Llegir etiquetes

Pa de motlle integral 78% Veritas

Al nostre obrador de Lliçà d’Amunt (Barcelona), elaborem de manera artesanal una gran selecció de pans ecològics que es distribueixen diàriament a totes les botigues. Després de comparar l’etiqueta del nostre pa de motlle integral amb la d’un de marca blanca que es pot trobar en un supermercat, veiem que les diferències són més que notables.

Pa de motlle integral 78% Veritas - Llegir etiquetes - Veritas

Pa de motlle integral 78% Veritas

Les diferències entre els dos no es limiten a la quantitat d’ingredients utilitzats, sinó que també radiquen en la qualitat d’aquests. A més, el fet que el nostre pa sigui de producció ecològica garanteix l’absència de possibles restes de pesticides i fertilitzants d’origen sintètic, transgènics o organismes modificats genèticament i additius no autoritzats. D’altra banda, el cultiu ecològic del blat i de les altres matèries primeres fomenta la rotació dels cultius, de manera que contribueix al manteniment de la biodiversitat dels camps.

En el gràfic es pot apreciar que la versió ecològica conté més calories i greixos a causa de l’addició de llet en pols, però són de bona qualitat nutricional. El contingut en hidrats de carboni és igualment superior, la qual cosa indica que s’utilitza més farina i s’elabora amb massa mare. Aquesta última permet prescindir d’altres additius, augmenta la conservació del pa, en redueix l’índex glucèmic i el fa més digestiu, aromàtic i saborós.

Finalment, cal assenyalar que –segons estudis fets per la Dra. Dolores Raigón en el seu llibre Manual de la Nutrición Ecológica. De la molécula al plato– el pa ecològic conté menys aigua i aporta més nutrients i fins a un 33% més de minerals que el pa no ecològic, cosa que significa que és més nutritiu.

Ecològic

 • Està elaborat amb menys ingredients.
 • Conté oli de gira-sol alt oleic i llet en pols.
 • Únicament té un additiu: la vitamina C o àcid ascòrbic.
 • Es fa amb massa mare.

No ecològic

 • La llista d’ingredients és més llarga.
 • El seu perfil gras és pitjor a causa de la presència de l’oli de nabina (colza).
 • Acumula fins a 9 additius diferents entre conservants, emulgents, correctors d’acidesa i millorants del pa. D’aquests 9 additius, 5 no estan permesos en la producció ecològica pels seus possibles efectes secundaris en la salut.
 • Només es fa amb llevat.
Ingredients ecològic: Farina integral de blat, aigua, farina de blat, oli de gira-sol, llet en pols, sucre de canya, llevat fresc, sal marina, millorant del pa (àcid ascòrbic) i vinagre.
Ingredients no ecològic: Farina integral de blat, aigua, llevat, oli vegetal (nabina), sal, sucre, conservadors (propionat de calci, àcid ascòrbic, sorbat potàssic), emulgents (èsters monoacetil i diacetil tartàrics de monoglicèrids i diglicèrids d’àcids grassos, monoglicèrids i diglicèrids d’àcids grassos, estearoïl-2-lactilat de sodi), gluten de blat, corrector d’acidesa (àcid làctic), fibra de blat, agents de tractament de la farina (àcid ascòrbic, L-cisteïna, fosfats de calci).

Descobreix altres comparacions d’etiquetes.

Contingut relacionat

 • Llegir etiquetes

Salsa de tomàquet amb verdures al forn Veritas

A Veritas disposem d’una àmplia gamma de conserves de tomàquet:...

 • Llegir etiquetes

Croquetes de pollastre de Cuina Veritas

Hem comparat l’etiqueta de les nostres croquetes de pollastre de...

 • Llegir etiquetes

Miniulleres de l’Obrador Veritas

A l’obrador de Veritas elaborem una àmplia gamma de referències...

 • Llegir etiquetes

Hamburguesa de vedella Veritas

A les nostres botigues disposem d’una àmplia gamma de productes...