Consells

Queda’t amb el millor del sol, tria un protector solar ecològic

Enguany, opta per una protecció integral i conscient: tria un protector solar ecològic lliure d’ingredients químics, que són nocius per al cos i perjudiquen els oceans, i inclou en la dieta aliments rics en antioxidants per enfortir la pell i aconseguir un bronzejat saludable.

Tria un protector solar ecològic - Consells - Veritas

Tria un protector solar ecològic

El sol és font il·limitada d’energia i els seus beneficis físics i emocionals són innegables. Amb tot, prendre’l indiscriminadament pot causar lesions dermatològiques; per això és important ser previnguts.

Escollir un fotoprotector amb certificació natural o ecològica (Cosmébio, Ecocert, Cosmos…) et garanteix que no té parabens, derivats del petroli, olis minerals ni altres components sintètics, que actuen com a disruptors endocrins i poden produir reaccions indesitjades. Per prevenir el fotoenvelliment i evitar el desequilibri oxidatiu, causat pels radicals lliures provocats per l’exposició prolongada, els protectors ecològics utilitzen actius antioxidants, com:

 • La mantega de karité.
 • L’oli d’argània.
 • L’extracte d’alga vermella.
 • Entre d’altres.

Els filtres físics actuen com un escut natural

Hi ha dos tipus de filtres solars: els químics i els físics o minerals. Els fotoprotectors ecològics utilitzen aquests últims, que fan rebotar els raigs UVA i UVB i impedeixen que travessin la barrera cutània. En canvi, els primers contenen substàncies químiques (per exemple: oxibenzona i octinoxat) que transformen en calor la radiació i són absorbides per la pell, de manera que poden interferir en el sistema hormonal. A més, aquestes substàncies són les principals responsables de la descoloració dels esculls de coral, que danya els ecosistemes marins.

Tria un protector solar ecològic - Consells - Veritas

Coneixes la “regla de les set culleretes”?

És essencial renovar l’aplicació cada dues o tres hores i fer servir l’anomenada “regla de les set culleretes”, aplicant una cullereta de producte per cadascuna d’aquestes parts: les dues cames, els dos braços, el tors, l’esquena i la cara, sense oblidar les zones més sensibles, com les orelles, el nas, els llavis i les empenyes.

Per als nens, tria una protecció específica mai inferior a 50+, ja que la seva pell és immadura i vulnerable: té menys gruix epitelial i una capacitat insuficient de sintetitzar la melanina.

Després dels banys solars, aplica’t aloe vera: la seva base aquosa hidrata de manera efectiva, és regenerador, activa la producció de col·lagen, afavoreix la regeneració epidèrmica, proporciona sensació de frescor i atenua les vermellors.

Aconsegueix un bronzejat saludable

Menjar aliments rics en antioxidants ajuda l’organisme a minimitzar els efectes negatius del sol.

 • Els betacarotens, presents en el tomàquet o la síndria, protegeixen la pell.
 • La vitamina A estimula la producció de melanina, i en tenen els vegetals de color ataronjat, com ara pastanagues i albercocs.
 • La vitamina C, que contribueix a la formació natural de col·lagen, es troba en les fruites i verdures fresques i crues.


Si vols veure els nostres fotoprotectors solars ecològics, descobreix més aquí!


T’ha agradat aquest article? Descobreix més aquí!

Contingut relacionat

 • Consells

Aloe vera, el millor after sun

L'aloe vera és un gran antioxidant, que no només hidrata...

 • Consells

Menjar bé rejoveneix

Menjar bé rejoveneix, ja que una dieta sana i equilibrada...

 • Consells

Cosmètica ecològica

De la mateixa manera que ens cuidem per dins menjant...

 • Consells

Com tractar les vermellors del rostre

Les pells amb cuperosi es caracteritzen per tenir vermellors localitzades...