Ara a Veritas

Challenge Veritas: Salut i benestar. T’hi uneixes?

Pensa global, actua local. A Veritas estem compromesos amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i us proposem una sèrie de challenges entorn d’aquests objectius. Aquest mes els enfoquem a l’Objectiu 3: Salut i benestar. T’uneixes al repte?

Challenge Veritas: Salut i benestar

Per promoure i fer avançar tots i cadascun dels ODS és necessari que tots nosaltres ens hi esforcem a escala individual, familiar i social. Mensualment, us anirem explicant les nostres iniciatives per desenvolupar aquests objectius i us proposarem alguns challenges perquè junts provoquem un canvi.

Aquest mes us plantegem uns quants reptes dirigits a aconseguir l’Objectiu 3: Salut i benestar, en què recau la nostra missió d’oferir l’alimentació ecològica a tothom. Per aconseguir-ho, les nostres botigues col·laboren amb entitats socials pròximes al punt de venda. Juntament amb Pont Alimentari treballem per establir relacions amb les botigues i entitats socials, com Formació i Treball, El Xiprer, SOM Fundació, Sud Integració o El Casal dels Infants del Raval, per esmentar-ne algunes. Així podem donar aliments als seus usuaris i possibilitar que el menjar ecològic arribi als col·lectius més desfavorits.

Dona aliments saludables

Quan vagis al supermercat compra un aliment saludable que no caduqui a curt termini: arròs integral, quinoa, fruita seca, sucs de fruita… A final de mes, dona tots els productes al banc d’aliments o a una entitat social. Amb aquest petit gest contribuiràs a fer que més persones puguin tenir accés a una alimentació sana i saludable.

I recorda que en comprar amb l’app del Club Veritas pots acumular ecos i bescanviar-los per aliments ecològics per a la Creu Roja.

Recomana el desodorant ecològic i solidari Viridis

El desodorant ecològic i solidari Viridis protegeix la salut de la dona i el 100% dels beneficis obtinguts amb la seva venda es donen a associacions que lluiten contra el càncer de mama.

El repte proposat és recomanar aquest desodorant a cinc dones del teu entorn i que cadascuna d’aquestes dones el recomani al seu torn a cinc més. Amb aquesta simple acció estaràs contribuint a la prevenció i lluita contra el càncer.

Dona productes d’higiene femenina

La pobresa menstrual és molt més comuna del que imagines i es tracta d’una condició que pot suposar un risc per a la salut de la dona. A Veritas creiem que els productes d’higiene femenina s’han de considerar de primera necessitat, per la qual cosa reclamem un IVA superreduït; però mentre no arriba el canvi, hem reduït l’IVA d’aquests productes.

Et proposem comprar productes d’higiene femenina i donar-los a iniciatives socials: informa’t de les campanyes que hi ha en curs, recopila els recursos i fes la donació. En fer-ho, ajudes que més dones tinguin una millor salut menstrual.

Què més pots fer?

Imprimeix els reptes i enganxa’ls en un lloc visible per recordar-los. Quan n’hagis completat un, marca’n la casella.

Informa’t sobre l’Objectiu 3: Salut i benestar.

Contingut relacionat

  • Ara a Veritas

A Veritas tenim un clar compromís amb la sostenibilitat

Més enllà de proveir les llars amb productes saludables i...

  • Ara a Veritas

Veritas i Oxfam Intermón: una aliança única al mercat

El resultat de l'aliança entre Veritas i Oxfam Intermón és...

  • Ara a Veritas

Veritas i Sant Aniol units en un projecte d’economia circular amb envasos de vidre retornable

Retorna els envasos de vidre Sant Aniol a Veritas i...

  • Ara a Veritas

Hem compensat la nostra petjada de carboni por segon any consecutiu

Som neutres en carboni! Des del primer dia, a Veritas...