Et proposem una alternativa vegana a la pannacotta tradicional: la pannacotta de coco i xocolata. De textura suau i cremosa, aquestes postres típicament italianes són molt senzilles de preparar i, gràcies a la crema de coco i la beguda d’ametlla, porten minerals i greixos saludables.
Pannacotta de coco i xocolata
Ingredients:
- 250 ml de crema de coco tipus thai
- 200 ml de beguda d’ametlla
- 2 cullerades soperes d’eritritol
- 2 cullerades soperes de cacau cru en pols
- 1 cullerada petita d’agar-agar
- 2-3 gotes d’essència de vainilla
- 1 polsim de cardamom
- Compota de poma
Ingredients per al topping:
- Fruites vermelles congelades
- Coco deshidratat torrat
- Crema de cacauet
- Granola
Pots trobar tots els ingredients a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Posa una mica de compota de poma al fons de dos gots i reserva-ho.
- En un cassó, escalfa la crema de coco i la beguda d’ametlla amb l’essència de vainilla, el cardamom acabat de moldre i l’eritritol.
- Quan la mescla estigui calenta afegeix-hi l’agar-agar i porta-ho a ebullició sense deixar de remenar.
- Retira-ho del foc i aboca la meitat de la preparació als gots de la compota de poma.
- Afegeix el cacau a la mescla que queda al cassó, remena-ho fins que quedi ben integrat i emplena dos gots més.
- Deixa-ho refredar i refrigera els quatre gots un mínim de 2-3 hores abans de consumir-ho.
- Serveix la pannacotta blanca amb fruites vermelles i coco deshidratat torrat per damunt i la de xocolata amb crema de cacauet i granola.
Gaudeix de la nostra col·lecció de postres saludables.
Apta per a vegans i vegetarians, aquesta recepta de pasta veggie és tan senzilla de preparar com deliciosa i saludable. El parmesà veggie aporta al plat una infinitat de nutrients i un gust inigualable.
Gaudeix d’aquesta recepta que et proposa la food blogger Rocío Montoya, de
Veggie Boggie!
Continue reading “Pasta veggie a la parmesana”
Gaspatxo de préssec, una alternativa inspirada en el tradicional gaspatxo, amb aroma d’alfàbrega i un punt de dolçor que dóna el contrapunt exacte al gust del tomàquet.
Gaudeix d’aquesta sopa freda estiuenca que et proposa la food blogger Rocío Montoya, de
Veggie Boggie!
A nivell nutricional, aquest gaspatxo de préssec destaca pel seu contingut en betacarotens, uns antioxidants molt beneficiosos que l’organisme transforma en vitamina A i contribueix a el bon estat de la pell i la vista. A més, els trossets d’alvocat aporten greixos saludables, així com les llavors de cànem.
Continue reading “Gaspatxo de préssec i alfàbrega”
Originaris de Vietnam,
els rotllets de paper d’arròs són perfectes per emportar si menges fora de casa i també per a un sopar informal o de picar. Gaudeix d’aquests saborosos veggie rolls que et proposa la food bloguera Rocío Montoya, de Veggie
Boggie!
Continue reading “Veggie rolls amb salsa de cacauet”
Aquesta recepta d’arròs basmati amb bròcoli i espàrrecs resulta un plat deliciós i molt equilibrat que combina amb encert l’energia i la digestibilitat de l’arròs amb la riquesa en fibra, vitamines i antioxidants del bròcoli i els espàrrecs.
Gaudeix d’aquesta recepta de la foodblogger Alina, de
Green Mama.
Continue reading “Arròs basmati amb bròcoli i espàrrecs”
Aquest brownie de cigrons són unes postres delicioses i saludables, a més d’una manera sorprenent d’incloure llegums a la dieta. Molt rics en fibra, minerals i proteïna vegetal, els cigrons donen a la massa una textura diferent, alhora que exquisida.
Gaudeix d’aquesta innovadora recepta que ens proposa la food blogger Rocío Montoya, de
Veggie Boggie.
Continue reading “Brownie de cigrons”
Extraordinàriament riques en proteïnes, ferro i fibra, les llenties són un aliments molt versàtil i és facilíssim introduir-les en la dieta diària. Les llenties guisades amb verdures i espècies queden delicioses i el parmentier de patates els dona un toc especial.
Descobreix noves maneres de menjar llegums amb aquesta recepta que et proposa la food blogger Rocío Montoya, de Veggie
Boggie.
Continue reading “Llenties guisades amb parmentier”
Esponjosos, suculents i molt saludables, gràcies a la seva riquesa en fibra i proteïnes, aquests minicakes són aptes per a dietes veganes, ja que les llavors de xia gelificades actuen com el perfecte substitut dels ous.
Gaudeix d’aquesta recepta que et proposa la food bloguera Rocío Montoya, de Veggie
Boggie.
Continue reading “Minicakes vegans de quinoa i poma”
Típic de l’Índia, el dhal és un plat saborós i molt aromàtic, gràcies a les espècies, que aporta proteïna completa fruit de la combinació de les llenties vermelles amb l’arròs basmati.
Gaudeix d’aquest plat exòtic i nutritiu que et proposa la foodblogger Alina, de Green Mama.
Ingredients:
Per a l’arròs:
Elaboració:
- Renta i cola l’arròs.
- Cuina la varietat triada (blanc o integral) segons les instruccions del paquet, juntament amb la canyella, el gingebre i els claus.
- Una vegada fet, passa’l per aigua i escorre’n el líquid. Reserva’l.
- Preescalfa el forn a 180 °C.
- Renta, pela i talla a daus petits la carbassa i el moniato. Barreja’ls en un bol amb una cullerada de garam masala i un rajolí d’oli d’oliva.
- Passa’ls a una safata de forn i enforna’ls durant uns 30 minuts o fins que estiguin daurats.
- Renta les llenties, escorre-les, renta-les una altra vegada, torna-les a escórrer i col·loca-les en una olla amb les tasses d’aigua i la cúrcuma. Barreja-ho i afegeix-hi una cullerada petita d’oli per damunt sense remenar.
- Sense tapar l’olla, cou les llenties a foc mitjà durant uns 15 minuts o fins que notis que han perdut fermesa. Vigila que no es quedin sense aigua i si veus que l’han absorbit afegeix-n’hi una mica més. Una vegada fetes, escorre-les i reserva-les.
- Escalfa el ghee a foc mitjà-baix en una olla (preferentment de ferro colat) i, quan estigui calent, incorpora-hi el curri i el comí en pols, el gingebre pelat i tallat finament (o ratllat) i les llavors de cardamom.
- Deixa-ho coure una mica perquè es deixin anar els sabors i afegeix-hi la ceba pelada i tallada a daus. Remena-ho perquè s’impregni de les aromes de les espècies i sofregeix-la fins que agafi color, però sense que es cremi.
- Incorpora-hi els bolets tallats a tires i salta’ls fins que perdin la fermesa.
- Afegeix-hi la llet de coco, barreja-ho i cou-ho durant 3 minuts.
- Esprem dins de l’olla el suc de la llima, remena-ho, afegeix-hi les llenties i la verdura rostida, torna-ho a barrejar i, finalment, incorpora-hi una bona part del coriandre prèviament tallat, els espinacs, una mica de sal. Cou-ho 5 minuts més abans d’apagar el foc.
- Serveix-ho sobre un llit d’arròs basmati aromàtic i empolvora-ho amb la resta de coriandre fresc.
Descobreix la nostra col·lecció de receptes amb cereals i llegums.
El coffee banana bread és un pa de pessic molt suculent i aromàtic, fruit de l’harmoniosa barreja de canyella, cafè i coco. Ideal com a postres o per acompanyar un cafè o te en qualsevol moment.
