Pannacotta de coco i xocolata

Et proposem una alternativa vegana a la pannacotta tradicional: la pannacotta de coco i xocolata. De textura suau i cremosa, aquestes postres típicament italianes són molt senzilles de preparar i, gràcies a la crema de coco i la beguda d’ametlla, porten minerals i greixos saludables.
Pannacotta de coco i xocolata
Ingredients:
- 250 ml de crema de coco tipus thai
- 200 ml de beguda d’ametlla
- 2 cullerades soperes d’eritritol
- 2 cullerades soperes de cacau cru en pols
- 1 cullerada petita d’agar-agar
- 2-3 gotes d’essència de vainilla
- 1 polsim de cardamom
- Compota de poma
Ingredients per al topping:
- Fruites vermelles congelades
- Coco deshidratat torrat
- Crema de cacauet
- Granola
Pots trobar tots els ingredients a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Posa una mica de compota de poma al fons de dos gots i reserva-ho.
- En un cassó, escalfa la crema de coco i la beguda d’ametlla amb l’essència de vainilla, el cardamom acabat de moldre i l’eritritol.
- Quan la mescla estigui calenta afegeix-hi l’agar-agar i porta-ho a ebullició sense deixar de remenar.
- Retira-ho del foc i aboca la meitat de la preparació als gots de la compota de poma.
- Afegeix el cacau a la mescla que queda al cassó, remena-ho fins que quedi ben integrat i emplena dos gots més.
- Deixa-ho refredar i refrigera els quatre gots un mínim de 2-3 hores abans de consumir-ho.
- Serveix la pannacotta blanca amb fruites vermelles i coco deshidratat torrat per damunt i la de xocolata amb crema de cacauet i granola.
Gaudeix de la nostra col·lecció de postres saludables.
Pasta veggie a la parmesana

Pinya colada saludable

Gaspatxo de préssec i alfàbrega

Veggie rolls amb salsa de cacauet

Arròs basmati amb bròcoli i espàrrecs

Brownie de cigrons

Llenties guisades amb parmentier

Minicakes vegans de quinoa i poma

Dhal amb verdures i arròs basmati
Típic de l’Índia, el dhal és un plat saborós i molt aromàtic, gràcies a les espècies, que aporta proteïna completa fruit de la combinació de les llenties vermelles amb l’arròs basmati.
Gaudeix d’aquest plat exòtic i nutritiu que et proposa la foodblogger Alina, de Green Mama.

Ingredients:
- 2 tasses de llenties vermelles
- 1 moniato
- 1/4 de carbassa cacauet
- 1/2 ceba
- 6-8 bolets portobel·lo
- 1 llima
- 1 llauna de llet de coco thai
- 1 tros de 5 cm de gingebre fresc
- 2 cullerades soperes de curri en pols
- 1 cullerada sopera de garam masala
- 1 cullerada petita de cúrcuma en pols
- 1 cullerada petita de llavors de coriandre
- 1 cullerada petita de comí en pols
- 1 grapat de coriandre fresc
- 1-2 cullerades de ghee
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
Per a l’arròs:
- 2 tasses d‘arròs basmati
- 1 tros de 5 cm de gingebre fresc
- 1 canonet de canyella
- 2-3 claus aromàtics
Elaboració:
- Renta i cola l’arròs.
- Cuina la varietat triada (blanc o integral) segons les instruccions del paquet, juntament amb la canyella, el gingebre i els claus.
- Una vegada fet, passa’l per aigua i escorre’n el líquid. Reserva’l.
- Preescalfa el forn a 180 °C.
- Renta, pela i talla a daus petits la carbassa i el moniato. Barreja’ls en un bol amb una cullerada de garam masala i un rajolí d’oli d’oliva.
- Passa’ls a una safata de forn i enforna’ls durant uns 30 minuts o fins que estiguin daurats.
- Renta les llenties, escorre-les, renta-les una altra vegada, torna-les a escórrer i col·loca-les en una olla amb les tasses d’aigua i la cúrcuma. Barreja-ho i afegeix-hi una cullerada petita d’oli per damunt sense remenar.
- Sense tapar l’olla, cou les llenties a foc mitjà durant uns 15 minuts o fins que notis que han perdut fermesa. Vigila que no es quedin sense aigua i si veus que l’han absorbit afegeix-n’hi una mica més. Una vegada fetes, escorre-les i reserva-les.
- Escalfa el ghee a foc mitjà-baix en una olla (preferentment de ferro colat) i, quan estigui calent, incorpora-hi el curri i el comí en pols, el gingebre pelat i tallat finament (o ratllat) i les llavors de cardamom.
- Deixa-ho coure una mica perquè es deixin anar els sabors i afegeix-hi la ceba pelada i tallada a daus. Remena-ho perquè s’impregni de les aromes de les espècies i sofregeix-la fins que agafi color, però sense que es cremi.
- Incorpora-hi els bolets tallats a tires i salta’ls fins que perdin la fermesa.
- Afegeix-hi la llet de coco, barreja-ho i cou-ho durant 3 minuts.
- Esprem dins de l’olla el suc de la llima, remena-ho, afegeix-hi les llenties i la verdura rostida, torna-ho a barrejar i, finalment, incorpora-hi una bona part del coriandre prèviament tallat, els espinacs, una mica de sal. Cou-ho 5 minuts més abans d’apagar el foc.
- Serveix-ho sobre un llit d’arròs basmati aromàtic i empolvora-ho amb la resta de coriandre fresc.
Descobreix la nostra col·lecció de receptes amb cereals i llegums.
Coffee banana bread
El coffee banana bread és un pa de pessic molt suculent i aromàtic, fruit de l’harmoniosa barreja de canyella, cafè i coco. Ideal com a postres o per acompanyar un cafè o te en qualsevol moment.

