Companys de viatge

Ecoama, amanides fresques de l’horta valenciana – Companys de viatge

De l’Horta de València arriben les millors amanides: fresques, ecològiques i a punt per consumir. A Ecoama controlen tot el procés –des de la selecció de la llavor fins a la distribució– per aconseguir un aliment saludable i de màxima qualitat, sense additius de cap mena.

Gaudir d’una amanida completa, saborosa i nutritiva no havia estat mai tan fàcil!

Ecoama - Companys de viatge - Veritas

Amanides fresques de l’horta valenciana

Vicent Ruiz Romeu, fundador i gerent d’Ecoama, empresa dedicada al cultiu i envasament de vegetals frescos a punt per consumir, atresora més de 20 anys d’experiència en l’agricultura i porta la terra a la sang: “Des de sempre he estat molt vinculat a la natura i he tingut una gran consciència mediambiental”, explica el valencià.

Tant per ell com pel seu amic i soci José Manuel Gutiérrez, les hortalisses ecològiques són imprescindibles en una dieta saludable, per la qual cosa el 2016 van emprendre un projecte que conjuminava les seves dues grans passions: agricultura i medi ambient.

Vam decidir certificar ecològiques diferents parcel·les perquè teníem un objectiu clar: donar resposta a una necessitat i acostar les hortalisses fresques ecològiques a punt per consumir al màxim de persones. Durant aquests anys no hem deixat de créixer i estem molt agraïts a Veritas per l’oportunitat de distribuir els nostres productes; totes dues companyies creiem en el valor d’oferir aliments de qualitat a les persones i compartim valors sobre ecologia i sostenibilitat.

Vicent Ruiz Romeu, fundador i gerent d’Ecoama.

Hortalisses plenes de sabor i nutrients

El cultiu, la recol·lecció i tot el procés posterior tenen lloc a Meliana, una població situada al cor de l’Horta de València, una de les poquíssimes hortes periurbanes que queden a Europa. Durant segles, la barreja de l’aigua, la terra i la saviesa dels pagesos han format un paisatge espectacular que canvia a cada estació gràcies al clima típicament mediterrani, amb hiverns suaus i estius calorosos.

El nostre entorn és un marc incomparable en què el cultiu ecològic s’integra a la perfecció, respectant la biodiversitat i, alhora, oferint hortalisses plenes de sabor i excepcionalment nutritives; a més, la gestió ecològica preserva l’ecosistema perquè està exempt de fertilitzants i pesticides químics.

Vicent Ruiz Romeu, fundador i gerent d’Ecoama.

Agricultura sostenible de proximitat

Companys de viatge - Ecoama - Veritas

L’agrosostenibilitat es troba al seu ADN des que van començar el projecte i tota la seva activitat està regida per pràctiques sostenibles, des de la selecció de les llavors fins a l’envasament final.

El nostres cultius propis es troben a un radi de 5 km aproximadament de la planta productora, cosa que ens permet collir els vegetals en la seva màxima frescor i reduir així la petjada de carboni i l’impacte ambiental.

Vicent Ruiz Romeu, fundador i gerent d’Ecoama.

No contaminen l’aire ni l’aigua ni la terra, i fomenten l’agricultura de proximitat conreant artesanalment les hortalisses i respectant les seves etapes de creixement. Al mateix temps, recorren a avançats sistemes tecnològics per elaborar les seves amanides de quarta gamma amb els estàndards de qualitat que requereix aquest tipus de producte.

La planta productora es proveeix d’energia fotovoltaica gràcies a una instal·lació de plaques solars; invertim recursos per millorar constantment l’envàs i que sigui el més sostenible possible, al mateix temps que garanteix la seguretat alimentària, i actualment tots els envasos de les nostres referències de quarta gamma són biodegradables.

Vicent Ruiz Romeu, fundador i gerent d’Ecoama.

Del camp a la taula en menys de 24 hores

Les amanides ecològiques Ecoama estan a punt per consumir i no cal rentar-les; després de passar per una acurada tècnica de selecció, tall, rentada, assecatge i embossament, arriben a Veritas en menys de 24 hores. Molt fresques, tenen un alt contingut en fibra i són font d’àcid fòlic, vitamines A i C i minerals, com calci, ferro i magnesi, entre altres nutrients.

Pots triar entre bosses d’una sola fulla (espinacs, bledes, ruca silvestre, escarola o brots de kale) o bé mescles ja preparades: hortolana (amb ruca i fulles d’enciam frisée, lollo rosso i trocadero vermell), mixta (una combinació d’enciams frisée, lollo rosso i fulla de roure vermella) i vital amb superaliments (a base de brots de kale i d’espinacs i enciams frisée i lollo rosso).

Tingues-les sempre a punt per preparar les teves amanides preferides o els saltats més tendres!

Descobreix tots els nostres companys de viatge.

Contingut relacionat

  • Companys de viatge

La Despensa Social, receptes sanes i ecològiques amb valor social – Companys de viatge

Els risottos Veritas i les receptes de quinoa i preparats...

  • Companys de viatge

Taronges Biorange, les més dolces – Companys de viatge

A les nostres botigues arriben les taronges Biorange des de...

  • Companys de viatge

Girolomoni – Companys de viatge

Espaguetis, macarrons, rigatoni, farfalle, fusilli…: a les nostres botigues pots...

  • Companys de viatge

Kenshô, fermentats amb arròs del Delta – Companys de viatge

En ple Parc Natural del Delta de l’Ebre –entre arrossars,...