Coffee banana bread
Ingredients:
- 4 plàtans madurs
- 1 tassa de farina de fajol
- 1 tassa de farina d’ametlla
- 1 tassa de beguda vegetal
- 1/2 tassa de coco ratllat
- 1 taronja
- 150 g de xocolata amb llet
- 3 cullerades de cafè mòlt
- 1 grapat d’ametlles
- 1 cullerada de canyella en pols
- 1 sobre de llevat en pols especial per a reposteria
- 1/4 de tassa d’oli d’oliva verge extra o de coco
- Sal
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga en línia de Veritas.
Elaboració:
- Escalfa el forn a 180ºC i prepara un motlle de forn per a pa, o el que tinguis a mà, amb paper d’enfornar.
- En un bol gran, barreja la farina de fajol amb la d’ametlla i incorpora-hi el coco ratllat, la canyella, el llevat i un pessic de sal.
- Esprem la taronja i ratlla una cullerada de pell. Reserva-ho.
- Talla a tires mig plàtan ja pelat. Reserva-ho.
- Pela tres plàtans i aixafa’ls amb la forquilla en un bol. Reserva-ho.
- Fon la xocolata al bany maria. Per accelerar el procés pots afegir-hi una mica de líquid: beguda vegetal o suc de taronja.
- Afegeix el cafè a la xocolata i remena-ho bé.
- Posa la xocolata, la beguda vegetal i el suc i la ratlladura de taronja al bol del plàtan aixafat i torna-ho a remenar.
- Incorpora-hi a poc a poc la mescla de farines i l’oli.
- Trosseja unes avellanes i afegeix-les al bol.
- Aboca la massa al motlle i decora-la per damunt amb avellanes trossejades i el plàtan tallat a tires.
- Enforn-ho durant 45 minuts o fins que estigui fet per dins.
Gaudeix d’aquesta dolça receta de la foodblogger Alina, de Green Mama.
Per a aquesta recepta hem utilitzat el cafè Mujer Uganda, un producte de comerç just que hem desenvolupat juntament amb Oxfam Intermón, amb l’objectiu d’ajudar a les dones que es dediquen a la producció de cafè a Uganda.
Descobreix la nostra col·lecció de postres saludables.
Els galets farcits olen ser els protagonistes de la típica escudella de Nadal, però si vols sorprendre els teus comensals, serveix els galets gratinats i farcits de xiitakes i maitakes, dos bolets molt saludables que imprimeixen a la recepta una aroma i una textura inconfusibles.
Galets farcits
Ingredients:
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Preescalfa el forn a 180ºC.
- Posa a escalfar en una olla aigua abundant amb una cullerada de sal. Quan arrenqui el bull, afegeix-hi els galets i cou-los segons les instruccions. Escorre’ls i reserva’ls.
- Mentre es fa la pasta, neteja els bolets amb un drap humit i talla’ls en cubs petits. Pela i trosseja la ceba també en cubs.
- En una paella antiadherent tira un rajolí d’oli, afegeix-hi la ceba i sofregeix-la a foc mitjà fins que estigui daurada.
- Incorpora-hi el gingebre i barreja’l amb la ceba durant 1 minut.
- Afegeix-hi els bolets i cou-ho tot a foc mitjà. Deixa que els bolets deixin anar tota l’aigua i agafin una mica de color durant uns 15 minuts més o menys.
- Quan faltin uns 3 minuts perquè els bolets estiguin fets, afegeix-hi el coriandre tallat molt fi, un pessic de sal i una mica de pebre negre acabat de moldre. Barreja-ho bé durant un parell de minuts, apaga el foc, escampa-hi 4 cullerades de formatge vegà ratllat i torna-ho a barrejar.
- Amb l’ajuda d’una cullera petita, emplena els galets amb la barreja i col·loca’ls en una safata de forn.
- Aboca-hi la beguda vegetal i escampa la resta del formatge per damunt. Gratina-ho durant uns 25 minuts i serveix-ho calent.
Aquesta recepta nadalenca la proposa la foodblogger Alina, de Green Mama.
Descobreix una altra recepta nadalenca: canelons de bolets.
Timbal de salmó fumat, una recepta molt festiva que sorprèn pel seu sabor únic i fresc, a més de per l’exquisida combinació de colors i textures entre el salmó i l’alvocat, dos aliments rics en àcids grassos essencials, com els omega-3 i omega-6. El toc cruixent el posen les llavors i els germinats.
Timbal de salmó fumat amb chutney de mango
Ingredients:
Per al timbal:
Per al chutney:
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Comença preparant el chutney posant en remull les panses en una mica d’aigua tèbia durant 10 minuts.
- Pela el mango i la poma, i trosseja les dues fruites a trossos regulars. Reserva-ho.
- Pela la ceba i pica-la.
- Fon la mantega en un cassó i ofega la ceba a foc mitjà fins que agafi color.
- Afegeix-hi la panela i remena-ho fins que s’integri.
- Incorpora la resta d’ingredients i deixa-ho coure a foc lent uns 15 minuts fins que la consistència sigui similar a la d’una melmelada.
- Retira-ho del foc, treu el canonet de canyella i deixa-ho refredar. Si t’agrada que la textura sigui més fina pots triturar-ho. Reserva-ho.
- Una vegada tinguis llest el chutney, ja pots preparar el timbal: pica la ceba, el tomàquet i l’alvocat a trossos molt petits, barreja’ls amb cura i afegeix-hi el tamari, l’oli i una mica de suc de llimona o llima. Salpebra-ho al gust.
- Per emplatar necessitaràs gotets o motlles individuals circulars amb tapa. Posa els motlles en una safata i cobreix-los amb trossos de salmó fumat, empenyent-lo amb cura cap al fons, de manera que el salmó recobreixi les parets i el fons dels motlles. Emplena’ls amb la barreja anterior, pressiona perquè no quedi aire i retalla el salmó que quedi fora dels motlles. Cobreix-los amb paper film.
- Deixa els timbals a la nevera durant una hora com a mínim perquè adquireixin consistència.
- Una vegada freds, gira els timbals en plats individuals de manera que el salmó quedi a la vista.
- Col·loca el chutney al costat del timbal i decora-ho amb llavors de carbassa i germinats de remolatxa. Si et ve de gust, serveix-ho amb torradetes cruixents de castanya.
Aquesta recepta te la proposa la dietista Mireia Marín.
Descobreix totes les receptes amb peix que et recomanem.
Molt rica en fibra, la pasta integral és un aliment bàsic en una dieta saludable. En aquest cas la combinem amb taronja (que enriqueix la recepta amb vitamina C), nous (les encarregades d’aportar el toc cruixent) i, per descomptat, formatge.
Aquesta recepta te la proposa la food bloguera Rocío Montoya, de Veggie Boggie.
Ingredients:
- Pasta integral al gust
- 100 g de formatge parmesà ratllat
- 50 g de formatge feta
- 1 taronja
- 1/2 ceba
- 60 ml de crema d’arròs
- 4 nous
- Orenga
- Sal
- Pebre
- Oli d’oliva verge extra
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Talla la taronja per la meitat i esprem-ne el suc. Reserva’l.
- Ratlla la pell de la taronja i reserva la ratlladura.
- Pica la ceba i sofregeix-la en una cassola amb oli d’oliva fins que quedi feta.
- Incorpora-hi dues cullerades de ratlladura de taronja i continua-ho coent durant 5 minuts.
- Afegeix-hi el suc de taronja i, quan estigui ben calent, afegeix-hi el formatge parmesà ratllat i el formatge feta prèviament esmicolat.
- Remena-ho, aboca-hi la nata, salpebra-ho i cuina-ho a foc lent uns 15 minuts.
- Mentre es fa la salsa, cou la pasta al dente i pica les nous.
Descobreix les nostres propostes amb pasta.
La magrana aporta un toc dolç que combina molt bé amb l’alvocat i contrasta amb el gust de la ceba. El resultat és un
guacamole amb magrana, lleugerament cruixent i refrescant, perfecte per picar entre hores o prendre com a aperitiu.
Aquesta recepta te la proposa la food blogger Rocío Montoya, de
Veggie Boggie.
