Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
Fer una dieta ecològica podria beneficiar el sistema cardíac, protegir el sistema neurològic i prevenir el càncer. Ho apunta una investigació que la catedràtica en Nutrició i Bromatologia Rosa Maria Lamuela-Raventós va liderar l’any 2019. L’objectiu de l’estudi era analitzar els efectes en la salut de portar una dieta basada en aliments ecològics.
Durant la investigació, es va veure que quan se segueix una dieta ecològica la microbiota intestinal millora. En aquest sentit, es va copsar un increment significatiu de l’àcid 4-hidroxibenzoic (4-HBA), un metabòlit que té efectes anticancerígens i neuroprotectors. A més, aquest metabòlit també és precursor del coenzim Q10, un antioxidant que mostra propietats cardioprotectores i antienvelliment.
L’estudi es va fer a un conjunt de 19 persones d’entre 19 i 40 anys. Durant quatre setmanes, un primer grup seguia una dieta ecològica i un segon, una de convencional. Després, s’intercanviaven les dietes i el que havia fet la convencional la canviava per l’ecològica i al revés.
L’estudi es va portar a terme a la Universitat de Barcelona amb la col·laboració d’altres organismes universitaris i diverses institucions de salut.
Podeu accedir a l’estudi complet a través d’aquest enllaç.
Font: Estudi Increase of 4-Hydroxybenzoic, a Bioactive Phenolic Compound, after an Organic Intervention Diet.
L'alimentació ecològica afavoreix el desenvolupament cognitiu en la infància Una...
Els beneficis dels aliments ecològics són notables, segons un estudi...
Els aliments ecològics són més sans, segons un informe publicat...