és el primer amb crèdits de carboni oficials registrat, ja que actualment a Europa encara no existeixen. A més, considerem que és un projecte perfecte per col·laborar-hi, ja que a Veritas donem suport a l’agricultura i ramaderia ecològica i regenerativa, a causa del seu impacte mediambiental positiu.

La ramaderia regenerativa converteix les pastures en espais de gran capacitat per segrestar tones de CO2 atmosfèric, la qual cosa col·loca els productors com a part de la solució al canvi climàtic més que del problema. Al mateix temps, milloren les condicions dels sòls, ja que els fa més resilients enfront de les inclemències del temps i augmenta la biodiversitat de la zona.

Així doncs, Veritas es converteix en el primer supermercat a apostar per projectes regeneratius com a mètode de compensació.

Ramaderia regenerativa a la Patagònia (Argentina)

De la mateixa manera, com que per a nosaltres és molt important poder aportar i fer costat a les comunitats locals, i sobretot allà on desenvolupem la nostra activitat principal, seguim vinculats al Programa d’Acords Voluntaris de la Generalitat de Catalunya, amb el qual vam compensar la nostra petjada el 2022.

Ens avancem gairebé tres dècades a l’objectiu de compensació climàtic europeu

Europa s’ha compromès a ser la primera zona climàticament neutra el 2050. Per aconseguir-ho, d’ara al 2030 es preveu reduir les emissions en almenys un 55% respecte dels nivells del 1990. Aquesta mesura pretén mitigar les emissions de gasos d’efecte hivernacle (d’ara endavant, GEH), i limitar l’augment de la temperatura global a no més d’1,5 °C.

El nostre compromís ens posa en línia amb els objectius europeus. Al 2021 vam aconseguir una reducció del 50% respecte a la del 2015 [2].

A més, des del 2022 també som neutres en carboni i ens avancem gairebé 30 anys als objectius marcats per al 2050.


[2] Tenint en compte dades comparables de l’HC 2015/HC2022.

Si t’ha agradat aquest article, descobreix més aquí!

Contingut relacionat

  • Ara a Veritas

A Veritas tenim un clar compromís amb la sostenibilitat

Més enllà de proveir les llars amb productes saludables i...

  • Ara a Veritas

Artesana, la barra de pa amb menys petjada de carboni

La barra de pan Artesana Veritas es la barra de...

  • Ara a Veritas

Veritas aconsegueix reduir un 50% la seva petjada de carboni

A més de treballar per portar una alimentació saludable i...

  • Ara a Veritas

Instal·lem plaques solars al nostre centre logístic i a les nostres botigues

Instal·lem plaques solars al centre logístic de Lliçà d’Amunt i...