Bellesa

Queda’t amb el millor del sol, tria una crema solar ecològica

Enguany, opta per una protecció integral i conscient: tria una crema solar ecològica lliure d’ingredients químics, que són nocius per al cos i perjudiquen els oceans, i inclou en la dieta aliments rics en antioxidants per enfortir la pell i aconseguir un bronzejat saludable.

Tria un protector solar ecològic - Consells - Veritas

Tria una crema solar ecològica

El sol és font il·limitada d’energia i els seus beneficis físics i emocionals són innegables. Amb tot, prendre’l indiscriminadament pot causar lesions dermatològiques; per això és important ser previnguts.

Escollir un fotoprotector amb certificació natural o ecològica (Cosmébio, Ecocert, Cosmos…) et garanteix que no té parabens, derivats del petroli, olis minerals ni altres components sintètics, que actuen com a disruptors endocrins i poden produir reaccions indesitjades. Per prevenir el fotoenvelliment i evitar el desequilibri oxidatiu, causat pels radicals lliures provocats per l’exposició prolongada, els protectors ecològics utilitzen actius antioxidants, com:

 • La mantega de karité.
 • L’oli d’argània.
 • L’extracte d’alga vermella.
 • Entre d’altres.

Els filtres físics actuen com un escut natural

Hi ha dos tipus de filtres solars: els químics i els físics o minerals. Els fotoprotectors ecològics utilitzen aquests últims, que fan rebotar els raigs UVA i UVB i impedeixen que travessin la barrera cutània. En canvi, els primers contenen substàncies químiques (per exemple: oxibenzona i octinoxat) que transformen en calor la radiació i són absorbides per la pell, de manera que poden interferir en el sistema hormonal. A més, aquestes substàncies són les principals responsables de la descoloració dels esculls de coral, que danya els ecosistemes marins.

Coneixes la “regla de les set culleretes”?

És essencial renovar l’aplicació cada dues o tres hores i fer servir l’anomenada “regla de les set culleretes”, aplicant una cullereta de producte per cadascuna d’aquestes parts: les dues cames, els dos braços, el tors, l’esquena i la cara, sense oblidar les zones més sensibles, com les orelles, el nas, els llavis i les empenyes.

Per als nens, tria una protecció específica mai inferior a 50+, ja que la seva pell és immadura i vulnerable: té menys gruix epitelial i una capacitat insuficient de sintetitzar la melanina.

Després dels banys solars, aplica’t aloe vera: la seva base aquosa hidrata de manera efectiva, és regenerador, activa la producció de col·lagen, afavoreix la regeneració epidèrmica, proporciona sensació de frescor i atenua les vermellors.

Aconsegueix un bronzejat saludable

Menjar aliments rics en antioxidants ajuda l’organisme a minimitzar els efectes negatius del sol.

 • Els betacarotens, presents en el tomàquet o la síndria, protegeixen la pell.
 • La vitamina A estimula la producció de melanina, i en tenen els vegetals de color ataronjat, com ara pastanagues i albercocs.
 • La vitamina C, que contribueix a la formació natural de col·lagen, es troba en les fruites i verdures fresques i crues.


Si vols veure els nostres fotoprotectors solars ecològics, descobreix més aquí!


T’ha agradat aquest article? Descobreix més aquí!

Contingut relacionat

 • Bellesa

Aloe vera, el millor after sun

L'aloe vera és un gran antioxidant, que no només hidrata...

 • Bellesa

Menjar bé rejoveneix

Menjar bé rejoveneix, ja que una dieta sana i equilibrada...

 • Bellesa

Cosmètica ecològica

De la mateixa manera que ens cuidem per dins menjant...

 • Bellesa

Com tractar les vermellors del rostre

Les pells amb cuperosi es caracteritzen per tenir vermellors localitzades...