Consells

Visc la regla, soc poderosa

El moviment “Visc la regla, soc poderosa” l’ajuda a descobrir les teves necessitats i a viure el teu cicle de manera sostenible i positiva.

Malgrat la seva universalitat, la menstruació continua sent una gran desconeguda: què conté la sang menstrual?, per què és important triar compreses i tampons ecològics?, com es fa servir la copa?…

Visc la regla, soc poderosa

Veritas i Masmi, l’empresa de productes ecològics d’higiene íntima, vam iniciar fa dos anys el moviment “Visc la regla, soc poderosa”, amb l’objectiu de celebrar l’empoderament de la menstruació i de proporcionar a les dones opcions de cura naturals.

Durant la regla el teu metabolisme du a terme una intensa depuració, però… què conté la sang menstrual? Principalment, teixit endometrial, hormones, restes de tòxics procedents de la contaminació… i fins i tot cèl·lules mare.

Per què cal triar cotó ecològic certificat?

La majoria de compreses i tampons no ecològics solen estar fets amb plàstics, fibres sintètiques, cotó blanquejat amb clor…

Aquests components es poden acumular en els teixits i el seu ús continuat podria provocar irritacions.

La millor opció són els productes de pur cotó ecològic certificat

Es cultiva sense químics i és la matèria primera més adequada per estar en contacte amb la mucosa vaginal, ja que és hipoal·legogen, transpirable i compatible amb el pH de la zona.

Comprova tu mateixa la diferència entre una compresa no ecològica i una d’ecològica.

  1. D’entrada, la capa que està en contacte amb la pell és habitual que sigui de plàstic en una compresa no ecològica i de cotó en una d’ecològica.
  2. Si esquinces aquesta capa i fregues una mica el material interior, en la no ecològica surt una pols, cosa que indica que no és cotó sinó cel·lulosa, és a dir, fusta triturada i tractada amb substàncies artificials. En canvi, en la de cotó ecològic només hi ha uns brins que actuen a mode de tub i deixen passar l’aire per facilitar la transpiració.

Calcetes i compreses de tela

Les compreses de tela i les calcetes menstruals reutilitzables que estan fetes de cotó ecològic retenen el líquid perfectament gràcies al seu dissent, que evita les fugues, i les pots rentar fins a 100 vegades.

Tampons amb vel de seguretat

Els no ecològics poden incloure fibres sintètiques (raió, viscosa) sense vel de seguretat, que poden quedar adherides a la mucosa vaginal, i ressecar-la i deixar-hi residus.

Posa un tampó en un got d’aigua i espera una hora: si és ecològic, l’aigua serà clara perquè té vel de seguretat; però si no ho és, gairebé segur que l’aigua estarà plena de petits filaments que suren.

Aplicador reutilitzable per a tampons

Masmi ha creat un aplicador de tampons reutilitzable que és sostenible i molt fàcil d’utilitzar perquè ofereix una suau i còmoda inserció del tampó sense generar residus plàstics, ja que una vegada utilitzat es pot rentar i guardar per a un pròxim ús.

Fabricat amb material de grau mèdic, l’aplicador té una vida de fins a 10 anys. El producte està dissenyat per funcionar amb els tampons Cottonlock de Masmi.

Copes de diverses mides

La copa menstrual recull el fluix en lloc d’absorbir-lo, és hipoal·lergògena, dura més de quatre anys i està fabricada sense silicona, làtex, ftalats ni bisfenol A.

I per a les primeres menstruacions…

El cos de les adolescents està en ple desenvolupament i necessita productes adaptats a aquest i a les primeres regles.

Aquesta és l’essència de la línia Masmi Girls: les seves compreses i protectors íntims per a fluixos lleugers són més estrets i curts.

Tant la capa superior com el nucli absorbent són de cotó ecològic i la làmina impermeable és de bioplàstic biodegradable i compostable.
Pots trobar tots els productes a la botiga en línia Veritas.

Contingut relacionat

  • Consells

Què és la menstruació i quins són els seus beneficis

A més de sang, la menstruació conté mucosa, cèl·lules de...

  • Consells

Com prevenir les infeccions d’orina

Tant les infeccions d'orina com les infeccions per càndides són...

  • Consells

Emocions i cicle menstrual

Totes les dones experimentem canvis anímics durant el cicle menstrual...

  • Consells

Què menjar quan tens la regla

Sabies que el cos et demana vitamines i minerals específics...