Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
Ets dels qui gaudeix les celebracions amb un bon vi? Per què triar-ne només un? Sigues el millor amfitrió, emporta’t un vi ecològic de cada i tingues sempre a mà l’opció perfecta.
Amb el final de l’any arriben les reunions familiars, d’amics i de feina, sempre acompanyades amb bon menjar i beure. El vi, que es produeix des del neolític, s’elabora aixafant raïm per obtenir-ne el most, que fermenta amb llevats. La maduració en bota depèn del tipus de vi que es vulgui fer.
És el més popular. S’obté del most de raïm negre i es premsa per conservar-ne els pigments i tanins, que hi aporten color. Segons l’envelliment, es classifica en jove, criança, reserva i gran reserva. Els tipus de raïm més comuns per elaborar-lo són cabernet sauvignon, merlot, ull de llebre i garnatxa, entre d’altres.
El negre acostuma a acompanyar carns vermelles, embotits, formatges madurats, arrossos amb carn, peixos blaus i pastes amb salsa de tomàquet. Les nostres botigues ofereixen vins ecològics de regions reconegudes com La Rioja, Navarra, el Penedès i La Ribera del Duero.
El vi blanc s’elabora majoritàriament amb raïm blanc, tot i que també es pot fer amb raïm negre si se’n treu la pellofa abans de la fermentació. Els raïms més comuns són chardonnay, sauvignon i garnatxa blanca. Aquest vi ha guanyat popularitat i es marida amb carns blanques, peixos, mariscos i arrossos com el risotto. Disposem de varietats seques, afruitades i dolces, i destaquen els vins amb DO Catalunya, Rueda i Penedès.
El rosat es produeix aixafant raïm negre i deixant-ne la pellofa en contacte amb el most per poc temps.
El color i gust depenen d’aquest contacte. Els nostres rosats provenen principalment de Catalunya (DO Penedès) i Castella-la Manxa.
El cava és un vi escumós que fermenta per segona vegada a l’ampolla. Només els productes elaborats a Espanya amb DO Cava tenen aquest nom. Els raïms més comuns són macabeu, xarel·lo i parellada.
A més a més, el cava es classifica tenint en compte la criança i el contingut en sucres:
Recorda que els vins ecològics provenen de raïm sense fertilitzants ni pesticides químics, amb menys sulfits i seguint mètodes que afavoreixen la biodiversitat. I, a més a més, als nostres lineals també hi trobaràs opcions sense sulfits.
T’ha agradat aquest article? Aprèn més sobre vins.
L'essència dels vins ecològics resideix a reprendre la forma en...
Servir vi és tot un art, per això et donem...
Els vins blancs es poden produir a partir de diferents...
Un vi negre llest per degustar ha de passar per...