Continue reading “Guacamole amb magrana”
Crema dolça de moniato i poma, un plat ideal per prendre a la nit, ja que el moniato conté triptòfan, un aminoàcid que ajuda a agafar el son i propicia la relaxació. La seva dolçor contrasta amb el toc refrescant de la poma, mentre que el gingebre i la canyella doten la recepta dels seus matisos característics.
Aquesta deliciosa recepta te la proposa la food blogger Rocío Montoya, de
Veggie Boggie.
Continue reading “Crema dolça de moniato i poma”
Aquesta granola chai amb cacau és deliciosa, saludable i combina perfectament amb iogurt, begudes vegetals, llet, etc. El chai és una barreja d’espècies molt aromàtica que estimula els sentits i ofereix una gran sensació de benestar.
Anima’t a preparar aquesta recepta que et proposa la foodblogger Alina, de
Green Mama.
Continue reading “Granola chai”
Hamburgueses de llenties, una forma saborosa i diferent de poder gaudir dels nutrients que aporten aquests llegums -riques en proteïna vegetal, vitamines i antioxidants-, juntament amb les verdures i els bolets shiitake.
Aquesta nutritiva recepta te la proposa la foodblogger Alina, de
Green Mama.
Continue reading “Hamburgueses de llenties”
Saboroses i apetitoses, aquestes burgers de cigrons són molt nutritives i resulten ideals perquè els més petits de casa s’acostumin a menjar llegums sense protestar.
Els llegums són essencials per la seva elevada aportació nutricional. Són rics en hidrats de carboni d’assimilació lenta, que ens proporcionen energia de qualitat. A més, contenen proteïnes i vitamines del grup B. Els cigrons, en concret, destaquen per la seva elevada aportació de calci.
Gaudeix amb aquesta pràctica recepta vegetariana de la food blogger Rocío Montoya, de
Veggie Boggie.
Continue reading “Burgers de cigrons i porro”
Cruixents i saludables, aquests fingers d’albergínia uneixen les propietats d’aquesta hortalissa, molt lleugera i digestiva, amb les de la farina de cigró, extraordinàriament nutritiva i una gran font de proteïna vegetal i fibra. I com que es fan al forn, es redueix el percentatge de greix.
Aquesta recepta, ideal com a aperitiu, te la proposa Rocío Montoya, de
Veggie Boggie.
Continue reading “Fingers d’albergínia al forn”
Amanida de maduixes, perfecta per al bon temps, ja sigui com a guarnició, a mode d’entrant o com a sopar lleuger de plat únic. Aquesta nutritiva recepta te la proposa la foodblogger Alina, de Green Mama.
Les maduixes són molt refrescants, riques en fibra i vitamina C. Descobreix les diferències que hi ha entre les ecològiques i les no ecològiques.
Amanida de maduixes amb sal d’herbes
Ingredients:
- 2 tasses de maduixes
- 1 alvocat
- 1/2 ceba vermella
- 1/2 llimona
- 1 grapat de nous
- Mix de llavors
- Fulles d’alfàbrega fresca
- Sal d’herbes
- Oli d’oliva verge extra
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Torra lleugerament les llavors en una paella, deixa-les refredar i reserva-les.
- Esprem la mitja llimona i reserva’n el suc.
- Renta i talla les maduixes en quatre parts i posa-les en un bol.
- Pela i talla l’alvocat en cubs i afegeix-lo al bol.
- Talla la ceba a la juliana i incorpora-la a les maduixes i l’alvocat.
- Condimenta-ho amb oli d’oliva, el suc de llimona, sal d’herbes al gust i barreja-ho.
- Trosseja les fulles d’alfàbrega i afegeix-les a l’amanida.
- Decora-la amb les llavors torrades i les nous i, si cal, rectifica de sla i oli.
Descobreix les nostres propostes d’amanides.
La gràcia de la shakshuka, un plat d’origen magrebí, és la combinació mediterrània de verdures i ou, un aliment que conté proteïnes d’alt valor biològic i un gran nombre de vitamines. El coriandre aporta frescor i una lleugera aroma de llimona.
Aquesta recepta te la proposa Marina Ribas de
Més que Lletuga.
Continue reading “Shakshuka d’estiu”
Aquest dip de menta i alvocat resulta una salsa molt cremosa per sucar, que gràcies a la seva suculència i frescor és l’acompanyant perfecta d’amanides, verdura, carn, etc. Pots fer-la amb formatge feta o utilitzar al seu lloc llevat nutricional si prefereixes la versió vegana.
Aquesta recepta te la proposa la foodblogger Alina, de Green Mama.
Dip de menta i alvocat
Ingredients:
- 2 alvocats madurs
- 150 g de cigrons cuits
- 1/2 llimona
- 10 anacards crus
- 1 grapat de fulles de menta fresca
- Herbes aromàtiques deshidratades
- Una cullerada sopera de llevat nutricional
- Sal
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració:
- Pela els alvocats i treu-los-hi el pinyol. Reserva’ls.
- En una paella, salta els cigrons cuits juntament amb les herbes aromàtiques i, una vegada fets, aixafa’ls amb una forquilla. Reserva’ls.
- Posa la polpa de l’alvocat en una batedora amb el suc de llimona acaba d’esprémer, els anacards crus, la menta fresca i el llevat nutricional, un rajolí d’oli i tritura-ho molt bé fins a obtenir una crema homogènia.
- Si cal, afegeix-hi una mica d’aigua mentre estàs triturant i, per acabar, assaona-ho al gust.
- Afegeix a la barreja els cigrons saltats i aixafats. En cas que no t’agradin aixafats, els pots triturar juntament amb la barreja.
- Serveix-ho com a dip o salsa per sucar amb crudités o damunt d’unes torrades.
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!
Una amanida cruixent nutritiva i facilíssima de preparar. El blat de moro li dona un toc lleugerament dolç que contrasta amb el gust una mica àcid de la ruca, que de vegades recorda al de les nous. Gaudeix d’aquesta recepta que et proposa
Laura Because.
El blat de moro és un dels cereals més consumits al món, pel seu sabor, versatilitat i propietats: conté vitamines A, B i E i minerals que afavoreixen l’adequat funcionament del sistema nerviós. No obstant això, és imprescindible triar un blat de moro ecològic ja que la majoria de blat de moro no ecològic és transgènic i pot ser perjudicial per a la salut. Et donem més informació en aquest
estudi.
Continue reading “Amanida cruixent de blat de moro i quinoa”
Lleuger, suau, cremós i saborós. Així és aquest paté vegetal que resulta una opció ideal per picar entre hores o preparar un aperitiu o un sopar fred. La dolçor i la fermesa del tomàquet kumato li donen el contrapunt adequat. Gaudeix d’aquestes delicioses torrades que et proposa Rocío Montoya, de
Veggie Boggie.
Continue reading “Torrades amb paté vegetal i tomàquets rostits”
Plena de vitamines i minerals, aquesta amanida refrescant d’estiu combina de manera equilibrada diferents tipus d’enciam i hortalisses. El resultat és un entrant lleuger i digestiu, perfecte per als dies més calorosos de l’any.
Aquesta recepta te la proposa Marina Ribas de Més que Lletuga.
Amanida refrescant
Ingredients:
- Fulles d’enciam maravella
- 1 grapat de canonges
- 1 cogombre
- Fulles d’enciam de fulla de roure
- 1 grapat de mongeta tendra
Per a la vinagreta:
- 1/2 llimona
- Fulles d’alfàbrega fresca
- 30 ml d’oli d’oliva verge extra
- 10 ml de vinagre de poma sense pasteuritzar
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga en línia de Veritas.
Elaboració:
- Renta el cogombre i talla’l a làmines. Reserva-ho.
- Posa aigua a bullir i, quan bulli, escalda les mongetes durant 30 segons i posa-les ràpidament en aigua freda perquè quedin tendres i cruixent. Escorre-les en un colador i reserva-ho.
