Llegir etiquetes

Croquetes de pollastre de Cuina Veritas

Hem comparat l’etiqueta de les nostres croquetes de pollastre de Cuina Veritas amb la d’unes croquetes congelades de marca blanca que es poden trobar en un gran supermercat.

Croquetes de pollastre de Cuina Veritas - Llegir etiquetes - Veritas

Croquetes de pollastre de Cuina Veritas

Els plats preparats de Cuina Veritas s’elaboren de manera artesanal a les nostres cuines de Lliçà d’Amunt (Barcelona) amb ingredients ecològics.

Diferència entre les ecològiques i les no ecològiques

En revisar les etiquetes veiem que les croquetes ecològiques contenen com a primer i segon ingredients la llet utilitzada per a la beixamel i el farciment de pollastre, respectivament; en canvi, en les no ecològiques el primer ingredient és l’aigua, seguit de la farina de blat. Igualment, les no ecològiques contenen ingredients de baixa qualitat nutricional, com greix de palma, oli de gira-sol refinat, midons o additius sintètics. Dins d’aquests últims se’n trobem fins de tres tipus diferents: aromes, potenciador de gust i colorant, entre els quals destaca la presència del glutamat monosòdic, un additiu d’origen químic utilitzat com a potenciador de gust i d’una alta toxicitat.

Croquetes de pollastre ECO

Croquetes ecològiques de pollastre

Com que són de producció ecològica, les nostres estan elaborades amb més del 95% de les matèries primeres ecològiques i no contenen ingredients modificats genèticament ni additius artificials.

La carn procedeix de pollastres criats amb accés a l’aire lliure i alimentats amb pinsos ecològics, i les hortalisses i l’oli d’oliva verge extra utilitzat en la fregida no procedeixen de cultius transgènics ni acumulen possibles restes de pesticides ni fertilitzants de síntesi química. Referent a això, els estudis duts a terme per la Dra. Dolores Raigón demostren que el pollastre ecològic té menys aigua i aporta més proteïnes que el no ecològic, i que la majoria d’hortalisses ecològiques atresoren més vitamines, minerals i antioxidants que les no ecològiques.

En el gràfic podem veure com les croquetes ecològiques contenen més calories i greixos, pel fet que es comercialitzen ja fregides en oli d’oliva verge extra; mentre que el contingut en hidrats de carboni total és inferior, la quantitat de sucres és pràcticament la meitat i la de proteïnes és gairebé el doble. Per tant, el seu perfil nutricional és molt més saludable.


Comparativa pel que fa als ingredients

Ecològic

  • Estan elaborades amb menys ingredients.
  • La beixamel es fa amb mantega de qualitat i estan fregides en oli d’oliva verge extra.
  • No contenen cap additiu.

No Ecològic

  • Es fan amb ingredients de baixa qualitat –com greix de palma, oli de gira-sol refinat, midons, etc. – amb la finalitat d’abaratir costos.
  • Estan elaborades amb oli de gira-sol refinat i oli de palma.
  • Contenen tres additius: aromes, potenciador de gust i colorant.

Descobreix altres comparacions d’etiquetes.

Contingut relacionat

  • Llegir etiquetes

Salsa de tomàquet amb verdures al forn Veritas

A Veritas disposem d’una àmplia gamma de conserves de tomàquet:...

  • Llegir etiquetes

Miniulleres de l’Obrador Veritas

A l’obrador de Veritas elaborem una àmplia gamma de referències...

  • Llegir etiquetes

Hamburguesa de vedella Veritas

A les nostres botigues disposem d’una àmplia gamma de productes...