Fer una dieta ecològica incrementa el metabòlit precursor del coenzim Q10
Fer una dieta ecològica podria beneficiar el sistema cardíac, protegir el sistema neurològic i prevenir el càncer. Ho apunta una investigació que la catedràtica en Nutrició i Bromatologia Rosa Maria Lamuela-Raventós va liderar l’any 2019. L’objectiu de l’estudi era analitzar els efectes en la salut de portar una dieta basada en aliments ecològics.
Fer una dieta ecològica incrementa el metabòlit 4-HBA
Durant la investigació, es va veure que quan se segueix una dieta ecològica la microbiota intestinalmillora. En aquest sentit, es va copsar un increment significatiu de l’àcid 4-hidroxibenzoic (4-HBA), un metabòlit que té efectes anticancerígens i neuroprotectors. A més, aquest metabòlit també és precursor del coenzim Q10, un antioxidant que mostra propietats cardioprotectores i antienvelliment.
Un estudi d’intervenció nutricional a curt termini
L’estudi es va fer a un conjunt de 19 persones d’entre 19 i 40 anys. Durant quatre setmanes, un primer grup seguia una dieta ecològica i un segon, una de convencional. Després, s’intercanviaven les dietes i el que havia fet la convencional la canviava per l’ecològica i al revés.
L’estudi es va portar a terme a la Universitat de Barcelona amb la col·laboració d’altres organismes universitaris i diverses institucions de salut.
Podeu accedir a l’estudi complet a través d’aquest enllaç.
Font: Estudi Increase of 4-Hydroxybenzoic, a Bioactive Phenolic Compound, after an Organic Intervention Diet.
Contingut relacionat
Nutrició i ciència
L’alimentació ecològica permet un millor desenvolupament intel·lectual en les nenes i els nens
L'alimentació ecològica afavoreix el desenvolupament cognitiu en la infància Una...
Nutrició i ciència
Els beneficis dels aliments ecològics
Els beneficis dels aliments ecològics són notables, segons un estudi...
Nutrició i ciència
Els aliments ecològics són més sans, nutritius i sostenibles
Els aliments ecològics són més sans, segons un informe publicat...