Companys de viatge

Zealia Bio, aliments ecològics sense gluten – Companys de viatge

El principal objectiu de Zealia Bio és oferir productes ecològics de màxima qualitat per a persones celíaques i sensibles al gluten. Zealia elabora tots els seus productes seguint els principis de sostenibilitat i comerç just.

Zealia Bio - Recetas - Veritas

Aliments ecològics 100% lliures de gluten

Cada 27 de maig se celebra el Dia Nacional de les persones celíaques, una data que dona visibilitat i suport a les persones celíaques. La celiaquia és una malaltia que afecta l’1% de la població espanyola i que té com a únic tractament una dieta exempta de gluten.

A les nostres botigues pots trobar un gran nombre de productes ecològics sense gluten, entre els quals destaquen els de l’empresa familiar de Llinars del Vallès Zealia Bio, un dels nostres proveïdors més estimats.

Un petit obrador artesanal

Va ser la inquietud d’aconseguir un producte ecològic i sense gluten, de qualitat superior i sense additius químics, el que va impulsar Eduard Dàvila i Rosa Quero a fundar l’empresa ja fa més de 10 anys.

Tots dos teníem formació i experiència en el camp de l’alimentació. La Rosa és llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments i jo soc doctor en Ciències Experimental. El primer pas va ser muntar un petit obrador, on passem moltes hores elaborant i enfornant de manera artesanal.

Eduard Dàvila, fundador de Zealia Bio.

La Rosa i l’Eduard afirmen que els inicis no van ser fàcils. Hi va haver moltes proves i intents fallits perquè no hi ha receptes màgiques.

Podríem dir que no ens vam equivocar mil vegades per aconseguir un pa sense gluten esponjós i saludable, sinó que vam descobrir mil maneres de com no fer-lo.

Eduard Dàvila, fundador de Zealia Bio.

Els dos fundadors afirmen que la trobada amb Veritas va marcar un abans i un després.

Només tenim paraules d’agraïment. Veritas ens va ajudar, ens va acompanyar i fins i tot va confiar en nosaltres per elaborar referències sense gluten de la seva marca pròpia.

Eduard Dàvila, fundador de Zealia Bio.

Sense additius químics ni greixos trans ni sucres refinats

Zealia Bio vol ser una alternativa als habituals productes sense gluten oferts per la indústria que no tenen gluten, però se’ls afegeixen additius sintètics i greixos poc saludables que volen imitar les característiques organolèptiques de l’aliment original, alhora que incrementen la quantitat de sucre i sal per potenciar els gustos.

L’essència de les nostres receptes és seleccionar ingredients naturals, ecològics i nutritius, i evitar els sucres refinats i els greixos hidrogenats.

Rosa Quero, fundadora de Zealia Bio.

A més de les qualitats organolèptiques, és fonamental garantir la seguretat que requereix un producte sense gluten, per la qual cosa disposen de la certificació europea d’espiga barrada, a part de la certificació ecològica de tots els productes i la certificació vegana, quan és el cas.

Pa de massa mare i molt més

El pa va ser el primer dels seus productes i també és el producte estrella; el fan com abans, amb massa mare i una fermentació de 18 hores, amb ingredients que li proporcionen un perfil nutricional òptim. Els seus pans (xapata, de motlle, d’hamburguesa …) contenen fibra prebiòtica i una mescla de farines nutritives com la de fajol, cigró, arròs, mill, tef, quinoa…, que són integrals en moltes ocasions.

La seva oferta ha anat evolucionant amb el temps i actualment tenen rebosteria (cookies, magdalenes), snacks (bastons, torrades), cereals (wraps, barretes), bases de pizza i pasta (fusilli). I per substituir el sucre blanc refinat, opten per sucre de dàtil, de coco, integral de canya o concentrat de suc de poma.

A la botiga online de Veritas trobaràs tots els productes de Zealia Bio. En concret destaquen els pans proteics low carb, baixos en carbohidrats i sense gluten. Ecològics i molt rics en fibra i omega-3, s’elaboren sense farines, a base de llavors i flocs de fajol, i els tenim en tres versions: Neuro+, Inmuno+ i Body+. Ideals per a esportistes i aptes per a les dietes keto i paleo!

Compromesos amb la salut de les persones i el planeta

Per a l’Eduard i la Rosa, Zealia és una manera d’entendre la vida; apliquen el coneixement a l’elaboració d’aliments saludables sense gluten ecològics i pretenen millorar el benestar dels seus consumidors, el seu equip i la xarxa de clients i proveïdors. Defensors de la cultura de crear un món millor en termes de salut, prosperitat i sostenibilitat, utilitzen materials 100% reciclables per als envasos, estan compromesos amb els ODS i, tot i que no estan certificats com a comerç just, segueixen les seves directrius i respecten els seus valors.

Coneix a la resta dels nostres companys de viatge.

Contingut relacionat

  • Companys de viatge

Masmi – Companys de viatge

Des de les seves instal·lacions en una antiga colònia tèxtil...

  • Companys de viatge

Chocolates Blanxart – Companys de viatge

Chocolates Blanxart es dedica a elaborar rajoles de xocolata mitjançant un...

  • Companys de viatge

Pa de llavors sense gluten

Pa de llavors sense gluten, el millor del món, fornejat...