Consells

Batch cooking: cuina un dia i menja sa tota la setmana

Menjar bé sense passar-se hores entre els fogons és possible gràcies al batch cooking, un mètode que ja feien servir les nostres àvies i mares per estalviar temps. Es tracta de cuinar un dia diferents aliments, guardar-los i anar-los combinant la resta de la setmana. Batch cooking: cuina un dia i menja sa tota la setmana - Veritas El secret és trobar un parell d’hores o tres seguides per cuinar; per això la majoria sol fer-ho el dissabte o el diumenge. Posar en pràctica aquest mètode t’ajudarà a menjar millor i ja no tindràs l’excusa de la falta de temps perquè la teva dieta sigui saludable i equilibrada. Cereals, verdures i proteïnes de bona qualitat han de ser la base de la teva alimentació. A partir d’aquí pots preparar unes verdures de temporada saltades, al vapor, en samfaina o al forn, que es poden convertir en una truita, en una crema o menjar-se tal qual amb una mica d’oli i sal. Un ou enriqueix tot tipus de plats (des d’amanides i guisats de carn fins a peix a la plaxa) i els llegums cuits es poden prendre amb cereals i verdures o transformar-se en un hummus deliciós.

Batch cooking: cuina un dia i menja sa tota la setmana

Planifica els menús

Escriu que vols menjar durant els set dies de la setmana, especificant els esmorzars, els dinars i els sopars.

Fes la llista de la compra

Elabora una llista de la compra detallada que inclogui tots els ingredients que necessitaràs.

Tria un dia per cuinar

Decideix el dia l’hora en què cuinaràs. Per exemple, si ho vols fer el divendres a la tarda, planifica el menú i prepara la llista de la compra el dijous a la nit, fes la compra l’endemà quan surtis de treballar i dedica la resta de la tarda a cuinar.

Prepara els aliments per separat

La idea bàsica és preparar, cuinar i conservar els diferents ingredients d’un plat per separat per barrejar-los després. És aconsellable coure ous i llegums; bullir pasta, arròs i quinoa; fer salses, sofregits, brous i vinagretes, etc. Per descomptat, és important saber quins aliments aguanten bé a la nevera i quins és preferible congelar.

Congela en porcions

Quan congelis, fes-ho en porcions perquè sigui més pràctic i recorda no omplir del tot el recipient en el cas de sopes i cremes, ja que el líquid es dilata en congelar-se i ocupa més espai. I no et descuidis de col”locar etiquetes amb la data de congelació i el nom de l’aliment principal o de la recepta. Descobreix la nostra proposta de menú de batch cooking vegà.

Contingut relacionat

  • Consells

Gloria Carrión: “que una mare de família et digui que gràcies a tu la seva vida ha millorat és increïble”

Gloria Carrión és l'autora del blog La Gloria Vegana, en...