Coffee banana bread
Ingredients:
- 4 plàtans madurs
- 1 tassa de farina de fajol
- 1 tassa de farina d’ametlla
- 1 tassa de beguda vegetal
- 1/2 tassa de coco ratllat
- 1 taronja
- 150 g de xocolata amb llet
- 3 cullerades de cafè mòlt
- 1 grapat d’ametlles
- 1 cullerada de canyella en pols
- 1 sobre de llevat en pols especial per a reposteria
- 1/4 de tassa d’oli d’oliva verge extra o de coco
- Sal
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga en línia de Veritas.
Elaboració:
- Escalfa el forn a 180ºC i prepara un motlle de forn per a pa, o el que tinguis a mà, amb paper d’enfornar.
- En un bol gran, barreja la farina de fajol amb la d’ametlla i incorpora-hi el coco ratllat, la canyella, el llevat i un pessic de sal.
- Esprem la taronja i ratlla una cullerada de pell. Reserva-ho.
- Talla a tires mig plàtan ja pelat. Reserva-ho.
- Pela tres plàtans i aixafa’ls amb la forquilla en un bol. Reserva-ho.
- Fon la xocolata al bany maria. Per accelerar el procés pots afegir-hi una mica de líquid: beguda vegetal o suc de taronja.
- Afegeix el cafè a la xocolata i remena-ho bé.
- Posa la xocolata, la beguda vegetal i el suc i la ratlladura de taronja al bol del plàtan aixafat i torna-ho a remenar.
- Incorpora-hi a poc a poc la mescla de farines i l’oli.
- Trosseja unes avellanes i afegeix-les al bol.
- Aboca la massa al motlle i decora-la per damunt amb avellanes trossejades i el plàtan tallat a tires.
- Enforn-ho durant 45 minuts o fins que estigui fet per dins.
Gaudeix d’aquesta dolça receta de la foodblogger Alina, de Green Mama.
Per a aquesta recepta hem utilitzat el cafè Mujer Uganda, un producte de comerç just que hem desenvolupat juntament amb Oxfam Intermón, amb l’objectiu d’ajudar a les dones que es dediquen a la producció de cafè a Uganda.
Descobreix la nostra col·lecció de postres saludables.
Galets farcits
Els galets farcits olen ser els protagonistes de la típica escudella de Nadal, però si vols sorprendre els teus comensals, serveix els galets gratinats i farcits de xiitakes i maitakes, dos bolets molt saludables que imprimeixen a la recepta una aroma i una textura inconfusibles.

Galets farcits
Ingredients:
- 1 paquet de galets de blat
- 20 ml de beguda de civada
- 2 safates de xiitakes
- 1 safata de maitakes
- 1/2 ceba
- 1 paquet de formatge vegà ratllat
- 1/2 manat de coriandre fresc
- 1 cullerada de gingebre fresc ratllat
- Sal
- Pebre negre
- Oli d’oliva verge extra
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Preescalfa el forn a 180ºC.
- Posa a escalfar en una olla aigua abundant amb una cullerada de sal. Quan arrenqui el bull, afegeix-hi els galets i cou-los segons les instruccions. Escorre’ls i reserva’ls.
- Mentre es fa la pasta, neteja els bolets amb un drap humit i talla’ls en cubs petits. Pela i trosseja la ceba també en cubs.
- En una paella antiadherent tira un rajolí d’oli, afegeix-hi la ceba i sofregeix-la a foc mitjà fins que estigui daurada.
- Incorpora-hi el gingebre i barreja’l amb la ceba durant 1 minut.
- Afegeix-hi els bolets i cou-ho tot a foc mitjà. Deixa que els bolets deixin anar tota l’aigua i agafin una mica de color durant uns 15 minuts més o menys.
- Quan faltin uns 3 minuts perquè els bolets estiguin fets, afegeix-hi el coriandre tallat molt fi, un pessic de sal i una mica de pebre negre acabat de moldre. Barreja-ho bé durant un parell de minuts, apaga el foc, escampa-hi 4 cullerades de formatge vegà ratllat i torna-ho a barrejar.
- Amb l’ajuda d’una cullera petita, emplena els galets amb la barreja i col·loca’ls en una safata de forn.
- Aboca-hi la beguda vegetal i escampa la resta del formatge per damunt. Gratina-ho durant uns 25 minuts i serveix-ho calent.
Aquesta recepta nadalenca la proposa la foodblogger Alina, de Green Mama.
Descobreix una altra recepta nadalenca: canelons de bolets.
Timbal de salmó fumat amb chutney de mango
Timbal de salmó fumat, una recepta molt festiva que sorprèn pel seu sabor únic i fresc, a més de per l’exquisida combinació de colors i textures entre el salmó i l’alvocat, dos aliments rics en àcids grassos essencials, com els omega-3 i omega-6. El toc cruixent el posen les llavors i els germinats.

