Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
L’ou és un bàsic imprescindible en qualsevol època de l’any. A Veritas recomanem comprar sempre ous ecològics. Els podràs identificar amb el codi que hi ha imprès en la seva closca. Si el primer dígit és 0, és que l’ou és ecològic.
Els ous són aliments rics en proteïnes d’alt valor biològic que aporten greixos saludables a la nostra dieta. També destaquen per tenir vitamines i minerals, com la vitamina A, D, folats i zinc. A més, un sol ou aporta el 51% de la ingesta diària recomanada de vitamina B12.
Els ous ecològics contenen més àcids grassos poliinsaturats i un percentatge inferior d’àcids grassos saturats i monoinsaturats que els no ecològics. A més, els ecològics són lliures de colorants artificials.
Els ous ecològics procedeixen de gallines criades en espais amplis, amb llum natural, i que tenen accés a l’aire lliure, a terrenys per campar en llibertat. A més, les gallines s’alimenten de pinsos ecològics, fet que fa que els ous tinguin més frescor, qualitat i riquesa nutricional que els no ecològics.
El nostre proveïdor Ecoparadís té les granges de producció situades a Catalunya, a les comarques del Gironès, l’Empordà i la Garrotxa.
Coneix el nostre company de viatge.
En una truita, passats per aigua, a la planxa, al forn…: hi ha una gran varietat de maneres de cuinar un ou i infinitat de receptes. Per aquest motiu, l’ou és un aliment molt versàtil a la cuina, però és important saber quines tècniques de cocció es poden fer servir perquè mantingui intactes les propietats nutricionals.
L’ou és un aliment estrella a la cuina per la seva capacitat de coagular, espessir o aportar esponjositat; per això sembla que sigui difícil de substituir, però hi ha alternatives que són una solució excel·lent per a dietes veganes o persones al·lèrgiques a l’ou. Les més destacades són: