Llegir etiquetes

Salsa de tomàquet amb verdures al forn Veritas

A Veritas disposem d’una àmplia gamma de conserves de tomàquet: triturat, fregit, amb verdures, amb bolets, etc. Hem comparat l’etiqueta d’una de les nostres salses de tomàquet amb la d’una salsa semblant de marca blanca que es ven en grans supermercats.

Salsa de tomàquet amb verdures al forn Veritas - Llegir etiquetes - Veritas

Diferència entre una salsa de tomàquet ecològica i no ecològica

La primera gran diferència entre les dues salses resideix en el nombre d’ingredients: la de marca blanca conté una quantitat més gran de matèries primeres innecessàries o de baixa qualitat nutricional –com la nata, l’oli de gira-sol, el sucre o els midons– que n’abarateixen el preu; en canvi, la salsa de tomàquet amb verdures Veritas es fa únicament amb hortalisses, oli d’oliva verge extra, sal marina i espècies aromàtiques.

Salsa de tomàquet amb verdures al forn Veritas

salsa-de-tomaquet-amb-verdures-al-forn-veritas
Salsa Tomàquet i Verdures ECO

Al gràfic queda clar que la versió ecològica té 4,5 vegades menys calories, 97,2% menys de greixos totals, ⅓ de sucres i un 33% menys de sal.

A més, la certificació ecològica garanteix que el producte està elaborat amb més del 95% de matèries primeres d’origen ecològic i no conté additius artificials; les hortalisses estan lliures de possibles restes de pesticides i fertilitzants de síntesi química; i l’oli d’oliva verge extra s’obté directament d’olives ecològiques i només mitjançant procediments mecànics.

D’altra banda, segons estudis duts a terme per la Dra. M. Dolores Raigón, el tomàquet i la majoria de les hortalisses de procedència ecològica aporten més vitamines, minerals i antioxidants que els no ecològics, juntament amb un millor equilibri entre acidesa i dolçor.

*Raigón Jiménez, M. Dolores (2020). Manual de la Nutrición Ecológica. De la molécula al plato. (pp. 493-495). València – Espanya, Sociedad Española de Agricultura Ecológica.

Anàlisi comparativa pel que fa als ingredients

Ecològic

  • Ingredients: tomàquet, aigua, oli d’oliva verge extra, hortalisses, espècies aromàtiques i sal
  • Processat de bona qualitat nutricional
  • 76% d’hortalisses (estimació)
  • 0 additius

No ecològic

  • Ingredients: verdures, tomàquet, oli de gira-sol, nata, sucre, sal, midó de blat de moro, vinagre de vi, espècies aromàtiques i àcid làctic
  • Processat de baixa qualitat nutricional amb ingredients innecessaris, com el midó de blat de moro, el sucre o el regulador d’acidesa
  • 55-60% d’hortalisses (estimació)
  • 1 additiu

Descobreix altres comparacions d’etiquetes.

Contingut relacionat

  • Llegir etiquetes

Hamburguesa de vedella Veritas

A les nostres botigues disposem d’una àmplia gamma de productes...

  • Llegir etiquetes

Miniulleres de l’Obrador Veritas

A l’obrador de Veritas elaborem una àmplia gamma de referències...