Timbal de salmó fumat amb chutney de mango
Ingredients:
Per al timbal:
- 180 g de salmó fumat
- 1 tomàquet madur
- 2 alvocats madurs
- 1 llimona o llima
- 1/2 ceba
- 2 cullerades de tamari o shoyu
- 1 grapat de germinats de remolatxa
- 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra
- Sal
- 1 grapat de llavors de carbassa
- Pebre
Per al chutney:
- 1 mango gran i madur
- 1/2 ceba
- 3 cullerades de mantega sense sal
- 2 cullerades de panses sense llavors
- 1 poma dolça
- 2 cullerades de panela
- 1 canonet de canyella
- 2 cullerades de vinagre de poma
- 1 polsim de gingebre en pols
- Sal
- Pebre
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Comença preparant el chutney posant en remull les panses en una mica d’aigua tèbia durant 10 minuts.
- Pela el mango i la poma, i trosseja les dues fruites a trossos regulars. Reserva-ho.
- Pela la ceba i pica-la.
- Fon la mantega en un cassó i ofega la ceba a foc mitjà fins que agafi color.
- Afegeix-hi la panela i remena-ho fins que s’integri.
- Incorpora la resta d’ingredients i deixa-ho coure a foc lent uns 15 minuts fins que la consistència sigui similar a la d’una melmelada.
- Retira-ho del foc, treu el canonet de canyella i deixa-ho refredar. Si t’agrada que la textura sigui més fina pots triturar-ho. Reserva-ho.
- Una vegada tinguis llest el chutney, ja pots preparar el timbal: pica la ceba, el tomàquet i l’alvocat a trossos molt petits, barreja’ls amb cura i afegeix-hi el tamari, l’oli i una mica de suc de llimona o llima. Salpebra-ho al gust.
- Per emplatar necessitaràs gotets o motlles individuals circulars amb tapa. Posa els motlles en una safata i cobreix-los amb trossos de salmó fumat, empenyent-lo amb cura cap al fons, de manera que el salmó recobreixi les parets i el fons dels motlles. Emplena’ls amb la barreja anterior, pressiona perquè no quedi aire i retalla el salmó que quedi fora dels motlles. Cobreix-los amb paper film.
- Deixa els timbals a la nevera durant una hora com a mínim perquè adquireixin consistència.
- Una vegada freds, gira els timbals en plats individuals de manera que el salmó quedi a la vista.
- Col·loca el chutney al costat del timbal i decora-ho amb llavors de carbassa i germinats de remolatxa. Si et ve de gust, serveix-ho amb torradetes cruixents de castanya.
Aquesta recepta te la proposa la dietista Mireia Marín.
Descobreix totes les receptes amb peix que et recomanem.
Pasta integral amb salsa de taronja, formatge i nous
Molt rica en fibra, la pasta integral és un aliment bàsic en una dieta saludable. En aquest cas la combinem amb taronja (que enriqueix la recepta amb vitamina C), nous (les encarregades d’aportar el toc cruixent) i, per descomptat, formatge.
Aquesta recepta te la proposa la food bloguera Rocío Montoya, de Veggie Boggie.

Pasta integral amb salsa de taronja, formatge i nous
Ingredients:
- Pasta integral al gust
- 100 g de formatge parmesà ratllat
- 50 g de formatge feta
- 1 taronja
- 1/2 ceba
- 60 ml de crema d’arròs
- 4 nous
- Orenga
- Sal
- Pebre
- Oli d’oliva verge extra
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Talla la taronja per la meitat i esprem-ne el suc. Reserva’l.
- Ratlla la pell de la taronja i reserva la ratlladura.
- Pica la ceba i sofregeix-la en una cassola amb oli d’oliva fins que quedi feta.
- Incorpora-hi dues cullerades de ratlladura de taronja i continua-ho coent durant 5 minuts.
- Afegeix-hi el suc de taronja i, quan estigui ben calent, afegeix-hi el formatge parmesà ratllat i el formatge feta prèviament esmicolat.
- Remena-ho, aboca-hi la nata, salpebra-ho i cuina-ho a foc lent uns 15 minuts.
- Mentre es fa la salsa, cou la pasta al dente i pica les nous.
Descobreix les nostres propostes amb pasta.
Guacamole amb magrana

Crema dolça de moniato i poma

Granola chai

Hamburgueses de llenties

Burgers de cigrons i porro

Fingers d’albergínia al forn

Amanida de maduixes amb sal d’herbes
Amanida de maduixes, perfecta per al bon temps, ja sigui com a guarnició, a mode d’entrant o com a sopar lleuger de plat únic. Aquesta nutritiva recepta te la proposa la foodblogger Alina, de Green Mama.
Les maduixes són molt refrescants, riques en fibra i vitamina C. Descobreix les diferències que hi ha entre les ecològiques i les no ecològiques.

Amanida de maduixes amb sal d’herbes
Ingredients:
- 2 tasses de maduixes
- 1 alvocat
- 1/2 ceba vermella
- 1/2 llimona
- 1 grapat de nous
- Mix de llavors
- Fulles d’alfàbrega fresca
- Sal d’herbes
- Oli d’oliva verge extra
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Torra lleugerament les llavors en una paella, deixa-les refredar i reserva-les.
- Esprem la mitja llimona i reserva’n el suc.
- Renta i talla les maduixes en quatre parts i posa-les en un bol.
- Pela i talla l’alvocat en cubs i afegeix-lo al bol.
- Talla la ceba a la juliana i incorpora-la a les maduixes i l’alvocat.
- Condimenta-ho amb oli d’oliva, el suc de llimona, sal d’herbes al gust i barreja-ho.
- Trosseja les fulles d’alfàbrega i afegeix-les a l’amanida.
- Decora-la amb les llavors torrades i les nous i, si cal, rectifica de sla i oli.
Descobreix les nostres propostes d’amanides.
Shakshuka d’estiu

Dip de menta i alvocat
Aquest dip de menta i alvocat resulta una salsa molt cremosa per sucar, que gràcies a la seva suculència i frescor és l’acompanyant perfecta d’amanides, verdura, carn, etc. Pots fer-la amb formatge feta o utilitzar al seu lloc llevat nutricional si prefereixes la versió vegana.
Aquesta recepta te la proposa la foodblogger Alina, de Green Mama.

