Consells

Què és la menstruació i quins són els seus beneficis

A més de sang, la menstruació conté mucosa, cèl·lules de revestiment uterí, cèl·lules mare, plasma i fins i tot anticossos. I també líquid linfàtic ple de vitamines, proteïnes, glúcids, minerals…, fins restes de metalls pesants i contaminants. És una autèntica depuració que l’organisme femení du a terme de manera natural.

Què és la menstruació i quins son els seus beneficis - Veritas

El cos humà sobreviu gràcies a la seva capacitat depurativa. Els òrgans excretos (bufeta, intestí, pell, llengua…) s’encarreguen d’eliminar constantment tot allò que l’organisme no necessita.

Què és la menstruació i quins són els seus beneficis

La depuració menstrual és una cosa exclusiva del cos femení, un regal de la natura que et protegeix enfront dels nous productes de síntesi que ens envolten i amb els quals el teu cos està en contacte diàriament: contaminants mediambientals, productes d’higiene femenina, etc. En definitiva, es tracta d’un recurs desintoxicant, exclusiu del metabolisme de la dona que t’ajuda a mantenir l’equilibri de la salut hormonal.

Visc la regla, soc poderosa - Veritas

Sang rica en cèl·lules mare

La sang menstrual ve des de l’úter i, al seu pas, va recollint les cèl·lules de l’interior que s’estan desprenent i que, de vegades, es confonen amb coàguls. La Universitat dels Andes (UAndes) a Xile i el centre tecnològic Cells for Cells (C4C) van fer un estudi sobre el contingut dels fluids menstruals i van trobar-hi una quantitat de cèl·lules mare, amb un potencial especial per tractar un gran nombre de malalties.

Les cel·lules mare són cèl·lules especials que tenen una extraordinària capacitat per multiplicar-se i formar teixit de qualsevol naturalesa, ja sigui cutani, hepàtic, muscular… Es tracta d’un descobriment revolucionari que t’ajudarà a canviar la percepció negativa que es té de la sang menstrual.

Cuida’t durant la menstruació

Dediques un temps al descans durant la regla o el teu ritme de vida és tan atrafegat que només de pensar-hi et sembla impossible? La tasca depurativa que du a terme l’organisme suposa una despesa energètica elevada, per aquest motiu et trobes més cansada, sobretot els primers dies del cicle. Per tant, és important cuidar-se en diversos aspectes: alimentació equilibrada, descans suficient, bons hàbits, etc.

És important vigilar la dieta durant aquests dies, ja que es trata d’una fase fonamentalment depurativa. Et notaràs més sensible a l’hora de detectar tot allò que implica una desharmonia en el teu dia a dia: la feina, la situació econòmica, aquell projecte pendent, alguna cosa per comentar amb la parella… Atendre i escoltar els pensaments i actuar per canviar el que et preocupa també vol dir cuidar-se. Tingues present que trobar l’equilibri demana reconèixer què és el que et desequilibra.

Tant la capa superior com el nucli absorbent són de cotó ecològic i la làmina impermeable és de bioplàstic biodegradable i compostable.


Pots trobar tots els productes a la botiga en línia Veritas.

Contingut relacionat

  • Consells

Visc la regla, soc poderosa

El moviment "Visc la regla, soc poderosa" l'ajuda a descobrir...

  • Consells

Emocions i cicle menstrual

Totes les dones experimentem canvis anímics durant el cicle menstrual...

  • Consells

Com prevenir les infeccions d’orina

Tant les infeccions d'orina com les infeccions per càndides són...

  • Consells

Com calmar el dolor menstrual

Els dolors menstruals van associats a la regla de manera...