Nutrició i ciència

Fer una dieta ecològica incrementa el metabòlit precursor del coenzim Q10

Estudi sobre dieta ecològica de Rosa Maria Lamuela - 2019

Fer una dieta ecològica podria beneficiar el sistema cardíac, protegir el sistema neurològic i prevenir el càncer. Ho apunta una investigació que la catedràtica en Nutrició i Bromatologia Rosa Maria Lamuela-Raventós va liderar l’any 2019. L’objectiu de l’estudi era analitzar els efectes en la salut de portar una dieta basada en aliments ecològics.

Fer una dieta ecològica incrementa el metabòlit 4-HBA

Durant la investigació, es va veure que quan se segueix una dieta ecològica la microbiota intestinal millora. En aquest sentit, es va copsar un increment significatiu de l’àcid 4-hidroxibenzoic (4-HBA), un metabòlit que té efectes anticancerígens i neuroprotectors. A més, aquest metabòlit també és precursor del coenzim Q10, un antioxidant que mostra propietats cardioprotectores i antienvelliment.

Un estudi d’intervenció nutricional a curt termini

L’estudi es va fer a un conjunt de 19 persones d’entre 19 i 40 anys. Durant quatre setmanes, un primer grup seguia una dieta ecològica i un segon, una de convencional. Després, s’intercanviaven les dietes i el que havia fet la convencional la canviava per l’ecològica i al revés.

L’estudi es va portar a terme a la Universitat de Barcelona amb la col·laboració d’altres organismes universitaris i diverses institucions de salut.

Podeu accedir a l’estudi complet a través d’aquest enllaç.

Font: Estudi Increase of 4-Hydroxybenzoic, a Bioactive Phenolic Compound, after an Organic Intervention Diet.

Contingut relacionat

  • Nutrició i ciència

L’alimentació ecològica permet un millor desenvolupament intel·lectual en les nenes i els nens

L'alimentació ecològica afavoreix el desenvolupament cognitiu en la infància Una...

  • Nutrició i ciència

Els beneficis dels aliments ecològics

Els beneficis dels aliments ecològics són notables, segons un estudi...

  • Nutrició i ciència

Els aliments ecològics són més sans, nutritius i sostenibles

Els aliments ecològics són més sans, segons un informe publicat...