Dip de menta i alvocat
Ingredients:
- 2 alvocats madurs
- 150 g de cigrons cuits
- 1/2 llimona
- 10 anacards crus
- 1 grapat de fulles de menta fresca
- Herbes aromàtiques deshidratades
- Una cullerada sopera de llevat nutricional
- Sal
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració:
- Pela els alvocats i treu-los-hi el pinyol. Reserva’ls.
- En una paella, salta els cigrons cuits juntament amb les herbes aromàtiques i, una vegada fets, aixafa’ls amb una forquilla. Reserva’ls.
- Posa la polpa de l’alvocat en una batedora amb el suc de llimona acaba d’esprémer, els anacards crus, la menta fresca i el llevat nutricional, un rajolí d’oli i tritura-ho molt bé fins a obtenir una crema homogènia.
- Si cal, afegeix-hi una mica d’aigua mentre estàs triturant i, per acabar, assaona-ho al gust.
- Afegeix a la barreja els cigrons saltats i aixafats. En cas que no t’agradin aixafats, els pots triturar juntament amb la barreja.
- Serveix-ho com a dip o salsa per sucar amb crudités o damunt d’unes torrades.
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!
Amanida cruixent de blat de moro i quinoa

Torrades amb paté vegetal i tomàquets rostits

Amanida refrescant
Plena de vitamines i minerals, aquesta amanida refrescant d’estiu combina de manera equilibrada diferents tipus d’enciam i hortalisses. El resultat és un entrant lleuger i digestiu, perfecte per als dies més calorosos de l’any.
Aquesta recepta te la proposa Marina Ribas de Més que Lletuga.

Amanida refrescant
Ingredients:
- Fulles d’enciam maravella
- 1 grapat de canonges
- 1 cogombre
- Fulles d’enciam de fulla de roure
- 1 grapat de mongeta tendra
Per a la vinagreta:
- 1/2 llimona
- Fulles d’alfàbrega fresca
- 30 ml d’oli d’oliva verge extra
- 10 ml de vinagre de poma sense pasteuritzar
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga en línia de Veritas.
Elaboració:
- Renta el cogombre i talla’l a làmines. Reserva-ho.
- Posa aigua a bullir i, quan bulli, escalda les mongetes durant 30 segons i posa-les ràpidament en aigua freda perquè quedin tendres i cruixent. Escorre-les en un colador i reserva-ho.
- Per fer la vinagreta pica unes fulles d’alfàbrega amb l’ajuda d’un ganovet i barreja-les en un tassó gros de vidre amb l’oli, el vinagre i el suc de mitja llimona.
- Tapa el tassó i agita’l perquè les aromes s’integrin.
- Renta sota l’aixeta les fulles d’enciam i els canonges i posa’ls en un bol per a amanida.
- Afegeix el cogombre lamita i la mongeta tendra ben escorreguda.
- La vinagreta es pot posar al mig del plat en un bol petit per decorar o bé servir-la a part.
Descubreix les nostres propostes d’amanides.
Natilles de cireres

Pans de pessic d’oli d’oliva i llimona
Una varietat dels pans de pessic d’oli d’oliva tradicional, molt fàcil de fer. La farina d’ametlles li concedeix una gran esponjositat juntament amb un característic gust de fruita seca, mentre que l’aromàtica farigola fa ressaltar la presència de la llimona.
Gaudeix d’aquest deliciós postre, ideal per a berenars o esmorzars, que et proposa Laura Because!

Pans de pessic d’oli d’oliva i llimona
Ingredients:
- 1 ou (separant el rovell i la clara)
- 100 ml d’oli d’oliva verge extra
- 100 ml de iogurt sense lactosa o postre vegetal de soja.
- 100 ml de xarop d’aurò
- Ratlladura d’una llimona
- Suc d’1-2 llimones
- Unes fulletes de farigola fresca
- 300 g de farina d’ametlla
Elaboració:
- Bat amb una vareta el rovell juntament amb l’oli i el xarop d’aurò en un bol gran durant un parell de minuts. La barreja quedarà cremosa.
- Afegeix-hi el iogurt i integra’l.
- Munta la clara a punt de neu i afegeix-la a la barreja anterior amb una espàtula.
- Afegeix-hi la ratlladura i el suc de llimona i, finalment, la farina d’ametlla. Barreja-ho bé.
- Omple un motlle de forn o motlles petits que prèviament hauràs pinzellat amb oli d’oliva.
- Introdueix-los al forn preescalfat a 180ºC uns 40-45 minuts.
- Pots presentar els pans de pessic girats amb una mica de farigola i ratlladura de llimona.
Gaudeix de la nostra col·lecció de postres saludables.
Arròs amb curri de verdures
Arròs amb curri de verdures, una recepta molt saciant i rica en proteïna vegetal, ideal per a dietes equilibradres. Es pot preparar amb antelació i funciona molt bé com a plat únic tant per menjar fora de casa com per fer un sopar lleuger.