- Per fer la vinagreta pica unes fulles d’alfàbrega amb l’ajuda d’un ganovet i barreja-les en un tassó gros de vidre amb l’oli, el vinagre i el suc de mitja llimona.
- Tapa el tassó i agita’l perquè les aromes s’integrin.
- Renta sota l’aixeta les fulles d’enciam i els canonges i posa’ls en un bol per a amanida.
- Afegeix el cogombre lamita i la mongeta tendra ben escorreguda.
- La vinagreta es pot posar al mig del plat en un bol petit per decorar o bé servir-la a part.
Descubreix les nostres propostes d’amanides.
Natilles de cireres, unes delicioses postres de temporada que resulten molt digestives gràcies a la beguda d’ametlles, lliure de lactosa i gluten. El sucre de coco (un dels endolcidors amb menys càrrega glucèmica) accentua la dolçor natural de les cireres i el cardamom aporta un toc de sabor intens i lleugerament picant.
Gaudeix amb aquesta proposta de Rocío Montoya, de
Veggie Boggie.
Descobreix d’on provenen les cireres que trobaràs a Veritas.
Continue reading “Natilles de cireres”
Una varietat dels pans de pessic d’oli d’oliva tradicional, molt fàcil de fer. La farina d’ametlles li concedeix una gran esponjositat juntament amb un característic gust de fruita seca, mentre que l’aromàtica farigola fa ressaltar la presència de la llimona.
Gaudeix d’aquest deliciós postre, ideal per a berenars o esmorzars, que et proposa Laura Because!
Pans de pessic d’oli d’oliva i llimona
Ingredients:
Elaboració:
- Bat amb una vareta el rovell juntament amb l’oli i el xarop d’aurò en un bol gran durant un parell de minuts. La barreja quedarà cremosa.
- Afegeix-hi el iogurt i integra’l.
- Munta la clara a punt de neu i afegeix-la a la barreja anterior amb una espàtula.
- Afegeix-hi la ratlladura i el suc de llimona i, finalment, la farina d’ametlla. Barreja-ho bé.
- Omple un motlle de forn o motlles petits que prèviament hauràs pinzellat amb oli d’oliva.
- Introdueix-los al forn preescalfat a 180ºC uns 40-45 minuts.
- Pots presentar els pans de pessic girats amb una mica de farigola i ratlladura de llimona.
Gaudeix de la nostra col·lecció de postres saludables.
Arròs amb curri de verdures, una recepta molt saciant i rica en proteïna vegetal, ideal per a dietes equilibradres. Es pot preparar amb antelació i funciona molt bé com a plat únic tant per menjar fora de casa com per fer un sopar lleuger.
Arròs amb curri de verdures
Ingredients:
- 2 tasses d’arròs integral
- 4 tasses d’aigua
- 1 moniato
- 1 manat d’espàrrecs
- 1 llauna de llet de coco
- 1/2 coliflor
- 1/2 tassa de cigrons cuits
- 1/2 tassa de pèsols frescos
- 1/2 ceba
- 2 grans d’all
- 2 cullerades de curri en pols
- 1 llimona
- Coriandre fresc
- Bolets shiitake
- Pebre negra
- Oli d’oliva verge extra
- Sal marina
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Renta bé l’arròs, escorre’l i posa’l a escalfar en una olla amb l’aigua.
- Quan comenci a bullir, tapa’l i deixa que bulli a foc mitjà durant uns 30-40 minuts. Una vegada fet, escorre’l, passa’l per aigua freda i torna’l a escorre. Reserva’l.
- Posa en una cassola l’oli d’oliva, els grans d’all pelats, la ceba tallada a la juliana i el curri. Cuina-ho fins que la ceba estigui transparent.
- Incorpora-hi la coliflor rentada i tallada en raments i el moniato pelat i tallat en daus petits. Remena-ho lleugerament perquè s’integrin els gustos.
- Aboca la llet de coco a l’olla i barreja-ho. Si durant la cocció creus que cal més líquid pots afegir-hi aigua o llet de coco.
- Quan notis que la verdura està al punt, incorpora-hi els bolets partirs per la meitat i els espàrrecs trossejats. Cou-ho uns 5 minuts més.
- Finalment, afegeix-hi la sal, una mica de pebre negre acabat de moldre, un raig de suc de llimona acabada d’esprémer, els pèsols i els cigrons i deixa-ho coure 3 minuts més.
- A l’hora de servir, posa al plat una base d’arròs amb el curri de verdures per damunt i decora-ho amb fulles de coriandre fresc.
Gaudeix d’aquesta pràctica recepta de la foodbloger Green Mama.
Tasta altres receptes amb arròs: arròs integral cremós amb llombarda i arròs vermell amb verdures i bolets.
Et presentem la innovadora proposta de mixes de cereals, llegums i verdures perquè puguis
preparar-te d’una manera senzilla i ràpida les teves pròpies hamburgueses vegetals casolanes.
Continue reading “Hamburgueses vegetals casolanes llestes en 10 minuts – Lab Veritas”
Amanida de favetes i pèsols, un entrant suau i ric en proteïna vegetal gràcies a la presència d’aquests dos llegums típics de primavera. La sidra i el gingebre li donen un toc de personalitat. Gaudeix d’aquesta recepta que et proposa
Laura Because!
Els pèsols són tendres, lleugers i saborosos, es poden consumir amb les beines quan són tendres, com els tirabecs, o bé només les llavors, molt sucoses.
Continue reading “Amanida de favetes i pèsols a la sidra”
Coliflor gratinada, una recepta rica en proteïna vegetal que combina el punt lleugerament cruixent de la coliflor amb la cremositat del formatge i el tomàquet. El gratinat li proporciona un toc especial i, de passada, la converteix en un plat ideal per als més petits.
Aquesta pràctica i nutritiva recepta te la proposa Rocío Montoya, de Veggie Boggie.
Coliflor gratinada amb salsa de tomàquet
La coliflor pertany a la família de les crucíferes, importants per al bon funcionament de l’organisme gràcies al seu contingut en glucosinolatos, unes substàncies que es converteixen en en compostos amb propietats capaces de reduir el risc de patir càncer. Descobreix la tècnica de cuina per mantenir intactes les seves propietats nutricionals.
Ingredients:
Elaboració:
- Trosseja la coliflor i pica finament la ceba.
- Sofregeix la ceba picada en una cassola amb una cullerada d’oli d’oliva i, quan es comenci a transparentar, incorpora-hi el tomàquet triturat i un polsim de sal. Cuina-ho a foc lent durant 30 minuts.
- Afegeix-hi la coliflor trossejada i el got de vi blanc i continua la cocció a foc mitjà-baix 20 minuts més fins que la coliflor estigui al dente.
- Salpebra-ho al gust i col·loca la coliflor en una safata de forn.
- Cobreix la coliflor amb mozzarella i formatge feta esmicolat.
- Empolvora-ho amb orenga i enforna-ho a 180 °C durant 15 minuts.
- Gratina-ho 5 minuts i serveix-ho immediatament.
Descobreix la nostra col·lecció de receptes amb les verdures com a protagonistes.
Amanida de mongentes, una recepta senzilla, ideal per a qualsevol època de l’any i molt completa, gràcies a l’energia aportada per les mongetes i a la càrrega vitamínica i mineral de les hortalisses. Perfecta per menjar a casa o emportar-te a la feina.
El paté d’albergínia és de l’
Horta de Santa Clara, s’elabora a mà amb albergínies acabades de collir de l’hort i forma part d’un projecte agrosocial que dona feina a persones en risc d’exclusió social. Aquest paté té un 93% d’albergínia negra i és perfecte per acompanyar amanides, peix, carn, arròs, pasta, etc.
Gaudeix d’aquesta pràctica recepta de la foodbloger
Green Mama.
