Consells

Una poma al dia allunya el metge

Diferents estudis demostren que la poma és un dels aliments més saludables que existeixen, ja que activa el sistema immunitari, aporta fibra soluble, ajuda a lluitar contra els radicals lliures, millora la digestió… Les seves virtuts són tan nombroses que val la pena incloure aquesta fruita deliciosa a la dieta diaria. Un nou estudi de la Universitat d’Oxford publicat al British Medical Journal explica que menjar pomes cada dia pot prevenir o endarrerir milers de morts per causes cardiovasculars cada any. Aquest estudi vol demostrar que fer petits canvis a la dieta, orientats a fomentar el consum d’aliments terapéutics com una senzilla poma, pot influir en la reducció de les malalties cardiovasculars.

Una poma al dia allunya la metge

És la reina de les fruites per la seva versatilitat a la cuina i perquè combina amb la totalitat dels aliments. De fet, es tracta d’una de les més cultivades al món, i el seu consum ajuda a millorar el sistema immunitari en general:
  • És molt rica en aigua: com la majoria de fruites, aporta una gran quantitat d’aigua, un element essencial per a la vida.
  • Té un alt contingut en fibra soluble: un factor clau no només per millorar la nostra salut intestinal, sinó també per ajduar a reducir el colesterol.
  • Neteja el fetge i millora la digestió: gràcies al seu contingut en àcid màlic i àcid tartàric, que facilita el buidatge de la bilis i la descongestió hepàtica, la poma inhibeix el creixement de bacteris nocius que fermenten al tracte digestiu i ajuda, per tant, a millorar les digestions tant en casos de restrenyiment com de diarrea.
  • Estimula la producció d’anticossos: la pectina que es troba a la pell, és un component que en fermentar ajuda a producir glòbuls blancs i anticossos.
  • És rica en vitamines: a més de vitamina C, un poderós antioxidant, també aporta altres flavonoides que ajuden a lluitar contra els efectes nocius dels radicals lliures. i té vitamines del grup B, que equilibren i relaxen el sistema nerviós, entre altres funcions metabòliques.
  • Aporta potassi: aquest mineral possibilita el correcte funcionament de les cèl·lules del cos, ja que ajuda a conduir les càrregues elèctriques a través del mateix.
Durant aquesta temporada pots trobar pomes ecològiques de diferents varietats i suc de poma, que resulta perfecte si et cosa digerir la poma crua. Si vols pair bé el sopa i anar a dormir ben relaxat, pren un suc de poma calent amb una cullerada petita de kuzu. Prepara les receptes de galette de formatge de cabra i poma i el pastís de poma i melmelada de taronja.

Contingut relacionat

  • Consells

Ceba tendra rostida amb green chutney

Ceba tendra, ingredient imprescindible en multitud de receptes, en aquest...

  • Consells

Galette de formatge de cabra i poma

Galette de formatge de cabra i poma, una recepta ideal...

  • Consells

Pastís de poma i melmelada de taronja

Pastís de poma i melmelada de taronja, una opció deliciosa...