Arròs amb curri de verdures
Ingredients:
- 2 tasses d’arròs integral
- 4 tasses d’aigua
- 1 moniato
- 1 manat d’espàrrecs
- 1 llauna de llet de coco
- 1/2 coliflor
- 1/2 tassa de cigrons cuits
- 1/2 tassa de pèsols frescos
- 1/2 ceba
- 2 grans d’all
- 2 cullerades de curri en pols
- 1 llimona
- Coriandre fresc
- Bolets shiitake
- Pebre negra
- Oli d’oliva verge extra
- Sal marina
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Renta bé l’arròs, escorre’l i posa’l a escalfar en una olla amb l’aigua.
- Quan comenci a bullir, tapa’l i deixa que bulli a foc mitjà durant uns 30-40 minuts. Una vegada fet, escorre’l, passa’l per aigua freda i torna’l a escorre. Reserva’l.
- Posa en una cassola l’oli d’oliva, els grans d’all pelats, la ceba tallada a la juliana i el curri. Cuina-ho fins que la ceba estigui transparent.
- Incorpora-hi la coliflor rentada i tallada en raments i el moniato pelat i tallat en daus petits. Remena-ho lleugerament perquè s’integrin els gustos.
- Aboca la llet de coco a l’olla i barreja-ho. Si durant la cocció creus que cal més líquid pots afegir-hi aigua o llet de coco.
- Quan notis que la verdura està al punt, incorpora-hi els bolets partirs per la meitat i els espàrrecs trossejats. Cou-ho uns 5 minuts més.
- Finalment, afegeix-hi la sal, una mica de pebre negre acabat de moldre, un raig de suc de llimona acabada d’esprémer, els pèsols i els cigrons i deixa-ho coure 3 minuts més.
- A l’hora de servir, posa al plat una base d’arròs amb el curri de verdures per damunt i decora-ho amb fulles de coriandre fresc.
Gaudeix d’aquesta pràctica recepta de la foodbloger Green Mama.
Tasta altres receptes amb arròs: arròs integral cremós amb llombarda i arròs vermell amb verdures i bolets.
Hamburgueses vegetals casolanes llestes en 10 minuts – Lab Veritas

Amanida de favetes i pèsols a la sidra

Coliflor gratinada amb salsa de tomàquet
Coliflor gratinada, una recepta rica en proteïna vegetal que combina el punt lleugerament cruixent de la coliflor amb la cremositat del formatge i el tomàquet. El gratinat li proporciona un toc especial i, de passada, la converteix en un plat ideal per als més petits.
Aquesta pràctica i nutritiva recepta te la proposa Rocío Montoya, de Veggie Boggie.

Coliflor gratinada amb salsa de tomàquet
La coliflor pertany a la família de les crucíferes, importants per al bon funcionament de l’organisme gràcies al seu contingut en glucosinolatos, unes substàncies que es converteixen en en compostos amb propietats capaces de reduir el risc de patir càncer. Descobreix la tècnica de cuina per mantenir intactes les seves propietats nutricionals.
Ingredients:
- 1 coliflor
- 1 pot de tomàquet triturat
- 1 ceba gran
- 1 got de vi blanc
- Formatge mozzarella
- Formatge feta
- Orenga
- Pebre blanc en pols
- Sal rosa
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració:
- Trosseja la coliflor i pica finament la ceba.
- Sofregeix la ceba picada en una cassola amb una cullerada d’oli d’oliva i, quan es comenci a transparentar, incorpora-hi el tomàquet triturat i un polsim de sal. Cuina-ho a foc lent durant 30 minuts.
- Afegeix-hi la coliflor trossejada i el got de vi blanc i continua la cocció a foc mitjà-baix 20 minuts més fins que la coliflor estigui al dente.
- Salpebra-ho al gust i col·loca la coliflor en una safata de forn.
- Cobreix la coliflor amb mozzarella i formatge feta esmicolat.
- Empolvora-ho amb orenga i enforna-ho a 180 °C durant 15 minuts.
- Gratina-ho 5 minuts i serveix-ho immediatament.
Descobreix la nostra col·lecció de receptes amb les verdures com a protagonistes.
Amanida de mongetes i paté d’albergínies

Mongeta tendra amb tamari i formatge feta

Pizza d’albergínia exprés

Brownie d’avellanes i coco

Galetes d’oli rústiques

Mousse de crema de garrofa amb nata de coco

Sandvitx de carxofes i espinacs

Parfait de compota de pera, iogurt i xocolata

Hummus de mongetes i crema de cacauet

Barquetes de plàtan

Tofu marinat amb raïm i bolets rostits al romaní
El tofu marinat és una recepta fàcil de preparar, sana i molt completa gràcies a la proteïna vegetal del tofu, els greixos saludables de la fruita seca i les vitamines i minerals dels xampinyons, que ajuden a enfortir el sistema immunitari.
Aquesta recepta ens la proposa la foodblogger Green mama.

