Diccionari d'aliments

Tastets de seitan rics en proteïnes i baixos en calories

El seitan és un preparat a base de gluten i blat, i, de la mateixa manera que el tofu i el tempeh, té un alt contingut en proteïnes, la qual cosa el converteix en un aliment que s’ha de tenir en compte en les dietes vegetarianes o veganes per assegurar l’aportació proteica.

Bocaditos veggie - Diccionario de alimentos - Veritas

Com que és un aliment amb base de proteïna de blat, no pot ser consumit per celíacs. A més de ser ric en proteïnes, és baix en greixos i hidrats i té una baixa densitat energètica.

La seva textura i el seu sabor el fan molt semblant a la carn animal i és per això que se’l considera la proteïna vegetal per excel·lència. És un aliment molt polivalent a l’hora d’utilitzar-lo a la cuina, ja que es pot introduir d’una manera fàcil i senzilla en diferents plats i en la dieta. 

Beneficis i propietats del seitan

Com que no té greixos, sucres ni fibra, és un aliment de fàcil digestió i útil si es volen reduir les calories de la dieta. A més, el seu contingut proteic suposa una sensació de sacietat que també ajuda a controlar la gana.

Altres punts a favor del seitan són que aporta ferro, calci i magnesi i el seu contingut nul en greixos saturats i colesterol, a més del seu preu econòmic.

Preparació i ús del seitan a la cuina

El seitan es pot arrebossar, fregir, guisar i fins i tot es pot afegir tallat en un sandvitx.

Els tastets de seitan de Vegetalia són aptes per a una dieta vegana. Són ideals per combinar amb arròs o pasta, en tacos o fajites o simplement saltats amb verdures. També es poden barrejar amb salsa de tomàquet o barbacoa.

Hi ha moltes possibilitats d’introduir aquest aliment en la nostra dieta, ja que el podem cuinar de qualsevol manera i al nostre gust.

¿T’ha agradat aquest article? Descobreix més consells sobre alimentació saludable.

Contingut relacionat

  • Diccionari d'aliments

Pita amb seitan emmetxat

Aquesta pita amb seitan emmetxat t'encantarà. El gust del seitan...

  • Diccionari d'aliments

Fajitas de seitan amb guacamole – FastGood

Fajitas de seitan amb guacamole, un clàssic revisitat de la...

  • Diccionari d'aliments

Seitan – Tècniques de cuina

El seitan és una proteïna vegetal molt versàtil a la...

  • Diccionari d'aliments

Encara creus que la proteïna vegetal és només per a vegans?

Menjar de manera equilibrada productes d’origen vegetal produeix nombrosos beneficis...