Ara a Veritas

A Veritas tenim un clar compromís amb la sostenibilitat

Més enllà de proveir les llars amb productes saludables i ecològics a Veritas tenim un clar compromís amb la sostenibilitat. Per això, fem accions d’impacte positiu tant en el medi ambient com en les persones.

Impacte mediambiental

A Veritas treballem dia a dia per reduir i compensar la petjada de carboni que produeix la nostra activitat. Per això, després d’un rigorós treball, vam aconseguir el 2021 una reducció del 50% de les nostres emissions respecte al 2015.

Com ho hem fet?

  • Impulsant projectes d’economia circular per donar una segona vida als residus que generem.
  • Reorganitzant les rutes dels nostres vehicles utilitzant mitjans de transport més responsables amb el medi ambient.
  • Passant a ser una cadena de supermercats en què el 100% de l’energia prové de fonts renovables.
  • Iniciant un procés de canvi dels gasos refrigerants de les neveres dels nostres supermercats. Encara hi estem treballant, però hem aconseguit reduir les emissions en un 60%.
  • Entre moltes altres accions.

A més, també hem aconseguit la neutralitat en carboni! Ho hem fet compensant la nostra petjada del 2021 a través de la compra de crèdits de carboni del programa marc de la Generalitat de Catalunya. Amb aquesta fita aconseguida ens avancem gairebé 30 anys als objectius marcats per al 2050 per la Unió Europea.

A través de la minimització de les nostres emissions de CO₂ i compensació d’aquelles que no podem eliminar, estem treballant dia a dia en un full de ruta cap a un impacte positiu en el planeta. Els projectes més destacats que impulsem per a millorar el nostre impacte mediambiental són:

Projecte de circularitat

A Veritas impulsem un projecte d’economia circular que consisteix en la reutilització de les ampolles de vidre de les nostres cremes de verdures i gaspatxos. Vine als nostres supermercats de Catalunya (excepte a Lleida i a Puigcerdà), retorna l’ampolla i et descomptarem 0,10 € en la teva pròxima compra.

Veritas Textil Project

Veritas Textil Project

A Veritas també estem compromesos amb el consum conscient i responsable. Per això, posem a la teva disposició un servei per recuperar i donar una segona vida a la roba que ja no utilitzes.

Bosses compostables

Veritas va ser el primer supermercat a eliminar les bosses de plàstic. El 2010 vam suprimir el plàstic de les bosses de caixa i el 2016 vam començar a oferir bosses compostables per a les fruites i les verdures.

Envasos més sostenibles

Estem treballant per eliminar els plàstics afegits dels productes que depenen directament de la nostra gestió:

– Envasos compostables d’Ecorganic.

– Col·laboració amb Sant Aniol per tenir aigües amb envasos retornables de vidre.

– Noves safates sostenibles de la Cuina Veritas.

Envasos reutilitzables

Veritas facilita als seus consumidors portar envasos reutilizables per comprar carn i peix. L’objectiu d’aquesta mesura és fomentar l’ús d’aquesta classe d’envasos i reduir el consum d’embalatges. En aquest sentit, Veritas se suma al protocol de reutilització de la Fundació Rezero.

Tasses o gots reutilitzables a les cafeteries

A Veritas volem reduir els gots d’un sol ús. Per aquest motiu, si portes una tassa o got reutilitzable, per cada cafè o infusió que demanis a qualsevol de les nostres cafeteries, podràs gaudir d’un descompte de 15 cèntims per unitat.

Reducció dels nostres residus

A més de transformar, un dels nostres grans compromisos és reduir els residus que generen les nostres botigues. Un exemple d’això és l’exclusiu sistema de bosses Longopac amb el qual generem un 70% menys de plàstic.

Tiquet electrònic i lliure de bisfenol A

El 2016 vam eliminar el bisfenol A de tots els nostres tiquets de caixa. D’altra banda, també oferim l’opció als nostres clients de no imprimir els tiquets a la caixa i descarregar-los des de l’app del Club Veritas o l’àrea de client de la botiga online.

Veritas Pure Air

Les nostres botigues estan equipades amb un sistema de purificació de l’aire pioner i únic que neteja l’aire interior de pol·len, bacteris i gasos contaminants, amb l’objectiu de cuidar la salut dels clients i els empleats.


Gràcies a totes aquestes iniciatives hem col·laborat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) següents:

Los Objetivos de Dessarrollo Sostenible de nuestro impacto medioambiental

Impacte social

A més de fomentar iniciatives mediambientals, a Veritas també tenim un ferm compromís amb les persones; per aquest motiu, impulsem diferents projectes d’impacte social.

Menstrual Point®


A totes les nostres botigues i centres de treball, oferim de manera gratuïta i accessible compreses i tampons ecològics a la població menstruant que tingui una necessitat imprevista. En aquest sentit, ens sumem al moviment social Menstrual Point® per lluitar contra la discriminació econòmica vinculada al sexe i l’edat.

Lectura fàcil


Adaptem els articles de la nostra revista utilitzant la tècnica de lectura fàcil amb la col·laboració de de TEB 100% Capaços. Gràcies a la seva col·laboració, podem assegurar-nos que els nostres articles són accessibles a tothom.

Impacte al territori

Amb la col·laboració de més de 70 entitats socials, donem aliments setmanalment i acostem una alimentació ecològica i sana a col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Arriben els ecos solidaris a l'app Veritas!

Els ecos solidaris del Club Veritas

Un dels avantatges més destacats del Club Veritas és que pots acumular ecos amb les teves compres i després bescanviar-los per productes o donar-los a entitats socials.

Xocolata solidària Veritas

A Veritas tenim la xocolata ecològica i solidària Veritas, amb el compromís de donar el 100% dels beneficis de la seva venda a associacions que treballen per a la prevenció, el tractament i la recuperació de les persones amb trastorns de salut mental.

Desodorant ecològic Viridis

A Veritas hem creat el desodorant ecològic Viridis, un producte totalment lliure de químics perjudicials. El 100% dels beneficis de la venda d’aquest desodorant el destinem a associacions locals que col·laboren en la lluita contra el càncer de mama.

Veritas i Oxfam Intermón: una aliança única al mercat - Veritas

Veritas i Intermón Oxfam

Ens aliem amb Oxfam Intermón per oferir una gamma de productes de comerç just, ecològics i sostenibles que inclou cafè, panela i xocolata. La gamma va acompanyada d’una donació a les famílies productores.

Impacte durant la covid-19


Durant la pandèmia vam donar més de 150 menús als hospitals, 600L de brou a Pont Alimentari i una cistella de productes bàsics durant 8 mesos a 50 famílies. A més, vam donar a la Creu Roja 77 palets d’alimentació sana i saludable.

Pel que fa a l’impacte social, gràcies a totes aquestes iniciatives hem col·laborat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) següents:

Los Objetivos de Dessarrollo Sostenible de nuestro impacto social


Amb tot continuem avançant i treballant per a un planeta més sostenible.