Tofu marinat amb raïm i bolets rostits al romaní
Ingredients:
- 1 paquet de tofu natural
- 1 llimona
- 9 xampinyons
- 15 grans de raïm
- 1 polsim de fruita seca
- Branquetes de romaní fresc
- Escates de coco
- 5 cullerades de tamari
- Pebre negre en gra
- Sal marina amb herbes aromàtiques
- Oli d’oliva verge extra
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta de tofu marinat a la botiga en línia de Veritas.
Elaboració:
- Preescalfa el forn a 180ºC i folra una safata amb paper especial per al forn.
- Renta els grans de raïm i els xampinyons (aquests últims molt poc). Talla els troncs dels xampinyons i enfila a cada branqueta de romaní tres xampinyons com si fessis broquetes. Fes el mateix amb el raïm.
- Col·loca les broquetes a la safata de forn amb una mica de sal d’herbes i un rajolí d’oli, i cou-les durant uns 20 minuts o fins que notis que estan cuites.
- A la safata posa també la fruita seca crua i torra-la amb una mica de romaní i sal. Trigarà uns 7 minuts en funció del forn. Gairebé al final de la cocció afegeix-hi algunes escates de coco.
- Entretant, col·loca en un plat fondo el tofu, el suc de llimona acabada d’esprémer, el tamari, un rajolí d’oli i una branqueta de romaní tallada finament. Barreja-ho i deixa que es maceri un mínim de 10 minuts; gira’l a la meitat del temps.
- En una paella antiadherent cou el tofu uns 3 minuts a foc mitjà pels dos costats.
- Emplata col·locant el tofu al centre del plat i afegint els grans de raïm, els xampinyons, la fruita seca torrada i esmicolada, les escates de coco, un rajolí d’oli i el pebre negre acabat de moldre.
Descobreix la nostra proposta de receptes veganes.
Crema de piquillos i albergínies

Amanida de kale i fajol amb vinagreta de taronja

Cuixes de pollastre farcides

Arròs integral cremós amb llombarda
Baixa en calories i rica en nutrients, la col llombarda és perfecta per alleugerir els plats nadalencs, als quals dota d’un to porpra brillant. En aquest cas enriqueix una recepta d’arròs integral cremós, amb un contingut de fibra que equilibra els nivells de glucosa en sang.
Aquesta deliciosa recepta ens la suggereix Rocío Montoya, de Veggie Boggie.

Arròs integral cremós amb llombarda
Ingredients:
- 100 g de col llombarda
- 100 g de col
- 1 ceba morada petita
- 1 pebrot verd gran
- 100 g de tofu fumat
- 200 ml de crema d’arròs
- 1 raig de beguda d’arròs
- 300 g d’arròs integral
- 2 unces de formatge vegà
- Tàperes
- Nou moscada
- Pebre en pols
- Sal
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració:
- Cou l’arròs integral i reserva’l.
- Pica a la juliana totes les verdures i sofregeix-les en una cassola amb una cullerada d’oli. Posa primer el pebrot, després la ceba i les cols i, finalment, el tofu fumat tallat en daus petits.
- Cou-ho a foc mitjà durant 10-15 minuts.
- Afegeix-hi l’arròs integral bullit i remena.
- Incorpora-hi la crema d’arròs, la beguda d’arròs, la nou moscada, el pebre en pols i assaona-ho al gust.
- Barreja-ho suaument i serveix-ho amb formatge parmesà ratllat. Si t’agraden, pots decorar el plat amb unes tàperes.
Descobreix les nostres propostes de receptes amb base de cereals: arròs, quinoa, fajol, etc.
Paté de tomàquet sec i nous
Continue reading “Paté de tomàquet sec i nous”
Púding de taronja, xia i gingebre

Macarrons amb xampinyons i pesto d’espinacs

Cookies de kale i xocolata

Sopa de remolatxa estil thai
Sopa de remolatxa, exòtica i cremosa que combina a la perfecció el punt dolç de la remolatxa i la llet de coco amb el toc lleugerament àcid de la llimona i el gingebre. Un plat reconfortant que resulta ideal ara que arriba el fred.

Sopa de remolatxa estil thai
La remolatxa és una arrel rica en aigua, proteïnes i hidrats de carboni, que afegeix als plats un color molt especial i una extraordinària quantitat de fibra i antioxidants.
La que trobaràs a les nostres botigues ve de la finca l’Horta de la Carme, ubicada en Camarles, Tarragona. Carme Martí conrea amb afecte i dedicació absoluta una infinitat de vegetals. Coneix la seva història.
Ingredients:
- 3 remolatxes mitjanes
- 1 patata gran
- 1/2 ceba
- 1 llauna de llet de coco
- 1/2 L de brou de verdures
- 2 grans d’all
- 1 llima o 1 llimona
- Arrel de gingebre
- Germinats de ceba
- 1 crema de coco estil thai
- Pebre negre en gra
- Oli d’oliva verge extra
- Sal marina
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Pela els alls i un tros de gingebre d’uns 6-7 cm reserva-ho.
- Talla la ceba a la juliana. Reserva-la.
- Afegeix-hi la ceba, barreja-ho i sofregeix-ho perquè es dauri.
- Pela la patata i les remolatxes, renta-les i talla-les en trossos mitjans. Afegeix-les a l’olla i deixa que s’ofegui tot durant uns 5 minuts.
- Incorpora-hi mig litre de brou de verdures i la llet de coco. Tapa-ho i deixa-ho coure a foc mitjà.
- Una vegada cuites les verdures, apaga el foc i afegeix-hi un rajolí d’oli d’oliva, sal i pebre negre acabat de moldre.
- Tritura-ho bé fins a obtenir una crema i serveix-ho amb una mica de crema de coco thai, un rajolí d’oli d’oliva i germinats de ceba per damunt.
Gaudeix amb la nostra col·lecció de cremes de verdures.
Bol de carbassa dolça i granola cruixent
La textura crocant i el gust torrat de la granola combinen a la perfecció amb el gust dolç lleuger i nutritiu de la carbassa caramel·litzada. Aquest bol de carbassa és un esmorzar de cullera molt complet, apte per a tots els membres de la família.
Aquesta recepta ens la proposa Rocío Montoya, de Veggie Boggie.

