Consells

¿Què pots menjar durant la regla?

La influència de la dieta en el cicle menstrual és innegable, ja que quan es tracta de cuidar l’intestí alguns aliments són grans aliats, mentre que d’altres es converteixen en autèntics enemics.

Dieta en el ciclo menstrual - Veritas

La salut intestinal i la cura de la microbiota són crucials en el manteniment d’una menstruació saludable. Així, una dieta equilibrada i beure prou aigua ajuda a mantenir un intestí regular; mentre que un excés de greixos saturats, sucres i processats pot causar inflamació, restrenyiment o diarrea. Igualment, s’ha demostrat que el peix ric en omega-3 alleuja els còlics menstruals, i sabem que el ferro i la vitamina B6 prevenen l’anèmia i els malestars premenstruals.

Microbiota i estrògens: Quina relació tenen?

Sabies que una mala salut intestinal pot provocar ovulació tardana, còlics menstruals, cicles irregulars o sagnats abundants o escassos? És un fet que la microbiota intestinal influeix en els nivells d’estrògens i que la interacció entre la microbiota i el cicle menstrual pot implicar conseqüències importants per a la salut reproductiva i els cicles menstruals. D’aquí ve la transcendència de cuidar la microbiota per mantenir l’equilibri hormonal. Alguns aliments poden augmentar o disminuir l’activitat dels enzims encarregats de metabolitzar els estrògens i hi ha factors –com l’obesitat, el consum excessiu d’alcohol o tabac i alguns medicaments– que poden influir en el metabolisme dels estrògens.

¿Com pots millorar el cicle menstrual?

Portar un estil de vida saludable i millorar la salut intestinal amb una alimentació correcta pot marcar la diferència en el benestar menstrual.

 • Dieta equilibrada. Ha d’incloure fibra, fruites, verdures, fruita seca i llavors; i evitar greixos saturats, sucres refinats, alcohol i processats.
 • Aliments probiòtics. El iogurt natural, el quefir, la xucrut, el kimchi i la kombutxa contenen microorganismes beneficiosos per a la microbiota.
 • Aliments prebiòtics. Estimulen el creixement de bacteris beneficiosos a l’intestí; per exemple: all, ceba, porro, plàtan i carxofa.
 • Bona hidratació. Cal beure almenys 2 litres d’aigua al dia.
 • Precaució amb els medicaments. L’ús innecessari d’antibiòtics, antiinflamatoris i altres fàrmacs poden alterar la microbiota.
 • Exercici físic moderat i regular. Sempre adaptat a cada fase del cicle.
 • No a l’estrès i al tabac. Afecten negativament la microbiota i l’equilibri hormonal.

Text escrit per l’equip de Regenera.

T’ha agradat aquest article? Descobreix més aquí!

Contingut relacionat

 • Consells

Curs nou, vida nova

Curs nou, vida nova! Som a les portes d’un nou...

 • Consells

Queda’t amb el millor del sol, tria una crema solar ecològica

Enguany, opta per una protecció integral i conscient: tria una...

 • Consells

Com pots aconseguir que els nens mengin fruita?

Una de les preguntes que es fan moltes mares i...

 • Consells

I a tu, t’agraden les hamburgueses vegetals?

Si segueixes una dieta vegetariana o vegana, vols reduir la...