Ara a Veritas

Challenge Veritas: aliances per assolir els objectius

Per aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) es necessita la implicació de tothom; per això, l’Objectiu 17 està enfocat a fomentar les aliances per arribar als altres objectius. Aquest mes de novembre et proposem uns challenges entorn d’aquest repte i així provocar junts un canvi.

ODS 17: aliances per aconseguir els objectius - Challenge Veritas

Veritas va néixer el 2002 amb el propòsit de fer accessible a tothom la millor alimentació possible: ecològica, certificada, sostenible i socialment justa. Des del principi, hem tingut molt clar que la nostra meta és més fàcil d’aconseguir quan sumem forces amb altres empreses, persones i proveïdors amb qui compartim filosofia. En aquest sentit, després de molts anys de treball, l’any 2016 ens vam unir a la comunitat BCorp, un conjunt d’empreses que ajuden a generar un impacte positiu en la societat i contribueixen a desenvolupar un model econòmic més inclusiu i sostenible per a les persones i el planeta. D’aquesta manera, ens vam convertir en la primera cadena de supermercats a tenir aquesta certificació.

Sumant esforços

Seguint el mateix camí, l’any 2019 es van sumar al grup els supermercats Ecorganic, de la Comunitat Valenciana, i Anna Ecológica 100%, la filial encarregada de fer arribar productes ecològics al canal professional, com menjadors escolars i hotels. D’aquestes unions va néixer el Grup Veritas, la cadena de supermercats líder en el compromís amb la salut de les persones i la sostenibilitat a Espanya.

Actualment, continuem sumant forces amb empreses, agents i col·lectius per convertir-nos en una empresa que genera un impacte positiu en la societat i el planeta. Continuem treballant per fer possible els ODS estratègics de l’empresa. Creiem que només serà possible avançar cap a un futur més sostenible si ens hi impliquem entre tots i totes i generem aliances que ens permetin posar en marxa projectes comuns, justos i equitatius.

I tu, què hi pots fer?

Tria un dia d’aquest mes de novembre i reuneix la família, els amics o els companys per fer alguna de les activitats següents. També et pots posar en contacte amb alguna entitat del barri o empresa local perquè t’ajudi a organitzar la trobada.

ODS 17 - Challenge Veritas
  1. Tria un espai verd per plantar un arbre. Ja sigui en un bosc, un parc o un jardí, plantar un arbre pot ser una activitat divertida per als més petits o per fer-la amb els amics. D’aquesta manera, fomentaràs les trobades en equip per millorar el nostre entorn, i recorda que les petites accions locals contribueixen als canvis globals.
  2. Organitza una sessió de cinema fòrum. Cita la teva família, amics i fins i tot veïns del barri per veure un documental que parli sobre sostenibilitat. Per exemple, Kiss the ground és un audiovisual narrat per Woody Harrelson que parla sobre l’agricultura regenerativa. Informar-nos en companyia sobre la situació actual i veure noves maneres d’avançar cap a un futur més sostenible és una activitat que ens permetrà crear espais de debat per crear coneixement, compartir idees i proposar solucions. També pots convidar algun expert en el tema per comentar el documental.
  3. Proposa una jornada per anar a la platja o al bosc a recollir deixalles. Netejar els espais naturals i mantenir-los nets és responsabilitat de tots. Una excursió amb la finalitat de recollir papers, plàstics, llaunes, mascaretes… és una oportunitat única de gaudir dels espais naturals alhora que contribuïm a netejar-los i no a embrutar-los.

Informa’t sobre l’Objectiu 17: aliances per aconseguir els objectius.

Contingut relacionat

  • Ara a Veritas

A Veritas tenim un clar compromís amb la sostenibilitat

Més enllà de proveir les llars amb productes saludables i...

  • Ara a Veritas

Challenge Veritas: Salut i benestar. T’hi uneixes?

Pensa global, actua local. A Veritas estem compromesos amb els...

  • Ara a Veritas

Challenge Veritas: Producció i consum responsables

Seguim endavant amb el Challenge Veritas! La nostra proposta és...

  • Ara a Veritas

Veritas i Ecorganic s’uneixen i creen el grup més gran de supermercats d’alimentació ecològica

Veritas i Ecorganic s’uneixen i creen el grup més gran...