Continue reading “Amanida de mongetes i paté d’albergínies”
Mongeta tendra amb tamari, un plat ideal que funciona tant com a entrant o acompanyament com per protagonitzar un sopar lleuger. Nutricionalment és molt equilibrat per la combinació dels carbohidrats complexos de la mongeta tendra, les proteïnes del formagte i els greixos. Aquesta recepta te la proposa Marina Ribas de
Més que Lletuga.
Aprofita el començament de la temporada de mongeta tendra i enriqueix la teva dieta gràcies al seu alt poder nutritiu. Són riques en proteïna vegetal, fibra, antioxidants, vitamina C, betacarotens i potassi, a més d’ajudar a regular el colesterol i el trànsit intestinal.
Continue reading “Mongeta tendra amb tamari i formatge feta”
A qui no li agraden les pizzes? El secret de la que us proposem avui és la base d’albergínia, la massa perfecta per gaudir d’un plat lleuger, deliciós i molt saludable, gràcies a les propietats antioxidants dels seus ingredients principals: l’albergínia i el tomàquet.
Gaudeix d’aquesta pizza d’albergínia exprés que et proposa Laura Because.
L’albergínia és una hortalissa molt versàtil que admet múltiples preparacions culinàries i combina amb una bona quantitat d’aliments. És perfecta per als més petits perquè és molt fàcil de digerir i aporta potassi, un mineral essencial per als músculs que exerceix un paper important en la majoria de funcions vitals.
Continue reading “Pizza d’albergínia exprés”
És difícil dir que no a un brownie. Aquest és bastant fàcil de fer i resulta
molt especial gràcies al gust del coco, la textura de les avellanes i el punt aromàtic que li proporciona la canyella.
Gaudeix amb aquesta deliciosa recepta que et proposa la
foodbloger Green Mama.
Continue reading “Brownie d’avellanes i coco”
Bones de fer, delicioses i saníssimes, aquestes galetes tradicionals tenen el regust típic de l’oli de tota la vida i són perfectes per al berenar o com a mos entre hores. Aquesta recepta te la proposa Marina Ribas de
Més que Lletuga.
L’oli d’oliva ecològic s’extreu en fred, evitant la degradació de l’ecosistema i afavorint la biodiversitat. A més, té un major contingut en polifenols, que són uns potents antioxidants. Comprova totes les dades en aquest
estudi realitzat per la Dra. Raigón.
Continue reading “Galetes d’oli rústiques”
Aquesta senzillíssima mouse de crema de garrofa és una alternativa vegana a la mousse tradicional, unes postres saludables per a tota la família amb un gust exquisit, fruit de l’encertada combinació d’ingredients. Aquesta recepta te la proposa Marina Ribas de
Més que lletuga.
Continue reading “Mousse de crema de garrofa amb nata de coco”
Una recepta tan senzilla com un sandvitx es pot convertir en un àpat d’allò més complet i nutritiu. Perfecte per començar el dia o reposar forces a mig matí gràcies a l’extra de vitamines que aporten les carxofes, els espinacs i el formatge.
La carxofa és una de les verdures predilectes a l’hora de fer una depuració hepàtica. Segons la medicina tradicional xinesa, la carxofa té un gust amarg, considerat per refredar el cos. Per això es recomana a persones amb sobrepès i excés de calor.
Gaudeix amb aquesta deliciosa recepta que et proposa la
foodbloger Green Mama.
Continue reading “Sandvitx de carxofes i espinacs”
El parfait són unes postres a capes molt vistoses i espectaculars que admeten moltes combinacions. Aquestes són especialment digestives gràcies als bacteris làctics del iogurt de cabra i a la fibra present en la pera.
Aquesta deliciosa recepta te la proposa Rocío Montoya, de
Veggie Boggie.
Continue reading “Parfait de compota de pera, iogurt i xocolata”
Dona una volta a l’hummus de tota la vida i substitueix els cigrons per mongetes, un llegum ric en proteïnes i minerals que no conté colesterol. L’hummus de mongetes és una recepta facilíssima de fer en què destaca el toc aromàtic del cacauet torrat.
Sorprèn els teus convidats amb aquest hummus de mongetes que et proposa Rocío Montoya, de
Veggie Boggie.
Continue reading “Hummus de mongetes i crema de cacauet”
Hi ha poques fruites tan completes i amb tants de beneficis com el plàtan. És ric en antioxidants i nutrients, regula els estats d’ànim, ajuda la recuperació muscular després de l’esport i la seva fibra soluble augmenta la sensació de sacietat. Avui, Marina Ribas (
Més que lletuga), et proposa aquestes
barquetes de plàtan: unes postres extremadament senzilles d’elaborar però molt efectives i plenes d’aquests gustos exquisits que només el plàtan i el cacau són capaços de regalar al paladar.
Continue reading “Barquetes de plàtan”
El tofu marinat és una recepta fàcil de preparar, sana i molt completa gràcies a la proteïna vegetal del tofu, els greixos saludables de la fruita seca i les vitamines i minerals dels xampinyons, que ajuden a enfortir el sistema immunitari.
Aquesta recepta ens la proposa la foodblogger Green mama.
Tofu marinat amb raïm i bolets rostits al romaní
Ingredients:
- 1 paquet de tofu natural
- 1 llimona
- 9 xampinyons
- 15 grans de raïm
- 1 polsim de fruita seca
- Branquetes de romaní fresc
- Escates de coco
- 5 cullerades de tamari
- Pebre negre en gra
- Sal marina amb herbes aromàtiques
- Oli d’oliva verge extra
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta de tofu marinat a la botiga en línia de Veritas.
Elaboració:
- Preescalfa el forn a 180ºC i folra una safata amb paper especial per al forn.
- Renta els grans de raïm i els xampinyons (aquests últims molt poc). Talla els troncs dels xampinyons i enfila a cada branqueta de romaní tres xampinyons com si fessis broquetes. Fes el mateix amb el raïm.
- Col·loca les broquetes a la safata de forn amb una mica de sal d’herbes i un rajolí d’oli, i cou-les durant uns 20 minuts o fins que notis que estan cuites.
- A la safata posa també la fruita seca crua i torra-la amb una mica de romaní i sal. Trigarà uns 7 minuts en funció del forn. Gairebé al final de la cocció afegeix-hi algunes escates de coco.
- Entretant, col·loca en un plat fondo el tofu, el suc de llimona acabada d’esprémer, el tamari, un rajolí d’oli i una branqueta de romaní tallada finament. Barreja-ho i deixa que es maceri un mínim de 10 minuts; gira’l a la meitat del temps.
- En una paella antiadherent cou el tofu uns 3 minuts a foc mitjà pels dos costats.
- Emplata col·locant el tofu al centre del plat i afegint els grans de raïm, els xampinyons, la fruita seca torrada i esmicolada, les escates de coco, un rajolí d’oli i el pebre negre acabat de moldre.
Descobreix la nostra proposta de receptes veganes.
Crema de piquillos i albergínies, una combinació ideal que ens proposa la foodblogger Laura Because.
L’albergínia és lleugera, digestiva i capaç de mantenir a ratlla el colesterol; el pebrot és ric en vitamines i licopè, un poderós antioxidant que prevé les malalties cardiovasculars. Dues joies de la cuina mediterrània que unides donen lloc a una recepta deliciosa i molt saludable.
Continue reading “Crema de piquillos i albergínies”
Una autèntica explosió de sabors i textures diferents que traspua vitalitat pels quatre costats.
Una amanida de kale i fajol plena de vitamines i minerals, que funciona perfectament com a entrant, però també com a plat únic d’un dinar o sopar lleugers.
Aquesta recepta te la proposa la foodblogger
Green mama.
Continue reading “Amanida de kale i fajol amb vinagreta de taronja”
Cuixes de pollastre farcides, un clàssic dels àpats nadalencs i un plat molt complet i vistós que sol agradar a tota la família. Una recepta de la xef Mireia Anglada.
Proteica i baixa en greixos, la carn de pollastre té un gust suau i delicat que combina perfectament amb la dolçor de la fruita seca, que enriqueixen la recepta amb vitamines i minerals.
