Consells

Dona energia al cos

Els complements alimentaris són una bona opció per recuperar les ganes d’enfrontar-se al dia a dia després de l’estiu. Dona energia al teu cos! Quan tornem de les vacances l’organisme afronta un repte important: adaptar-se de nou a un ritme d’activitat més intens que el de les setmanes anteriors, en què el descans ha estat el protagonista. Això implica una pèrdua d’energia que, de vegades, dificulta tant l’esforç intel·lectual com el físic. Per afrontar aquesta època de l’any amb salut i energia no es poden oblidar una sèrie de normes bàsiques que t’ajudaran a gaudir d’una tardor molt vital.

Vigila l’alimentació

Com a alternativa per contrarestar aquests inevitables efectes és fonamental seguir una dieta sana i equilibrada en què no faltin les vitamines i els minerals. Dos aliments imprescindibles són la fruita seca (energètica i rica en àcids grassos saludables) i el plàtan (també molt energètic i una gran font de potassi). Tria sempre productes ecològics i de temporada: conserven millor les seves propietats i estan lliures de químics. Descobreix la nostra proposta de receptes saludables.

Fes exercici

Fes almenys una hora d’exercici al dia. Pot ser que no tinguis temps d’anar al gimnàs, però no hi ha excusa per no moure’s: anar caminant a la feina, pujar i baixar escales…

Descansa de manera suficient

Respecta els horaris de son i procura dormir almenys vuit hores diàries. Si durant la setmana et falten hores de son pots compensar-ho el cap de setmana. Sopa un mínim de dues hores abans de ficar-te al llit i intenta no veure la televisió a l’habitació, ja que pot afectar el descans.

Dona energia al cos

De vegades no n’hi ha prou amb els bons hàbits i pot resultar necessari ingerir complements alimentaris com a font d’energia. Per adaptar-se a les necessitats de tots els membres de la família, disposem d’una àmplia gamma de complements especialment pensats per a cadascuna de les etapes de la vida.
  • Gelea reial: és una substància líquida fabricada per les abelles que serveix com a aliment de les larves obreres durant els primers dies de la seva vida i de les larves reina per sempre. Proporciona una gran quantitat d’energia i millora notablement els quadres de fatiga. A més, activa el sistema nerviós i estimula les defenses.
  • Herba de blat: aporta energia, minerals i vitamines, a més de millorar el to anímic. A més, com que és un depuratiu excel·lent, desintoxica l’organisme.
  • Alga espirulina: conté aminoàcids i antioxidants i pot ajudar a combatre l’anèmia, ja que aporta molt de ferro.
  • Alga clorel·la: és un potent desintoxicant de l’organisme amb un gran contingut en clorofil·la i en proteïnes, a més de ser rica en ferro, betacarotè i vitamina C. També és un excel·lent regulador intestinal i és molt apreciada pels esportistes gràcies a la seva beneficiosa influència en la millora del rendiment i la recuperació física.
  • Maca: és capaç de regular i equilibrar la capacitat física i ajuda a afrontar l’estrès gràcies a la seva capacitat d’augmentar la vitalitat.
  • Açaí: font d’antioxidants i nutrients, conté molta fibra i, gràcies a la seva alta concentració en hidrats de carboni, proteïnes i greix vegetal, és ideal per a persones esportistes i actives.
  • Suc de goji: les baies de goji contenen vitamines, minerals, antioxidants i fibra, unes propietats que també té el seu suc, que resulta molt depuratiu i altament energitzant.

Contingut relacionat

  • Consells

Com reforçar el sistema immunitari

Notes més cansament de l'habitual?, trigen a cicatrizar-se't les ferides?,...

  • Consells

Superaliments, una aposta segura

Un superaliment és aquell que té propietats nutricionals superiors als...

  • Consells

Kale: secrets d’un superaliment

Kale, una varietat de col arrissada que s'ha convertit en...