Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
El seitan és un preparat a base de gluten i blat, i, de la mateixa manera que el tofu i el tempeh, té un alt contingut en proteïnes, la qual cosa el converteix en un aliment que s’ha de tenir en compte en les dietes vegetarianes o veganes per assegurar l’aportació proteica.
Com que és un aliment amb base de proteïna de blat, no pot ser consumit per celíacs. A més de ser ric en proteïnes, és baix en greixos i hidrats i té una baixa densitat energètica.
La seva textura i el seu sabor el fan molt semblant a la carn animal i és per això que se’l considera la proteïna vegetal per excel·lència. És un aliment molt polivalent a l’hora d’utilitzar-lo a la cuina, ja que es pot introduir d’una manera fàcil i senzilla en diferents plats i en la dieta.
Com que no té greixos, sucres ni fibra, és un aliment de fàcil digestió i útil si es volen reduir les calories de la dieta. A més, el seu contingut proteic suposa una sensació de sacietat que també ajuda a controlar la gana.
Altres punts a favor del seitan són que aporta ferro, calci i magnesi i el seu contingut nul en greixos saturats i colesterol, a més del seu preu econòmic.
El seitan es pot arrebossar, fregir, guisar i fins i tot es pot afegir tallat en un sandvitx.
Els tastets de seitan de Vegetalia són aptes per a una dieta vegana. Són ideals per combinar amb arròs o pasta, en tacos o fajites o simplement saltats amb verdures. També es poden barrejar amb salsa de tomàquet o barbacoa.
Hi ha moltes possibilitats d’introduir aquest aliment en la nostra dieta, ja que el podem cuinar de qualsevol manera i al nostre gust.
¿T’ha agradat aquest article? Descobreix més consells sobre alimentació saludable.
Aquesta pita amb seitan emmetxat t'encantarà. El gust del seitan...
Fajitas de seitan amb guacamole, un clàssic revisitat de la...
El seitan és una proteïna vegetal molt versàtil a la...
Menjar de manera equilibrada productes d’origen vegetal produeix nombrosos beneficis...