Consells

Retorn a l’alimentació saludable

Durant les festes de Nadal se sol abusar de productes refinats i processats que, a més de saturar l’organisme, creen adicció, engreixen i fan perdre el centre. És el moment de recuperar els bons hàbits alimentaris i aprendre a menjar amb consciència. Benvingut al retorn a l’alimentació saludable! Retorn a l'alimentació saludable - Consells - Veritas En un primer moment pot ser agradable la sensació de menjar un dolç o qualsevol elaboració amb farina blanca refinada, però tot el que puja ha de baixar. Per això, quan s’eliminen els refinats i els processats de la dieta sol aparèixer una sensació d’apatia, frustració, irritabilitat i fins i tot inseguretat. Tractar de superar el tràngol amb un bombó o un tros de torró només ho empitjorarà, ja que aviat tornaràs a tenir un pic de sucre que desencadenarà una dinàmica de desgast emocional i físic: la falsa i ràpida sensació de satisfacció i energia donarà pas al cansament, la desgana, la frustració i la culpabilitat.

Retorn a l’alimentació saludable

Brous que reconforten

Per trencar aquest cicle has de tornar a una alimentació saludable i fer exercici de manera regular. Per exemle, comença preparant un bon brou de verdures ecològiques que creixen a prop de la terra: carbassa, ceba, col, pastanaga, xirivia… Pre-ne una tassa entre tres i cinc vegades al dia, abans de menjar, i sempre que tinguis la temptació de menjar-te un bombó. El gust dolç natural del brou nodreix l’element terra (estòmac, melsa i pàncrees), que s’ha vist danyat per l’excés de sucres i farines refinades. Descobreix la nostra col·lecció de sopes i brous

Afegeix algues als plats

Les algues són grans aliades en la depuració de l’organisme de toxines i és aconsellable que les incorporis més sovint als teus plats, ja que aporten minerals de manera equilibrada. Un fet especialment recomanable en aquesta època perquè el sucre i les farines refinades, més enllà de desorientar i engreixar, també roben minerals. Prepara un condiment d’alga nori amb dues o tres cullerades de flocs de nori hidratats amb una mica d’aigua i unes gotes de xarop concentrat de poma. Cou aquesta mescla en un petit cassó fins que l’alga quedi pastosa i afegeix-hi a l’últim moment unes gotes de tamari i una cullerada sopera de suc de gingebre fresc. En el context d’una alimentació equilibrada, aquest condiment ajuda a eliminar els greixos acumulats a causa de l’excés de refinats, purifica la sang i optimitza la digestió.

Mastega cada mos

Menja amb consciència plena i oblida’t de comptar calories. Menjar no ha de ser una lluita i cal evitar les obsessions i la culpa. Aprèn i dedica la teva ment a escoltar el que realment necessites, i et mereixes, en tot moment. Asseu-te sempre per menjar, encara que només sigui una ametlla (sense mirar la televisió ni el mòbil ni l’ordinador), i mastega totes i cadascuna de les mossegades conscientment.

Contingut relacionat

  • Consells

10 consells per vèncer l’ansietat per menjar

Sents una gana incontrolable i un impuls desmesurat per menjar...

  • Consells

L’equilibri dels bacteris garanteix salut

Quan ens alimentem pensem que només nodrim les cèl·lules, però...

  • Consells

Batch cooking: cuina un dia i menja sa tota la setmana

Menjar bé sense passar-se hores entre els fogons és possible...