Continue reading “Cuixes de pollastre farcides”
Baixa en calories i rica en nutrients, la col llombarda és perfecta per alleugerir els plats nadalencs, als quals dota d’un to porpra brillant. En aquest cas enriqueix una recepta d’arròs integral cremós, amb un contingut de fibra que equilibra els nivells de glucosa en sang.
Aquesta deliciosa recepta ens la suggereix Rocío Montoya, de Veggie Boggie.

Arròs integral cremós amb llombarda
Ingredients:
Elaboració:
- Cou l’arròs integral i reserva’l.
- Pica a la juliana totes les verdures i sofregeix-les en una cassola amb una cullerada d’oli. Posa primer el pebrot, després la ceba i les cols i, finalment, el tofu fumat tallat en daus petits.
- Cou-ho a foc mitjà durant 10-15 minuts.
- Afegeix-hi l’arròs integral bullit i remena.
- Incorpora-hi la crema d’arròs, la beguda d’arròs, la nou moscada, el pebre en pols i assaona-ho al gust.
- Barreja-ho suaument i serveix-ho amb formatge parmesà ratllat. Si t’agraden, pots decorar el plat amb unes tàperes.
Descobreix les nostres propostes de receptes amb base de cereals: arròs, quinoa, fajol, etc.
Paté de tomàquet sec i nous, amb una textura, un color i un gust que recorden moltíssim la sobrassada, és el substitut perfecte per untar en una torrada o com a salsa per condimentar un plat de pasta o una amanida.
Aquesta recepta ens la proposa la Rocío, de
Let it be cosy.
El púding de taronja té una textura molt suau i un gust intens. Un dels grans atractius d’aquesta recepta és la presència de les llavors de xia, que tenen més calci que la llet, més potassi que el plàtan i més ferro que els espinacs.
Aquesta recepta ens la proposa la Rocío, de
Let it be cosy.
Continue reading “Púding de taronja, xia i gingebre”
Macarrons amb xampinyons acompanyats d’un deliciós pesto d’espinacs, perfecte per condimentar qualsevol tipus de pasta, gràcies a la frescor de la ruca, la intensitat del parmesà i el toc cruixent de les avellanes. Els xampinyons afegeixen un plus a la recepta i el resultat és un plat amb un gust exquisit i una elevada aportació de nutrients.
Recepta de la foodblogger
Laura Because.
Continue reading “Macarrons amb xampinyons i pesto d’espinacs”
Aquestes saludables cookies de kale i xocolata s’elaboren amb farina d’espelta, flocs de civada i panela. Són petites mossegades de plaer, ja que la xocolata complementa el gust de la col kale i crea un contrast extraordinari.
La col kale és una excepcional font d’antioxidants, proteïnes, ferro, calci i àcids grassos omega-3. Te la recomanem com a
imprescindible de tardor.
Continue reading “Cookies de kale i xocolata”
Sopa de remolatxa, exòtica i cremosa que combina a la perfecció el punt dolç de la remolatxa i la llet de coco amb el toc lleugerament àcid de la llimona i el gingebre. Un plat reconfortant que resulta ideal ara que arriba el fred.
Sopa de remolatxa estil thai
La remolatxa és una arrel rica en aigua, proteïnes i hidrats de carboni, que afegeix als plats un color molt especial i una extraordinària quantitat de fibra i antioxidants.
La que trobaràs a les nostres botigues ve de la finca l’Horta de la Carme, ubicada en Camarles, Tarragona. Carme Martí conrea amb afecte i dedicació absoluta una infinitat de vegetals. Coneix la seva història.
Ingredients:
- 3 remolatxes mitjanes
- 1 patata gran
- 1/2 ceba
- 1 llauna de llet de coco
- 1/2 L de brou de verdures
- 2 grans d’all
- 1 llima o 1 llimona
- Arrel de gingebre
- Germinats de ceba
- 1 crema de coco estil thai
- Pebre negre en gra
- Oli d’oliva verge extra
- Sal marina
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Pela els alls i un tros de gingebre d’uns 6-7 cm reserva-ho.
- Talla la ceba a la juliana. Reserva-la.
- Afegeix-hi la ceba, barreja-ho i sofregeix-ho perquè es dauri.
- Pela la patata i les remolatxes, renta-les i talla-les en trossos mitjans. Afegeix-les a l’olla i deixa que s’ofegui tot durant uns 5 minuts.
- Incorpora-hi mig litre de brou de verdures i la llet de coco. Tapa-ho i deixa-ho coure a foc mitjà.
- Una vegada cuites les verdures, apaga el foc i afegeix-hi un rajolí d’oli d’oliva, sal i pebre negre acabat de moldre.
- Tritura-ho bé fins a obtenir una crema i serveix-ho amb una mica de crema de coco thai, un rajolí d’oli d’oliva i germinats de ceba per damunt.
Gaudeix amb la nostra col·lecció de cremes de verdures.
La textura crocant i el gust torrat de la granola combinen a la perfecció amb el gust dolç lleuger i nutritiu de la carbassa caramel·litzada. Aquest bol de carbassa és un esmorzar de cullera molt complet, apte per a tots els membres de la família.
Aquesta recepta ens la proposa Rocío Montoya, de Veggie Boggie.
Bol de carbassa dolça i granola cruixent
Ingredients:
- 1 rodanxa gran de carbassa
- 1 poma
- 1 llimona
- 2 cullerades petites de panela
- 2 cullerades petites de canyella en pols
- 1 cullerada petita de cardamom acabat de moldre
Per a la granola:
- 1 tassa de flocs de civada gruixuts
- 4 unces de xocolata pura
- 4 nous
- 1 rodanxa de gingebre fresc ratllat
- 2 cullerades soperes de panela
- 2 cullerades soperes de mel
- 1 polsim de nou moscada acabada de moldre
- 1 pessic de sal rosa
- 1 raig d’aigua
- 2 cullerades soperes d’oli de coco
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Prepara la granola, barrejant tots els ingredients (a excepció de les nous).
- Col·loca la barreja en una safata de forn folrada amb paper vegetal i enforna-la a 150 °C durant mitja hora, remenant cada 10 minuts.
- Pica les nous i incorpora-les a la massa del forn els últims 5 minuts.
- Retira la granola del forn, deixa que es refredi i reserva-la en un plat.
- Fon les unces de xocolata, espera que quedi tèbia i aboca-la sobre la granola. Refrigera-ho fins que la xocolata se solidifiqui i guarda la granola en un pot a la nevera.
- Esprem la llimona i reserva’n el suc.
- Talla la carbassa i la poma en daus i ruixa’ls amb el suc de llimona.
- Afegeix-hi la canyella i la panela, barreja-ho bé i enforna-ho a 180 °C uns 20 minuts, fins que comenci a daurar-se.
Serveix els daus de carbassa calents amb la granola i assaona-ho amb una mica de iogurt al gust.
Descobreix la nostra col·lecció de receptes dolces.
El toc torrat dels pinyons i el punt aromàtic de la poma són el contrapunt ideal al gust intens i típic de la morcilla vegetal, que alhora té un lleuger regust picant, ideal per a les samoses.
Aquesta recepta ens la proposa la food blogger
Laura Because.
Continue reading “Samoses de botifarra vegetal amb poma i pinyons”
Carbassa farcida, un plat deliciós i reconfortant, perfecte per preparar el dia anterior i portar a la feina un menjar casolà i completa. Els cigrons són molt energètics i una font excepcional de proteïnes i fibra. Per la seva banda, l’espelta és una varietat de blat que també aporta energia, proteïnes i vitamines del grup B.
Gaudeix amb aquesta recepta que ens proposa la food blogger
Green Mama.
Continue reading “Carbassa farcida de cigorns i espelta”
Diferents estudis demostren que la poma és un dels aliments més saludables que existeixen, ja que
activa el sistema immunitari, aporta fibra soluble, ajuda a lluitar contra els radicals lliures, millora la digestió… Les seves virtuts són tan nombroses que val la pena incloure aquesta fruita deliciosa a la dieta diaria.
