Ara a Veritas

Veritas aconsegueix reduir un 50% la seva petjada de carboni

A més de treballar per portar una alimentació saludable i ecològica a totes les llars, a Veritas també estem compromesos amb la lluita contra la crisi climàtica. Seguint aquest propòsit, l’any 2021 hem aconseguit reduir a la meitat la petjada de carboni respecte al 2015.

Petjada de carboni - Sostenibilitat - Veritas

Aquest és el nostre màxim èxit en reducció fins al moment. Som a un pas d’aconseguir l’objectiu que la Unió Europea marca per al 2030: reduir un 55% les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Què és la petjada de carboni?

La petjada de carboni és el rastre que deixem al planeta. Aquest indicador ambiental ens calcula la quantitat d’emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) emeses a l’atmosfera, que se sol expressar en tones de CO₂. Aquests gasos els generem les persones i les empreses en fabricar un producte, consumir energia o fer les nostres activitats diàries.

Els últims anys, la petjada de carboni ha augmentat precipitadament, cosa que influeix en l’escalfament global i el canvi climàtic; per això, per salvar el planeta, l’hem de reduir com més aviat millor.

Què fa Veritas per reduir la petjada de carboni?

El 2021, la petjada total de Veritas ha estat de 1.642 tones de CO2-e q, valor que significa una reducció del 50% respecte al 2015 i una disminució del 7% respecte al 2020.

Aquests resultats han estat possibles gràcies a la feina que hem fet dia a dia per:

  • Millorar la nostra eficiència energètica
  • Obtenir energies renovables
  • Recuperar i emmagatzemar els gasos refrigerants per als sistemes de climatització
  • Coordinar una gestió diferenciada dels residus
  • Millorar els sistemes de logística i distribució de mercaderies

Veritas aconsegueix una petjada de carboni neutra


Ens avancem gairebé tres dècades a l’objectiu climàtic europeu de 2050 i aconseguim tenir una petjada de carboni neutra l’any 2022 gràcies a la compensació de la nostra petjada de 2021. Hem aconseguit aquest repte a través de la compra de crèdits de carboni del programa marc de la Generalitat de Catalunya.

Treballem per aconseguir els ODS

Aquestes són moltes de les accions, emmarcades en l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 13 (Acció pel clima), que Veritas ha fet i té en marxa per reduir l’impacte de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera. Amb aquestes, complim l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 7 (Energia assequible i no contaminant) i ens continuem esforçant dia a dia per aconseguir reduir i compensar encara més la nostra petjada de carboni.

Contingut relacionat

  • Ara a Veritas

A Veritas tenim un clar compromís amb la sostenibilitat

Més enllà de proveir les llars amb productes saludables i...

  • Ara a Veritas

Artesana, la barra de pa amb menys petjada de carboni

La barra de pan Artesana Veritas es la barra de...

  • Ara a Veritas

Hem compensat la nostra petjada de carboni por segon any consecutiu

Som neutres en carboni! Des del primer dia, a Veritas...