Bol de carbassa dolça i granola cruixent
Ingredients:
- 1 rodanxa gran de carbassa
- 1 poma
- 1 llimona
- 2 cullerades petites de panela
- 2 cullerades petites de canyella en pols
- 1 cullerada petita de cardamom acabat de moldre
Per a la granola:
- 1 tassa de flocs de civada gruixuts
- 4 unces de xocolata pura
- 4 nous
- 1 rodanxa de gingebre fresc ratllat
- 2 cullerades soperes de panela
- 2 cullerades soperes de mel
- 1 polsim de nou moscada acabada de moldre
- 1 pessic de sal rosa
- 1 raig d’aigua
- 2 cullerades soperes d’oli de coco
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Prepara la granola, barrejant tots els ingredients (a excepció de les nous).
- Col·loca la barreja en una safata de forn folrada amb paper vegetal i enforna-la a 150 °C durant mitja hora, remenant cada 10 minuts.
- Pica les nous i incorpora-les a la massa del forn els últims 5 minuts.
- Retira la granola del forn, deixa que es refredi i reserva-la en un plat.
- Fon les unces de xocolata, espera que quedi tèbia i aboca-la sobre la granola. Refrigera-ho fins que la xocolata se solidifiqui i guarda la granola en un pot a la nevera.
- Esprem la llimona i reserva’n el suc.
- Talla la carbassa i la poma en daus i ruixa’ls amb el suc de llimona.
- Afegeix-hi la canyella i la panela, barreja-ho bé i enforna-ho a 180 °C uns 20 minuts, fins que comenci a daurar-se.
Serveix els daus de carbassa calents amb la granola i assaona-ho amb una mica de iogurt al gust.
Descobreix la nostra col·lecció de receptes dolces.
Samoses de botifarra vegetal amb poma i pinyons

Carbassa farcida de cigorns i espelta

Una poma al dia allunya el metge

Ensalada russa de quinoa amb amaniment d’hummus
Una recepta molt completa i saludable realment senzilla de preparar. En pocs passos obtindràs una nutritiva, apetitosa i refrescant ensalada russa de quinoa amb un alt contingut en proteïnes, ferro i antioxidants.

Ensalada russa de quinoa amb amaniment d’hummus
Ingredients:
- 2 gotets de quinoa
- 1 terrina de hummus
- 400 g de tomàquet cirerol
- 1/2 ceba tendra
- 1 llauna petita de bonítol en oli d’oliva
- Fulles verdes al gust (ruca, créixens, alfàbrega…)
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!
Elaboració:
- Cou la quinoa en aigua amb sal i reserva-la.
- Trosseja la ceba tendra a la juliana i renta els tomàquets i talla’ls per la meitat.
- En una safata de forn col·loca els tomàquets i la ceba tendra, assaona-ho i rega-ho amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra, rosteix-ho a 180 °C durant 30 minuts i deixa-ho refredar.
- En una safata d’amanida barreja la quinoa amb l’hummus i afegeix-hi les fulles verdes, els tomàquets rostits i el bonítol esmicolat.
- Pots servir l’ensalada russa freda o a temperatura ambient.
Gaudeix d’aquesta preparació que ens ofereix la food blogger Laura Because.
Gaudeix d’altres receptes amb cereals.
Temps de bolets

Pastís de xocolata i figues
La textura suau i lleugera de la xocolata negra exalta la dolçor de les figues, la llet de coco dona cremositat i les nous aporten un toc cruixent a aquest deliciós pastís de xocolata i figues.

Pastís de xocolata i figues
Ingredients:
- 1 pasta brisa
- 4 figues
- 200 g de xocolata negra 70% cacau
- 1 grapat de nous
- 1 llauna de llet de coco
- Un polsim de sal en escates
- 1/2 cullerada de canyella en pols
- Roses deshidratades
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga en línia de Veritas.
Elaboració:
- El dia abans posa la llet de coco a la nevera i deixa-la tota la nit.
- Preescalfa el forn a 180ºC.
- Col·loca la pasta brisa en una safata de forn rodona (de les que es fan servir per a pastissos o quiches), deixant a sota el paper per cuinar.
- Amb l’ajuda d’una forquilla, fes alguns forats a la base de la pasta.
- Posa la pasta al forn durant 20-25 minuts, o fins que notis que està daurada. Quan estigui llesta, deixa-la refredar uns minuts.
- Treu la llauna de llet de coco de la nevera, obre-la i extreu-ne únicament la part sòlida. Col·loca-la en un bol i barreja-la bé amb una cullera o una batedora per muntar clares d’ou. Quan notis que està cremosa, deixa de batre.
- Parteix la xocolata amb les mans i posa-la al bany maria perquè es fongui. Si vols pots afegir-hi una mica de beguda vegetal o crema de coco i barrejar bé.
- Quan estigui ben fosa (sense que arribi a bullir), treu-la del foc i afegeix-hi la crema de coco barrejant a poc a poc.
- Trosseja les nous i talla 3 figues en daus (reservant-ne una per decorar). Afegeix a la mescla de xocolata les nous, les figues, un polsim de sal i, si t’agrada, la canyella.
- Omple la pasta brisa i decora-la amb la figa tallada en grills i els pètals de rosa. Guarda el pastís al frigorífic fins que notis que el farciment ha adquirit fermesa.
Gaudeix de la nostra proposta de postres saludables!
Ceba tendra rostida amb green chutney

