Companys de viatge

Masmi – Companys de viatge

Des de les seves instal·lacions en una antiga colònia tèxtil al cor de Catalunya, a Masmi treballen per oferir a la dona una alternativa saludable, natural i ecològica per a la seva higiene íntima. Compreses, tampons i protectors íntims d’un sol ús, i calcetes menstruals, compreses rentables…, sempre de cotó ecològic certificat i lliures de plàstics!

Masmi - Companys de viatge - Veritas
Míriam Carrero, biòloga i responsable tècnica de Masmi.
Elena Gómez, directora comercial i de màrqueting de Masmi.
Ramon Vendrell, gerente de Masmi.

Cotó ecològic, el millor per a la dona

Un 20% de les vegades que les dones van al ginecòleg fora de dates establertes és degut a episodis d’irritació vulvovaginal. Aquesta va ser una de les raons per les quals Ramon Vendrell, que venia del món farmacèutic, va decidir crear Masmi Natural Cotton, una companyia de productes d’higiene íntima femenina fets amb cotó ecològic certificat.

El problema és que la majoria de productes del mercat contenen plàstics, cel·luloses absorbents, sistemes de control de l’olor…, en definitiva, un munt de químics que la zona íntima no tolera gens bé.

Ramon Vendrel, gerent de Masmi

Una proposta saludable i sostenible

Des de la seva creació fa 17 anys han recorregut un llarg camí. En aquests anys, han desenvolupat productes que milloren la salut de les consumidores, però també han buscat millorar l’entorn, evitant generar grans quantitats de residus de plàstics, que tarden més de 300 anys a degradar-se.

Una gran part d’aquest camí l’hem fet al costat de Veritas, amb qui compartim els tres grans eixos sobre els quals pivota Masmi: la salut de la dona, el respecte pel medi ambient i el compromís social.

Ramon Vendrel, gerent de Masmi

La seva proposta saludable i sostenible els ha germanat amb Veritas, a qui en Ramon considera un actor clau en la cadena de formació perquè els proporciona les eines per poder transmetre el nostre coneixement a la dona.

Durant la seva vida fèrtil, aquesta pot arribar a utilitzar al voltant de 20.000 productes menstruals, que seran claus per a la seva qualitat de vida i el respecte al medi ambient i des de Veritas es fa una tasca infinita, fent arribar la informació a qui realment l’ha de tenir per poder prendre una decisió.

Ramon Vendrel, gerent de Masmi

Només cotó ecològic certificat

Cotó ecològic - Masmi - Companys de viatge - Veritas

En la línia del respecte a la salut íntima femenina, en Ramon va tenir clar que el cotó ecològic era l’única opció per a les seves referències, tant d’un sol ús com reutilitzables.

La mucosa vaginal absorbeix els químics molt ràpidament, i el fet que el cotó ecològic es conreï sense pesticides ni herbicides químics ajuda a reduir el risc d’al·lèrgies, picors i altres malalties relacionades amb l’ús indegut de productes químics i sintètics.

Ramon Vendrel, gerent de Masmi

La revolució dels productes reutilitzables

Elena Gómez, directora comercial i de màrqueting des de la creació de la marca Masmi, té clar que la gamma de productes reutilitzables ha suposat una revolució a molts nivells: ambiental, econòmic, social…, sense oblidar la seva comoditat i funcionalitat.

Per exemple, la copa menstrual de Masmi té una tecnologia exclusiva que en facilita la col·locació gràcies a una textura extraordinàriament tova, i les calcetes menstruals absorbeixen com quatre tampons.

Després d’aquestes dues primeres referències, la família de reutilitzables ha continuat creixent amb compreses i protectors íntims rentables i nous productes, com l’aplicador reutilitzable de tampons (guanyador del Premi EcoExcellence el 2021) i la gamma reutilitzable per a petites pèrdues d’orina.

Productes d'higiene femenina - Masmi - Companys de viatge - Veritas

Dins de la categoria de productes d’un sol ús, ofereixen compreses, tampons i protectors íntims fets amb cotó ecològic i materials biodegradables.

A Masmi tenen el desenvolupament de noves tecnologies, en què per exemple en les compreses han desenvolupat un procediment patentat que es diu Drywings® que prevé la fuita de líquid a les ales.

Experiment Drywings - Masmi - Companys de viatge - Veritas


I després en els tampons digitals tenen una tecnologia patentada que es diu Cottonlock® que fa que s’emboliqui en nucli absorbent amb un vel de seguretat de 360º perquè no quedin fibres a l’interior.

Conscients de la importància de fer arribar a la dona el missatge de manera clara, a Masmi col·laboren estretament amb Veritas en la promoció dels seus productes.

Organitzem tallers a Terra Veritas –d’alimentació relacionada amb la menstruació, de salut hormonal…– i promovem el moviment ‘Viu la regla, soc poderosa’ per crear consciència sobre la menstruació i proporcionar opcions de cura naturals durant el cicle.

Elena Gómez, directora comercial i de màrqueting

A l’avantguarda de la qualitat

Hi ha un fet que molta gent desconeix i és que la fabricació de productes menstruals no disposa d’una única normativa a escala mundial i, concretament, a Europa no existeix una legislació específica. A Masmi sí que els consideren productes sanitaris, ja que coneixem la seva incidència en la salut de la dona, i per això hem adaptat les nostres instal·lacions i procediments a la normativa ISO de productes sanitaris.

Míriam Carrero - Masmi - Companys de viatge - Veritas

Així, en el departament de qualitat i regulador s’encarreguen de mantenir un control de qualitat per complir amb els estàndards més exigents. Míriam Carrero, biòloga i responsable tècnica en aquest departament puntualitza que els productes de cotó ecològic incideixen positivament en la salut.

Això ho demostra el fet que el 99% de les dones que utilitzen compreses de cotó ecològic experimenten una reducció en la irritació de la pell després de només un període d’ús (segons certifiquen estudis científics*).

* Estudi “Evaluation of safety and skin tolerability of organic cotton pads in case of irritative vulvitis” Minerva Ginecol 2018.

Míriam Carrero, biòloga i responsable tècnica de Masmi.

A més, estan certificats com a ecològics i també ostenten el certificat GOTS, que garanteix que les fibres es cultiven de manera ecològica i que les condicions de treball són justes i el salari dels treballadors està garantit.

Coneix a la resta dels nostres companys de viatge.

Contingut relacionat

  • Companys de viatge

Flor de Doñana – Companys de viatge

Maduixes, gerds i nabius! Les fruites vermelles Flor de Doñana...

  • Companys de viatge

Viridis – Companys de viatge

Viridis és la marca d’higiene i cosmètica ecològica de venda...

  • Companys de viatge

Girolomoni – Companys de viatge

Espaguetis, macarrons, rigatoni, farfalle, fusilli…: a les nostres botigues pots...

  • Companys de viatge

Mün Ferments, el kombutxa amb menys sucre residual – Companys de viatge

El kombutxa de Mūn Ferments –comercialitzat com Kombutxa– s’elabora de...