Continue reading “Una poma al dia allunya el metge”
Una recepta molt completa i saludable realment senzilla de preparar. En pocs passos obtindràs una nutritiva, apetitosa i refrescant ensalada russa de quinoa amb un alt contingut en proteïnes, ferro i antioxidants.
Ensalada russa de quinoa amb amaniment d’hummus
Ingredients:
- 2 gotets de quinoa
- 1 terrina de hummus
- 400 g de tomàquet cirerol
- 1/2 ceba tendra
- 1 llauna petita de bonítol en oli d’oliva
- Fulles verdes al gust (ruca, créixens, alfàbrega…)
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!
Elaboració:
- Cou la quinoa en aigua amb sal i reserva-la.
- Trosseja la ceba tendra a la juliana i renta els tomàquets i talla’ls per la meitat.
- En una safata de forn col·loca els tomàquets i la ceba tendra, assaona-ho i rega-ho amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra, rosteix-ho a 180 °C durant 30 minuts i deixa-ho refredar.
- En una safata d’amanida barreja la quinoa amb l’hummus i afegeix-hi les fulles verdes, els tomàquets rostits i el bonítol esmicolat.
- Pots servir l’ensalada russa freda o a temperatura ambient.
Gaudeix d’aquesta preparació que ens ofereix la food blogger Laura Because.
Gaudeix d’altres receptes amb cereals.
Amb l’arribada de la tardor els bolets creixen a les nostres muntanyes. La seva aparició té molt a veure amb les condicions climatològiques, de manera que la temporada sol ser imprevisible.
A més d’aportar calor, aroma i sabor a moltes receptes, els bolets són una bona font de vitamines, minerals i antioxidants.
Continue reading “Temps de bolets”
La textura suau i lleugera de la xocolata negra exalta la dolçor de les figues, la llet de coco dona cremositat i les nous aporten un toc cruixent a aquest deliciós pastís de xocolata i figues.
Pastís de xocolata i figues
Ingredients:
- 1 pasta brisa
- 4 figues
- 200 g de xocolata negra 70% cacau
- 1 grapat de nous
- 1 llauna de llet de coco
- Un polsim de sal en escates
- 1/2 cullerada de canyella en pols
- Roses deshidratades
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga en línia de Veritas.
Elaboració:
- El dia abans posa la llet de coco a la nevera i deixa-la tota la nit.
- Preescalfa el forn a 180ºC.
- Col·loca la pasta brisa en una safata de forn rodona (de les que es fan servir per a pastissos o quiches), deixant a sota el paper per cuinar.
- Amb l’ajuda d’una forquilla, fes alguns forats a la base de la pasta.
- Posa la pasta al forn durant 20-25 minuts, o fins que notis que està daurada. Quan estigui llesta, deixa-la refredar uns minuts.
- Treu la llauna de llet de coco de la nevera, obre-la i extreu-ne únicament la part sòlida. Col·loca-la en un bol i barreja-la bé amb una cullera o una batedora per muntar clares d’ou. Quan notis que està cremosa, deixa de batre.
- Parteix la xocolata amb les mans i posa-la al bany maria perquè es fongui. Si vols pots afegir-hi una mica de beguda vegetal o crema de coco i barrejar bé.
- Quan estigui ben fosa (sense que arribi a bullir), treu-la del foc i afegeix-hi la crema de coco barrejant a poc a poc.
- Trosseja les nous i talla 3 figues en daus (reservant-ne una per decorar). Afegeix a la mescla de xocolata les nous, les figues, un polsim de sal i, si t’agrada, la canyella.
- Omple la pasta brisa i decora-la amb la figa tallada en grills i els pètals de rosa. Guarda el pastís al frigorífic fins que notis que el farciment ha adquirit fermesa.
Gaudeix de la nostra proposta de postres saludables!
Ceba tendra, ingredient imprescindible en multitud de receptes, en aquest cas asumeix el protagonisme principal. El contrapunt a la dolçor natural de la ceba tendra el posa el toc agredolç del chutney de dàtils i gingebre.
Aquesta recepta ens la proposa la Rocío, de
Let it be cosy.
Continue reading “Ceba tendra rostida amb green chutney”
Amanida de mongetes amb préssec, un entrant energètic que facilita la presència de llegums en la dieta. El préssec li dona un toc fresc i el pesto de remolatxa és una versió dolça i deliciosa de la tradicional salsa italiana.
Aquesta deliciosa i completa recepta ens la proposa Rocío Montoya, de
Veggie Boggie.
Gelat de mango i gerds, especialment recomanat per lluir un bronzejat saludable a l’estiu.
El mango és una fruita refrescant, rica en betacarotens i antioxidants, que protegeixen la pell dels raigs solars, i, els gerds destaquen per les seves propietats antioxidants, importants per frenar l’envelliment cel·lular i aportar frescor a la pell.
Continue reading “Gelat de mango i gerds”
Gelat de plàtan i mantega de cacauet, una recepta que et proposa el xef Miguel Aguilar per sorprendre els més petits.
La mantega de cacauet és rica en greixos saludables i, combinada amb el cacau en pols aportarà també antioxidants a l’organisme.
Continue reading “Gelat de plàtan i mantega de cacauet”
Crema de tomàquet amb pinyons i tàperes, un plat lleuger molt fàcil de fer, que pots preparar amb temps. Els pinyons alegren la textura i les tàperes, el comí i l’oli de coco li donen aquest punt de sabor que la fan diferent. Aquesta recepta ens la proposa la Rocío, de
Let it be cosy.
Continue reading “Crema de tomàquet amb pinyons i tàperes”
Ous farcits, típics de la gastronomia mediterrània, agraden a tothom i es poden preparar de moltes maneres, ja que la seva elaboració admet una gran quantitat d’ingredients.
Laura Because ens proposa tres farciments deliciosos i saludables: alvocat, hummus de remolatxa i maionesa amb mostassa.
L’ou ecològic destaca per la seva riquesa en proteïnes d’alt valor biològic i àcids grassos essencials.
Descobreix les diferències entre un ou ecològic i un no ecològic.
Continue reading “Ous farcits”
Sandvitx amb ensalada russa de cigrons i ceba tendra, un esmorzar, berenar, refrigeri, sopar improvisat… Les possibilitats del sandvitx són infinites i triant bé els ingredients, com en aquest cas ens proposa Rocío Montoya, de
Veggie Boggie, es converteix en un plat complet i equilibrat.
La ceba tendra, ingredient destacat en aquesta recepta, és una hortalissa molt saborosa d’escassa aportació calòrica, però molt rica en fibra, vitamines, minerals i antioxidants.
Continue reading “Sandvitx amb ensalada russa de cigrons i ceba tendra”
Amanida de síndria i formatge feta, una recepta deliciosa que combina el gust dolç i salat, que ens recomana Alina, de Green Mama. Resulta perfecta per prendre tornant de la platja, quan necessites reposar líquids.
De
l’hort de Carme Martí ens arriben dues varietats de síndries: la clàssica negra (de pell de color verd fosc i polpa vermella) i la ratllada verd sense llavors.
Encara que popularment la síndria està considerada una fruita, en realitat és una hortalissa que destaca pel seu elevat contingut en aigua i per les seves propietats diürètiques i depuratives.
Continue reading “Amanida de síndria i formatge feta”
Amanida tèbia de verdures, blat i xistorra, una recepta que ens proposa
Laura Because. Una amanida amb una aportació molt equilibrada de nutrients, que combina la textura cruixent dels espinacs i les verdures al dente amb l’aroma de la xistorra i la suculència del blat cuit.
