Diccionari d'aliments

Infusions per als trastorns digestius

Passem gran part de les festes nadalenques al voltant de la taula davant de plats tradicionals i deliciosos, que sovint són massa abundants i calòrics. Utilitzar les infusions per solucionar trastorns digestius sempre és una bona opció.

Infusions per als trastorns digestius - Veritas

En una digestió ràpida s’absorbeixen tots els nutrients, en canvi, quan la digestió és lenta aquests tenen temps de fermentar, de manera que ocasionen molèsties com el dolor abdominal, nàusees, ardors o flatulència.

Infusions per depurar i digerir

Hi ha diverses plates que poden ajudar-te a millorar la teva digestió: pots prendre-soles, combinar-les amb altres o escollir les mescles digestius que ja estan especialment formulades.

Pots trobar totes les infusions a la botiga online de Veritas.

Gingebre

Una infusió de gingebre ratllat és potser la millor manera d’aprofitar totes les seves propietats i podràs apreciar-les immediatament després de beure-te-la. Els gingerols que conté estimulen els moviments peristàltics dels intestins i activen ràpidament la digestió. Gaudeix del seu gust picant prenent-lo sol i si vols matisar-ne la intensitat afegeix-lo a una altra infusió. A les nostres botigues el trobaràs fresc a la nevera o en pols.

Menta

Molt apreciada pel seu sabor deliciós i refrescant, la menta proporciona una extraordinària sensació de benestar en general, no únicament estomacal.

Pren-la en infusió combinada amb pell de llimona contra la pesadesa d’estómac i afegeix-hi un toc de canyella per especiar-la i potenciar-ne el gust. La tenim en fulles seques i fresca a la nevera.

Camamilla

Sens dubte, és la planta digestiva per excel·lència i pot prendre-la tota la família a qualsevol moment del dia. deixa un agradable gust al paladar i una sensació plaent a tot el cos. Per tractar els problemes estomacals, es pren combinada amb anís.

Fonoll

El fonoll i les seves llavors contenen un oli essencial ric en anetol que tonifica la digestió, cosa que contribueix a reduir la inflor i alleujar els dolors abdominals que apareixen com a conseqüència de la flatulència. Una altra opció és mastegar-ne unes quantes llavors després dels àpats per combatre el mal alè.

Anís

A més d’una aroma i gust exquisits, l’anís gaudeix de propietats que ajuden en gairebé qualsevol problema digestiu. Barrejat amb altres plantes proporciona infusions delicioses.

Regalèssia

Alhora que deixa un agradable sabor de boca, alleuja els símptomes de la indigestió, l’acidesa o la gastritis. Les combinacions de regalèssia i menta o regalèssia, anís i menta són ideals per a tota la família, tot i que també es pot barrejar amb te verd, negre o bancha. Bull durant uns minuts una cullerada petita de regalèssia trossejada, apaga el foc i afegeix-hi unes fulles de te o de qualsevol altra planta que vulguis. Gràcies a la seva dolçor natural no cal afegir cap tipus d’endolcidor a la beguda.

Descobreix els nostres consells per afrontar les festes amb energia.

Contingut relacionat

  • Diccionari d'aliments

Afronta les festes amb energia

El mes de desembre ens apropa al moment de menys...

  • Diccionari d'aliments

12 herbes aromàtiques que alegren els teus plats

Les herbes aromàtiques formen part de la cultura popular, tenen...