Consells

Antioxidants imprescindibles per a la dona

Seguir una dieta variada, de temporada i plena de color, és una manera fantàstica d’incrementar la presència d’antioxidants a l’organisme i contrarrestar els efectes negatius de l’atrafegada vida actual.

Antioxidants imprescindibles per la dona - Consells - Veritas

Un dels motius principals per subratllar la importància d’una bona alimentació en la cura de la salut menstrual és l’acció protectora que exerceixen els aliments antioxidants.

En general, formem part d’una societat estressada que majoritàriament viu en entorns urbans, exposats diàriament a més contaminació del que ens pensem. Tot això afecta a la salut hormonal, però afortunadament en pots pal·liar els efectes negatius alimentant-te conscientment.

Antioxidants imprescindibles per la dona

Per aconseguir-ho, has d’incorporar en la dieta aliments crus i frescos (ja sigui menjant fruita fresca o verdura crua en amanida) perquè els antioxidants són sensibles a la calor i es poden degradar durant la cocció. Per exemple, prendre sucs o batuts verds fets a casa és una bona manera d’obtenir més nutrients antioxidants.

Vitamina C

Sens dubte, és un dels antioxidants més importants: millora els nivells hormonals i augmenta la fertilitat en dones amb problemes en la fase lútia perquè incrementa els nivells de progesterona de manera natural.

Es troba en abundància en els cítrics, la col, el pebrot vermell, el bròcoli, els nabius, la patata, el tomàquet i el kiwi.

Antioxidants imprescindibles per la dona - Consells - Veritas

Vitamina E

Un altra vitamina antioxidant que millora la salut hormonal. Així mateix, contribueix a reduir l’anèmia, mitjançant la prevenció del dany oxidatiu en els glòbuls vermells, per la qual cosa és molt beneficiosa per a les dones amb menstruacions abundants.

Nombrosos estudis de fertilitat afirmen que quan aquesta vitamina es troba equilibrada a l’organisme, la taxa d’avortaments involuntaris baixa.

Les principals fonts d’aquest nutrient són els olis vegetals crus, els cereals integrals, les verdures de fulla verda i els fruits oleaginosos sense torrar: nous, ametlles i llavors de lli, carbassa i de gira-sol…

Coenzim Q10

Potser et sona dels anuncis de cremes, ja que moltes antiarrugues la inclouen en la fórmula perquè dona energoa a les cèl·lules (incloses les del sistema reproductor femení). Els seus nivells disminueixen de manera natural amb l’edat, sobretot a partir del 35 anys, per la qual cosa la seva aportació resulta imprescindible a mesura que passa el temps.

La pots trobar principalment en aliments d’origen animal, com ara peixos grassos (salmó, truita, areng), marisc i vísceres, però també en verdures de fulla verda (bròcoli), pastanagues, llegums, llavors i fruita seca sense torrar.

Descobreix la nostra secció de consells per la dona.

Contingut relacionat

  • Consells

Visc la regla, soc poderosa

El moviment "Visc la regla, soc poderosa" l'ajuda a descobrir...

  • Consells

La serotonina i el cicle menstrual

Sabies que un bon nivell de serotonina és sinònim de...

  • Consells

Com prevenir les infeccions d’orina

Tant les infeccions d'orina com les infeccions per càndides són...

  • Consells

Què menjar quan tens la regla

Sabies que el cos et demana vitamines i minerals específics...