Consells

Què s’ha de menjar (i què no) perquè no faci mal la regla?

Alimentar-te de manera adequada et pot ajudar a alleujar el dolor menstrual. Es tracta de fer petits canvis en la dieta amb l’objectiu de disminuir el dolor i viure el cicle amb normalitat.

Cúrcuma - Consejos - Dolor menstrual - Veritas

Què s’ha de menjar per no tenir dolor menstrual?

La menstruació és un procés inflamatori natural: el cos femení s’inflama quan entra en la fase lútia o premenstrual i es desinflama després de la regla per l’acció dels estrògens. Aquest increment de la inflamació pot venir acompanyat d’incomoditat, però no de dolor incapacitant. Si aquest dolor és molt intens –i no és possible eliminar-lo ni amb analgèsics– pot ser que estigui avisant d’un desequilibri més important i has de consultar-ho amb l’especialista per descartar que no es tracti d’endometriosi.

De fet, i encara que la societat i els professionals hagin normalitzat les malalties menstruals, els processos fisiològics no solen cursar amb dolor, per la qual cosa és fonamental preguntar-se quin n’és l’origen.

Una setmana abans… 

Fer certs canvis en l’alimentació pot ajudar l’organisme a resoldre la inflamació i, per tant, a disminuir el dolor. Una setmana abans de la regla has de ser especialment curosa amb la dieta i recordar la importància d’evitar els ultraprocessats, el blat, la brioixeria industrial, les llaminadures, els embotits… Paral·lelament, és aconsellable augmentar la ingesta d’aliments rics en omega-3:

  • Peix blau
  • Alvocat
  • Xia
  • Lli.

Magnesi, el mineral essencial 

El magnesi ajuda a disminuir les rampes, cuida la regularitat intestinal i calma l’estat mental. Es troba en els vegetals de fulla verda, el llevat nutricional, les ametlles, els anacards, la xocolata negra i els ous.

Cúrcuma: poder antiinflamatori

Cúrcuma latte amb rosquilles de poma - Receptes - Veritas
Recepta: Cúrcuma latte amb rosquilles de poma

La cúrcuma destaca per la seva extraordinària capacitat antiinflamatòria i el fet d’afegir-la a les receptes, tant fresca com en pols, pot suposar un abans i un després en la teva experiència menstrual.

Text: Marta León. Alimentació i salut femenina.

Contingut relacionat

  • Consells

Com calmar el dolor menstrual

Els dolors menstruals van associats a la regla de manera...

  • Consells

Què menjar quan tens la regla

Sabies que el cos et demana vitamines i minerals específics...

  • Consells

Què és la menstruació i quins són els seus beneficis

A més de sang, la menstruació conté mucosa, cèl·lules de...

  • Consells

Emocions i cicle menstrual

Totes les dones experimentem canvis anímics durant el cicle menstrual...