Companys de viatge

La Despensa Social, receptes sanes i ecològiques amb valor social – Companys de viatge

Els risottos Veritas i les receptes de quinoa i preparats per a sofregit de La Despensa Social combinen ingredients ecològics amb superaliments de gran valor nutricional. Sense conservants, colorants ni additius, els elaboren artesanalment persones amb discapacitat intel·lectual, que dipositen tot el seu afecte en la feina i lluiten dia a dia per demostrar les seves capacitats.

La Despensa Social, un espai integral i sostenible

El compromís social, l’ètica en el procés de producció i la transparència de l’origen de l’aliment s’han convertit en eixos fonamentals de la decisió de compra dels consumidors. Aquests valors formen part de l’ADN de Veritas i els compartim amb el grup TEB (Taller Escola Barcelona), un dels nostres proveïdors més especials i estimats.

El grup néixer el 1965 del compromís i la convicció de famílies amb fills amb discapacitat intel·lectual que, a l’empara d’un esperit cooperativista, han anat construint un engranatge de centres especials de treball sense ànim de lucre, serveis d’habitatges especialitzats i d’inserció laboral, fundació tutelar, clubs esportius, etc.

Jorge Gutiérrez, director comercial de TEB

Avui dia, el grup compleix amb la seva missió de generar ocupació en col·lectius vulnerables en una clara aposta per la responsabilitat social. Ofereix productes i serveis de qualitat, alhora que dona ocupació a més de 850 persones amb discapacitat intel·lectual.

L’obrador està situat al barri barceloní de Verdun i opera sota el control del CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica). També revalida anualment la certificació IFS (International Food Standard), el segell de qualitat més prestigiós d’Europa en seguretat alimentària i gens fàcil d’aconseguir.

Els productes de La Despensa Social

Van començar subministrant bolets frescos; poc després va arribar La Despensa Social, una gamma de receptes a base d’ingredients deshidratats com la quinoa i els sofregits molts fácils de preparar.

Només treballen amb matèria primera ecològica, sempre sense conservants, colorants ni afegits artificials, i ni una sola E, i les receptes les mesclen i envasen treballadors amb discapacitat intel·lectual a les sales d’alimentació certificades dels nostres centres especials de treball.

El seu departament de qualitat innova contínuament, però només venen el que els agrada menjar a casa.

A Veritas pots trobar quinoa amb carbassó, tomàquet i llavors de xia i quinoa amb bolets i llavors de sèsam, a més de dos preparats per a sofregit: amb xili, i amb farigola i orenga.

Deshidratar: la manera més natural de conservar

El fet de triar aliments deshidratats no és casual, ja que la deshidratació és el sistema de conservació més antic de la humanitat. En eliminar només l’aigua, els gustos i les aromes es mantenen íntegrament en el producte, juntament amb la totalitat dels nutrients. A més, no necessiten nevera, la caducitat és llarga i el malbaratament és zero.

Risottos Veritas, la recepta tradicional amb un toc especial

Col·laborar amb Veritas va ser una cosa natural, ja que totes dues organitzacions ens trobem en un moment idoni ja fa més d’una dècada. Quan Veritas va tenir la necessitat de buscar un proveïdor que elaborés els seus risottos vam ser la seva primera elecció.

Jorge Gutiérrez, director comercial de TEB

El risotto és un plat típic d’Itàlia que es prepara amb arròs i formatge parmesà. La gamma de risottos deshidratats Veritas s’elabora amb ingredients ecològics seleccionats, combinant gustos, aromes i textures diferents, perquè puguis gaudir d’un plat deliciós d’una manera ràpida i senzilla. A excepció del risotto amb gambes, la resta de les varietats (amb bolets, amb tomàquet i alfàbrega, amb espàrrecs i amb carxofes) són veganes.

Descobreix tots els nostres companys de viatge.

Contingut relacionat

  • Companys de viatge

Horta de Santa Clara – Companys de viatge

Sense conservants, sense additius, sense aromes artificials…, només verdures fresques...

  • Companys de viatge

Pomona Fruits, conreant un futur sostenible – Companys de viatge

En la mitologia romana, Pomona era la deessa dels arbres...

  • Companys de viatge

Les figues, el mos més saborós de setembre

Aquesta fruita única destaca per la seva polpa dolça i...