Diccionari d'aliments

Herba de blat, el superaliment verd

Antioxidant, rica en vitamines i minerals i amb un sabor molt especial, l’herba de blat es pot incorporar a la dieta per ajudar a prevenir moltes malalties. La pots barrejar amb fruita o afegir-ne a les cremes de verdures, per exemple. L’herba de blat està considerada com un dels superaliments més importants pel que fa a la neteja i desintoxicació del cos, nutrició i regeneració cel·lular, a més de ser un potent alcalinitzant, ja que ayuda a equilibrar el nostre pH. I en poden consumir els celíacs, ja que durant el procés de germinació desapareix el gluten. L’explosió verda que ha representat el germinat de blat en els darrers anys respon als innombrables beneficis que ens aporta la clorofil·la concentrada en aquest aliment.

Herba de blat, el superaliment verd

Com deia el Dr. Kirschner al 1960, “la clorofil·la és curativa i poderosa. Devastadora amb els gèrmens i els virus, però suau amb els teixits i òrgans malalts del cos. La forma en què treballa és un secret de la naturalesa. Sembla màgia verda”. De fet l’estructura molecular de la clorofil·la és molt similar a la de la sang humana, amb l’única i mínima diferència que l’element central de la clorofil·la és el magnesi, i el de l’hemoglobina, el ferro. Per tant, aquest extracte produeix glòbuls vermells ràpidament després de la seva ingestió. Sabem també que un cop absorbida per la sang a trvés del sistema limfàtic activa el metabolisme cel·lular, desintoxica l’organisme, millora les defenses, incrementa la capacitat regeneradora de les cèl·lules, potencia els processos naturals de curació, estimula la formació de glòbuls vermells, ajuda a la cicatrització de les ferides, depura la sang, frena les infeccions, equilibra la relació àcid-bàsic i prevé el càncer, entre altres capacitats.

Un suc verd de bon matí

Els múltiples beneficis de l’herba de blat s’obtenen de forma senzilla i concentrada a través del seu suc, ja que 30 ml de suc d’herba de blat acabada de liquar contenen aproximadament el mateix valor nutritiu que un quilo de verdures de fulla verda. I només una cullerada petita d’herba de blat en pols (3,5 g) equival nutritivament a una amanida d’espinacs de 50 g. Si vols fer un bon suc verd has de començar hidratant l’herba de blat en un got d’aigua. La dosi és la següent: al principi, una cullera petita i després, una sopera. Pots afegir germinats d’ordi, espirulina o clorel·la per potencia el verd i la clorofil·la, però si vols enriquir i donar més sabor al preparat pots combinar el suc amb diversos ingredients, que sempre seran ecològics i de cultiu proper. Descobreix la nostra col·lecció de sucs i smoothies!

Contingut relacionat

  • Diccionari d'aliments

Dona energia al cos

Els complements alimentaris són una bona opció per recuperar les...

  • Diccionari d'aliments

Superfoods

Superfoods, una petita quantitat té una densitat enorme de nutrients...

  • Diccionari d'aliments

Superaliments, una aposta segura

Un superaliment és aquell que té propietats nutricionals superiors als...