Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
Cada vegada més gent s’interessa per la gastronomia asiàtica, no només gràcies al turisme i als restaurants, sinó també cuinant a casa. Amb la cuina oriental, dona un toc als teus plats!
Pots trobar tots els ingredients d’aquest article sobre cuina oriental a la botiga online de Veritas.
A les nostres botigues hi ha una gran varietat de productes d’Orient: el miso, les algues, la salsa de soja o els fideus d’arròs. Tots són ecològics i, en el cas de les salses o les sopes, estan fabricades amb almenys el 95% de les matèries primeres d’origen agrari ecològiques.
El miso és un condiment en pasta elaborat amb llavors de soja o de cereals i sal marina fermentats amb el fong koji. Com que és un aliment fermentat, sempre que no estigui pasteuritzat, aportarà bacteris probiòtics que afavoreixen el bon estat de la microbiota i del sistema immunitari.
A Veritas trobaràs miso blanc o shiro, elaborat amb arròs blanc i una menor proporció de soja i de sabor dolç; mugi miso, a base d’ordi i de sabor salat però suau; hatcho miso, només a base de soja i de sabor intens i color fosc, i miso de cigrons, semblant al shiro però amb cigrons en lloc de soja.
El miso és versàtil i fàcil d’utilitzar com a potenciador del sabor, substituint la sal o espècies. Si tens pressa o no vols cuinar, les sopes instantànies amb miso són una opció ideal per gaudir del sabor d’aquest aliment de forma fàcil i ràpida.
La de soja és la salsa per excel·lència del menjar asiàtic, però no totes són iguals. El tamari és una salsa de soja elaborada amb grans de soja fermentats en sal, i el shoyu, fet a més amb blat, és més suau i, a diferència del tamari, conté gluten. Totes dues s’utilitzen en saltats, fideus, arrossos o sushi.
Al sud-est asiàtic també dominen els curris. Tens pasta de curri groc, verd o vermell (depenent de les teves preferències en el picant) i altres condiments típics d’Indonèsia com la ceba fregida, el ketjap o el nasi goreng.
Les algues són considerades les verdures del mar i destaquen pels seus minerals i fibra. Entre les més conegudes hi ha l’alga nori, per al sushi, o l’alga wakame, utilitzada per a sopes o per millorar la digestió de llegums.
Es consumeixen deshidratades. Podràs triar entre la fulla sencera o els flocs, perfectes per a amanides i saltats. Tot i això, les conserves d’algues són ideals per prendre en aperitius o per donar un toc diferent a una amanida.
L’agar-agar és una altra alga que s’utilitza com a espessidor natural en salses, sopes o cremes de verdures.
Els fideus, especialment d’arròs, se solen saltar o utilitzar en sopes com el ramen o en plats típics com el Pad Thai. Per a una opció baixa en carbohidrats i calories, la pasta de konjac és una excel·lent opció saciant i rica en fibra, ideal en dietes cetogèniques o hipocalòriques.
A la nostra secció de productes orientals també trobaràs paper d’arròs, wasabi, amasake (una pasta dolça i fermentada per a postres i salses), umeboshi (pruna japonesa fermentada utilitzada com a condiment) o kuzu (un espessidor natural amb propietats medicinals).
T’ha agradat aquest article? Descobreix aquesta recepta amb miso.
Sopa de remolatxa, exòtica i cremosa que combina a la...
En ple Parc Natural del Delta de l’Ebre –entre arrossars,...
Descobreix tofu cruixent a la barbacoa! Una recepta vegana i...