Continue reading “Amanida tèbia de verdures, blat i xistorra”
Bruschetta amb tomàquet al forn i tàperes, un entrant tradicional d’origen italià molt saludable que et proposa
Green Mama. El secret d’aquesta recepta és la qualitat i l’autenticitat dels seus ingredients bàsics: pa artesà, tomàquets frescos, oli d’oliva verge…
Continue reading “Bruschetta amb tomàquet al forn i tàperes”
Paté de cigrons amb tahina, suc de llimona i espècies. Conegut com hummus, resulta un plat nutritiu i exquisit, ideal per a un pica-pica saludable.
Després de les llenties, els cigrons són els llegums més consumits al nostre país. Es tracta d’un aliment tradicional amb característiques nutricionals molt beneficioses. Destaquen pel seu contingut en calci, proteïnes de bona qualitat i hidrats de carboni d’absorció lenta.
La xef Mireia Anglada t’explica en aquest
vídeo com cuinar els cigrons perquè resultin més digestius.
Continue reading “Paté de cigrons”
Els espaguetis de quinoa reial i arròs no contenen gluten, per la qual cosa són aptes per a celíacs, i es converteixen en l’aportació energètica ideal per a nens, esportistes i persones actives en general.
Gaudeix d’aquests deliciosos espaguetis de quinoa i arròs amb salsa pesto!
Espaguetis de quinoa reial amb salsa pesto
Ingredients:
- 150 g d’espaguetis de quinoa reial i arròs
- 2 manats d’alfàbrega fresca
- 2 cullerades de pinyons sense torrar
- 1 gra d’all
- 1/2 cullerada d”oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga en línia de Veritas.
Elaboració:
- Separa les fulles d’alfàbrega dels manats i reserva-les.
- Posa a bullir una olla gran amb aigua i sal i, mentre s’escalfa, barreja les fulles d’alfàbrega, els pinyons, l’all i l’oli d’oliva i tritura-ho amb la batedora de mà fins a obtenir-ne un puré fi.
- Salpebra-ho i bat-ho de nou.
- Quan l’aigua comenci a bullir afegeix-hi la pasta i deixa-la coure entre 13 i 15 minuts.
- Escorre els espaguetis, posa’ls en un bol i condimenta’ls amb la salsa.
- Rectifica-ho de sal i pebre si cal, incorpora-hi un rajolí d’oli d’oliva i llestos per menjar!
Gaudeix de la nostra proposta de plats de pasta.
Paté de tofu i miso, una recepta senzilla i molt nutritiva. El tofu és baix en calories, molt digestiu i està lliure de colesterol. I, gràcies als seus enzims i ferments, el miso afavoreix l’equilibri de la flora intestinal i s’aconsella en casos de problemes digestius.
Continue reading “Paté de tofu i miso”
Paté de remolatxa, una recepta completa gràcies a la proteïna completa que aporten els cigrons. La remolatxa, a més de per la seva màgic color, destaca per la seva riquesa en vitamina C. També conté potassi i una baixa quantitat de sodi, la qual cosa li confereix importants propietats diürètiques que afavoreixen l’eliminació de líquids i toxines.
Continue reading “Paté de remolatxa”
Makis de salmó i alvocat una de les varietats més populars del sushi. És important que el farcit estigui situat just al centre perquè en tallar el rotllo quedi ben agrupat i estèticament atractiu. Gaudeix de la recepta de la xef Mireia Anglada!
Continue reading “Makis de salmó i alvocat”
Paté d’alvocat amb miso, un lloc ideal per untar en torrades i combinar amb altres verdures.
L’alvocat és ric en greixos insaturats que tenen la capacitat de reduir els nivells a la sang del colesterol LDL. A més, és ric en vitamines i minerals. Per la seva banda, el miso és un aliment tradicional de la cultura japonesa que, gràcies als seus enzims i ferments, afavoreix l’equilibri de la flora intestinal, reforça el sistema immunitari i s’aconsella en cas de problemes digestius.
Continue reading “Paté d’alvocat”
El nostre croissant s’ha convertit en la peça de brioixeria per excel·lència, gràcies al seu gust equilibrat i la seva textura lleugera. Tria el teu gust preferit!
Continue reading “El nostre croissant”
Paté de bolets, una recepta ideal per acompanyar plats de caça o com a base de entrepans saludables. El gran èxit d’aquest paté és el seu sabor dolç, gràcies a la ceba picada, i la textura cremosa que li confereix el formatge d’untar.
Continue reading “Paté de bolets”
Paté de pebrots, una recepta senzilla i saborosa per alegrar les teves aperitius, o per utilitzar com a guarnició de verdures i cereals.
Continue reading “Paté de pebrots”
Amanida d’azukis marinades, una recepta perfecta per a la primavera ja que les mongetes azukis, a més de digerir-se molt bé, ajuden a desintoxicar l’organisme.
Continue reading “Amanida d’azukis marinades”
Paté d’olives, una proposta ideal per untar en llesques i acompanyar d’aliments dolços com ceba caramel·litzada o formatge fos. A més, a l’estar elaborat amb alga dulse, enriquirà la recepta amb minerals.
Comença la primavera, i amb ella la nova sèrie de continguts estacionals. En aquesta ocasió, cada setmana compartirem amb tu un paté vegetal.
Continue reading “Paté d’olives”
Brou macrobiòtic, una recepta que busca l’equilibri yin i yang gràcies a la combinació de la carbassa, el nap, la ceba i l’alga kombu. A més, aquesta recepta aportarà propietats reconfortants al teu organisme.
Continue reading “Brou macrobiòtic”
Pa de llavors sense gluten, el millor del món, fornejat per tu mateix, de gust fort -amb caràcter, típic del pa alemany-, i supernutritiu.
Pa de llavors sense gluten
Ingredients:
- 100 g de llavors de gira-sol
- 50 g de llavors de lli mòltes
- 100 g de flocs de civada sense gluten
- 4 cullerades soperes de psyllium
- 2 cullerades soperes de llavors de xia
- 1 cullerada petita de sal
- 3 cullerades soperes d’oli de coco
- 1 cullerada sopera de xarop d’atzavara
- Nabius secs
- 350 ml d’aigua
Tots els ingredients d’aquesta recepta els trobaràs a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Barreja les llavors de gira-sol amb les llavors de lli, les de xia, els flocs, el psyllium i la sal.
- Si cal, fon l’oli de coco a foc suau, i barreja’l amb l’atzavara i l’aigua.
- Tira-ho sobre la preparació seca i remena-ho fins que la mescla quedin ben espessa. Aboca-ho en un motlle i deixa-ho reposar tapat unes 2 hores.
- Preescalfa el forn a 175 ºC i cou-ho uns 20 minuts, desemmotlla-ho i enforna-ho uns 40 minuts més. Deixa’l refredar abans de tallar.
Troba més receptes sense gluten aquí.
Crema de carbassa i pastanaga, un plat de cullera que destaca pel toc que li concedeix la cúrcuma, una espècia que combinarem amb una mica de pebre negre per augmentar-ne l’efectivitat.
Crema de carabassa i pastanaga
Ingredients:
Elaboració:
- Cuina les verdures al vapor, empolvorades amb cúrcuma i una mica de pebre negre. Utilitza aigua mineral de bona qualitat, embotellada de baixa mineralització o filtrada.
- Una vegada cuinades les verdures, tritura-les i rectifica’n la consistència amb l’aigua de cocció fins a obtenir una crema suau. Assaona al gust.
- Talla les mongetes tendres molt fines i escalda-les en aigua bullent amb sal durant uns 20 segons. A continuació refreda-les amb aigua amb gel per frenar la cocció.
- Serveix la crema en bols i afegeix-hi un tros de mongeta tendra i unes quantes llavors de sèsam negre. Decora-ho amb un rajolí d’oli d’oliva. I ja tens la teva crema de carbassa i pastanaga.
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!
Troba més receptes com aquesta aquí.
Brou depuratiu, una recepta del xef Miguel Aguilar, que conté alga espagueti de mar, miso, ceba, nap i julivert. Prepara’l en 15 minuts!
Continue reading “Brou depuratiu”