Amanida de mongetes amb préssec i pesto de remolatxa

Continue reading “Amanida de mongetes amb préssec i pesto de remolatxa”
Gelat de mango i gerds

Gelat de plàtan i mantega de cacauet

Crema de tomàquet amb pinyons i tàperes

Ous farcits

Sandvitx amb ensalada russa de cigrons i ceba tendra

Amanida de síndria i formatge feta

Amanida tèbia de verdures, blat i xistorra

Bruschetta amb tomàquet al forn i tàperes

Paté de cigrons
Espaguetis de quinoa reial amb salsa pesto
Els espaguetis de quinoa reial i arròs no contenen gluten, per la qual cosa són aptes per a celíacs, i es converteixen en l’aportació energètica ideal per a nens, esportistes i persones actives en general.
Gaudeix d’aquests deliciosos espaguetis de quinoa i arròs amb salsa pesto!

Espaguetis de quinoa reial amb salsa pesto
Ingredients:
- 150 g d’espaguetis de quinoa reial i arròs
- 2 manats d’alfàbrega fresca
- 2 cullerades de pinyons sense torrar
- 1 gra d’all
- 1/2 cullerada d”oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga en línia de Veritas.
Elaboració:
- Separa les fulles d’alfàbrega dels manats i reserva-les.
- Posa a bullir una olla gran amb aigua i sal i, mentre s’escalfa, barreja les fulles d’alfàbrega, els pinyons, l’all i l’oli d’oliva i tritura-ho amb la batedora de mà fins a obtenir-ne un puré fi.
- Salpebra-ho i bat-ho de nou.
- Quan l’aigua comenci a bullir afegeix-hi la pasta i deixa-la coure entre 13 i 15 minuts.
- Escorre els espaguetis, posa’ls en un bol i condimenta’ls amb la salsa.
- Rectifica-ho de sal i pebre si cal, incorpora-hi un rajolí d’oli d’oliva i llestos per menjar!
Gaudeix de la nostra proposta de plats de pasta.
Paté de tofu i miso

Paté de remolatxa

Makis de salmó i alvocat

Paté d’alvocat

El nostre croissant

Paté de bolets

Paté de pebrots

Amanida d’azukis marinades

Paté d’olives

Brou macrobiòtic

Pa de llavors sense gluten
Pa de llavors sense gluten, el millor del món, fornejat per tu mateix, de gust fort -amb caràcter, típic del pa alemany-, i supernutritiu.

Pa de llavors sense gluten
Ingredients:
- 100 g de llavors de gira-sol
- 50 g de llavors de lli mòltes
- 100 g de flocs de civada sense gluten
- 4 cullerades soperes de psyllium
- 2 cullerades soperes de llavors de xia
- 1 cullerada petita de sal
- 3 cullerades soperes d’oli de coco
- 1 cullerada sopera de xarop d’atzavara
- Nabius secs
- 350 ml d’aigua
Tots els ingredients d’aquesta recepta els trobaràs a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Barreja les llavors de gira-sol amb les llavors de lli, les de xia, els flocs, el psyllium i la sal.
- Si cal, fon l’oli de coco a foc suau, i barreja’l amb l’atzavara i l’aigua.
- Tira-ho sobre la preparació seca i remena-ho fins que la mescla quedin ben espessa. Aboca-ho en un motlle i deixa-ho reposar tapat unes 2 hores.
- Preescalfa el forn a 175 ºC i cou-ho uns 20 minuts, desemmotlla-ho i enforna-ho uns 40 minuts més. Deixa’l refredar abans de tallar.
Troba més receptes sense gluten aquí.
Crema de carabassa i pastanaga
Crema de carbassa i pastanaga, un plat de cullera que destaca pel toc que li concedeix la cúrcuma, una espècia que combinarem amb una mica de pebre negre per augmentar-ne l’efectivitat.

Crema de carabassa i pastanaga
Ingredients:
- 250 g de carabassa
- 250 g de pastanaga
- 1 grapat de mongetes tendres
- Aigua mineral
- Llavors de sèsam negre
- Cúrcuma
- Pebre
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
Elaboració:
- Cuina les verdures al vapor, empolvorades amb cúrcuma i una mica de pebre negre. Utilitza aigua mineral de bona qualitat, embotellada de baixa mineralització o filtrada.
- Una vegada cuinades les verdures, tritura-les i rectifica’n la consistència amb l’aigua de cocció fins a obtenir una crema suau. Assaona al gust.
- Talla les mongetes tendres molt fines i escalda-les en aigua bullent amb sal durant uns 20 segons. A continuació refreda-les amb aigua amb gel per frenar la cocció.
- Serveix la crema en bols i afegeix-hi un tros de mongeta tendra i unes quantes llavors de sèsam negre. Decora-ho amb un rajolí d’oli d’oliva. I ja tens la teva crema de carbassa i pastanaga.
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!
Troba més receptes com aquesta aquí.
Brou depuratiu
