Companys de viatge

Kenshô, fermentats amb arròs del Delta – Companys de viatge

En ple Parc Natural del Delta de l’Ebre –entre arrossars, salines, dunes, platges i maresmes– l’Humbert i la Meritxell, sota la marca Kenshô, elaboren diferents tipus de miso amb una varietat d’arròs mediterrània, seguint la tècnica tradicional japonesa i de manera ecològica i sostenible.

Kenshô - Companys de viatge - Veritas

Fermentats japonesos amb arròs del Delta

La història de Kenshô és la història d’Humbert Conti i Meritxell Jardí, dos enamorats de la gastronomia japonesa que un dia van tenir la idea de fer sake amb arròs del Delta: ell, enginyer especialista en negocis sostenibles; ella, enginyera agrònoma i quarta generació d’una saga d’arrossers de la zona.

Des del primer dia, volien desenvolupar i mantenir el patrimoni local a nivell agrícola, cultural i mediambiental, i el primer pas va ser recuperar una antiga masia de la família de la Meritxell a l’Ampolla per convertir-la en el centre d’operacions.

Tècnica oriental, esperit mediterrani

Humbert Conti i Meritxell Jardí - Kenshô - Companys de viatge - Veritas

El segon pas es va complicar més perquè ningú havia intentat replicar la tècnica japonesa amb arrossos mediterranis.

Després de moltes proves vam trobar la varietat autòctona ideal: l’arròs maresma; un gra gros, amb molt de midó al nucli i perfecte per elaborar el primer sake mediterrani ecològic, el nostre gran èxit.

Humbert Conti, impulsor de Kenshô

A més, “en treballar amb una varietat antiga i local, en equilibri amb l’ecosistema, contribuïm a la biodiversitat i tenim menys problemes de plagues perquè és un arròs fort i resistent”, afegeix la Meritxell.

La idea original va sorgir el 2009, però no va ser fins al 2015 que van llançar el seu primer producte, i el 2019 va començar la col·laboració amb Veritas.

Ens semblava inassolible i quan es va presentar l’oportunitat no ho vam dubtar ni un instant; la relació ha superat les nostres expectatives i en aquest temps, a més de subministrar-los miso i amazake, hem col·laborat regularment amb els tallers que ofereixen Alf Mota, Mareva Gillioz, Nerea Zorokiain i Camila Loew.

Meritxell Jardí, impulsora de Kenshô

Fermentació de Kenshô, ecosostenible i amb poder probiòtic

Fermentació - Kenshô - Companys de viatge - Veritas

Gràcies a l’acció del koji (un fong de l’arròs), transformen l’arròs en aliments saborosos i saludables mitjançant la fermentació, que no deixa de ser un mètode de conservació utilitzat des de l’antiguitat.

Els fermentats són clau per cuidar i recuperar el sistema digestiu, ja que contenen probiòtics naturals.

Meritxell Jardí, impulsora de Kenshô

Tots els seus productes estan certificats pel CCPAE, s’elaboren de manera artesanal i sense pasteuritzar, sense conservants ni sucres afegits, i tenen un gust umami natural.

Miso: un aliment mil·lenari

Miso  - Companys de viaje - Veritas

Considerat un aliment medicinal al Japó, el miso va ser durant segles la menja preferida de la família imperial i els samurais. Tot i que s’elabora segons el sistema tradicional japonès, el miso Kenshô és essencialment mediterrani i està disponible a Veritas en dues varietats: shiro miso i miso de cigrons i arròs.

El primer és un miso d’arròs i soja ideal per a sopes suaus i per preparar salses, amaniments, etc. El segon és de cigrons i arròs (sense soja) i és el substitut perfecte de la sal i un gran potenciador d’aliments.

Amazake: el “iogurt” més dolç

Meritxell Jardí - Kenshô - Companys de viatge - Veritas

L’amazake d’arròs blanc és una crema dolça i cremosa a base d’arròs fermentat. Durant la fermentació, els enzims del koji trenquen els polisacàrids del cereal en sucres; d’aquí ve el seu gust naturalment dolç, sense necessitat d’afegir-hi sucres. És considerat el iogurt japonès perquè, gràcies al contingut en fibra que té, regula les funcions intestinals.

Descobreix tots els nostres companys de viatge.

Contingut relacionat

  • Companys de viatge

La Despensa Social, receptes sanes i ecològiques amb valor social – Companys de viatge

Els risottos Veritas i les receptes de quinoa i preparats...

  • Companys de viatge

Taronges Biorange, les més dolces – Companys de viatge

A les nostres botigues arriben les taronges Biorange des de...

  • Companys de viatge

Girolomoni – Companys de viatge

Espaguetis, macarrons, rigatoni, farfalle, fusilli…: a les nostres botigues pots...

  • Companys de viatge

Horta de Santa Clara – Companys de viatge

Sense conservants, sense additius, sense aromes artificials…, només verdures fresques...