Consells

Afronta les festes amb energia

El mes de desembre ens apropa al moment de menys llum solar de l’any, i juntament amb la llarga nit arriben les festes nadalenques. És hora de buscar la calor interior i alimentar l’energia amb guisats tradicionals i infusions de canyella. Afronta les festes amb energia!

Afronta les festes amb energia - Veritas

L’equinocci d’hivern ha estat des de temps immemorials una època per arrecerar-se i reunir-se per fer celebracions amb els nostres éssers estimats. Per a algunes persones suposa un motiu d’estrès per múltiples factors, bé sigui per situacions familiars o personals, econòmiques o fins i tot perquè s’acaba l’any i és inevitable mirar enrere. El millor és viure aquests dies amb serenitat, propiciant moments de connexió interior i veient què necessitem a cada moment.

Si observem la natura, veiem que l’hivern incita a hibernar, descansar i renovar-se. Ve de gust passar més temps a casa, buscant la calor de la llar, circumstància que aprofitarem per mirar al nostre interior i tenir cura de la calor corporal.

Afronta les festes amb energia

Coccions llargues i begudes calentes

En la medicina xinesa, el ronyó és l’òrgan que representa l’hivern i aquells que pateixen amb el fred solen tenir deficiència de l’aspecte yang del ronyó. El fred hivernal posa a prova aquesta energia i la cuina tradicional es fa ressò de les necessitats energètiques; així els seus plats senzills ajuden a cuidar d’aquest yang del ronyó.

Tria aliments de temporada (verdures d’arrel, llegums) i cuina’ls amb coccions llargues i tradicionals. Una altra manera d’entrar en calor és prendre begudes calentes i especiades, que no només ens escalfen les mans, sinó que també ens ajuden amb aquestes funcions corporals que necessiten més força, com fer la digestió o mantenir una libido saludable.

Un toc de canyella

La canyella és una de les espècies més utilitzades des de l’antiguitat per a tot tipus de trastorns digestius, respiratoris i ginecològics, entre d’altres, i està especialment indicada en els mesos freds. Podem trobar-la fàcilment en forma d’infusió o com un ingredient més dins d’algunes mescles aiurvèdiques per infusionar. Igualment, és perfecta per afegir-la a postres casolanes (com la compota de poma o els brioixos de pa dolç), es pot afegir en pols i en petites quantitats en guisats i risottos i fins i tot és adequada per escalfar el cos des de fora, incorporant-la a un bany calent de peus.

Cúrcuma latte amb rosquilles de poma - receptes - Veritas
Recepta: Cúrcuma latte amb rosquilles de poma.

Contingut relacionat

  • Consells

Què menjar a l’hivern

Què menjar a l'hivern per estar en sintonia amb l'estació....

  • Consells

Carbassa farcida de cigorns i espelta

Carbassa farcida, un plat deliciós i reconfortant, perfecte per preparar...