Consells

6 maneres de cuidar-te durant la menstruació

Els canvis hormonals associats al cicle menstrual poden provocar que et sentis inflamada i pesada. Seguir una dieta antiinflamatòria, rica en ferro i magnesi ajudarà el teu cos a resoldre la inflamació i atenuar les molèsties de la menstruació.

6 maneres de cuidar-te durant la menstruació - La especialista - Veritas

6 maneres de cuidar-te durant la menstruació

1. Evita productes que inflamen

Parlem d’ultraprocessats, brioixeria industrial, llaminadures, embotits, etc. La menstruació ja és un procés inflamatori en si mateix, per la qual cosa sumar-hi més inflamació no fa més que comprometre el teu benestar.

2. Menja més aliments rics en ferro

Aquest punt és importantíssim quan el sagnat és abundant. Inclou en el menú ous o carn ecològica, fulles de color verd o llavors triturades de lli o xia i peix blau. Aquest últim és ric en ferro i en omega-3, un greix antiinflamatori que contribueix a l’equilibri hormonal i ajuda en la resolució de la inflamació.

Recepta: Salmó a la papillota amb salsa tàrtara

3. Augmenta la ingesta de magnesi

El magnesi disminueix les rampes menstruals, afavoreix la regularitat intestinal i calma l’estat mental. Es troba en tots els vegetals de fulla verda, el llevat nutricional, les ametlles, els anacards, la xocolata negra o els ous.

4. Un toc de cúrcuma sempre és benvingut

La cúrcuma és l’espècia antiinflamatòria per excel·lència i afegida a les teves receptes, tant fresca com en pols, pot suposar un abans i un després en la teva experiència menstrual.

5. Pren un bany calent per alleujar els còlics

El millor remei per alleujar les típiques molèsties és la calor; a més del bany calent amb sal, també pots aplicar compreses tèrmiques o una bossa d’aigua calenta a la zona del dolor.

6. Utilitza productes d’higiene femenina de qualitat

La microbiota vaginal t’ho agrairà; les compreses o tampons de cotó ecològic, les compreses de tela o la copa menstrual feta de silicona de grau mèdic són grans alternatives que no són únicament sostenibles per a tu, també ho són per al planeta.

Recepta de Marta León, experta en alimentació i salut femenina.


Descobreix més consells.

Contingut relacionat

  • Consells

Què s’ha de menjar (i què no) perquè no faci mal la regla?

Alimentar-te de manera adequada et pot ajudar a alleujar el...

  • Consells

Què menjar quan tens la regla

Sabies que el cos et demana vitamines i minerals específics...

  • Consells

Higiene íntima ecològica i sostenible

Sabies que les compreses, els tampons i els protectors íntims...

  • Consells

Visc la regla, soc poderosa

El moviment "Visc la regla, soc poderosa" l'ajuda a descobrir...