Salsa romesco
La salsa romesco sempre ha estat la companya per excel·lència dels deliciosos calçots. Ara, que és la seva temporada, aprofitem per oferir-te la recepta d’una salsa romesco, que a més d’estar riquíssima, té propietats medicinals.

Salsa romesco
Ingredients:
- 2 o 3 tomàquets en branca
- 1/2 tassa d’ametlles
- 1/2 tassa d’avellanes
- 1 pebrot
- 1 cullerada sopera de pebre dolç en pols
- 3 grans d’all negre
- 3 cullerades soperes de vinagre d’arròs
- 6 cullerades soperes d’oli d’oliva verge
- 1 cullerada petita de tamari
- 1 llesca de pa integral
Pots trobar tots els ingredients del batut probòtic de plàtan a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Rosteix el pebrot al forn durant 40 minuts a 180ºC. Quan estigui llest, treu la pell i reserva la polpa.
- Escaliva els tomàquets al forn durant 15 minuts a 180ºC. Quan estiguin llestos, reserva’ls perquè es refredin, treu-ne la pell i trosseja’ls.
- Torra a la paella la fruita seca lleugerament i pica-la.
- Torra la llesca de pa i esmicola-la.
- Col·loca tots els ingredients al vas de la batedora i bat fins que tingui consistència de salsa. Pots afegir una mica d’aigua si cal.
Recepta elaborada pel xef Alf Mota.
Gaudeix de la nostra col·lecció de receptes fàcils!
Salmó marinat amb alvocat i arròs
Salmó marinat amb alvocat i arròs, una recepta molt completa gràcies a la combinació de les proteïnes i els omega-3 que aporta el salmó juntament amb les vitamines i minerals que conté l’alvocat.

Salmó marinat amb alvocat i arròs
Ingredients:
Per al salmó marinat:
- 450 g de salmó salvatge d’Alaska congelat
- 20 g de gingebre fresc
- 2 grans d’all
- 2 fulles de llorer
- 2 cullerades soperes de tamari
- 2 cullerades soperes de vinagre d’arròs
- 1 cullerada sopera de xarop d’atzavara
- 1 cullerada petita de pebre negre
- 50 g d’oli d’oliva verge
- 10 g d’oli de sèsam
Elaboració:
- Abans de començar, el salmó ha d’estar perfectament descongelat.
- Cou l’arròs seguint les instruccions de l’envàs i reserva’l.
- Pela els grans d’all i talla’ls a làmines fines, trenca les fulles de llorer amb les mans i pica el gingebre.
- Prepara el marinat barrejant l’oli d’oliva amb el vinagre d’arròs i afegeix-hi la resta d’ingredients i espècies. Impregna bé el peix i deixa’l marinar durant dues hores almenys.
- Talla l’alvocat per la meitat, pela’l i treu-ne el pinyol. Posa en un plat les llavors de sèsam i pressiona-hi suaument l’alvocat a sobre perquè s’hi enganxin.
- Serveix el salmó marinat, acompanyat de l’alvocat amb llavors, una ració d’arròs i diversos brots verds.
Brou digestiu

Sopa minestrone de verdures i mongetes

Brou tradicional

Cúrcuma latte amb rosquilles de poma
Cúrcuma latte, una beguda de color groc intens a base de cúrcuma, que reforça el sistema immunitari i tempera l’organisme. Ara que fa fred és ideal per prendre per esmorzar o a mitja tarda.
La cúrcuma és una espècia aromàtica que destaca per tenir un gran poder antiinflamatori que li concedeix la seva concentració en curcumina. El pebre ajudarà a millorar la seva absorció.

Cúrcuma latte
Ingredients:
- 1 tassa de la beguda vegetal que vulguis
- 1/2 cullerada petita de cúrcuma mòlta
- 1 volta de pebre negre acabat de moldre
- 2 dàtils sense pinyol
- 2 rodanxes gruixudes de poma
- Canyella mòlta
- Oli d’oliva verge o de coco
Pots trobar tots els productes d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Posa a la gerra de la batedora la beguda vegetal, la cúrcuma mòlta, el pebre i els dàtils. Tritura-ho molt bé i escalfa la mescla en un cassó.
- Mentrestant, fes un forat al centre de les rodanxes de poma. L’objectiu és aconseguir l’efecte rosquilla, tot i que pots deixar-les senceres si ho prefereixes.
- empolvora les rodanxes amb canyella i rosteix-les en una planxa ben calenta untada amb una mica d’oli d’oliva o de coco.
Gaudeix de la nostra col·lecció de receptes fàcils!
Filet de porc ibèric amb melmelada de ceba

Barretes de fruita seca
Barretes de fruita seca, una recepta perfecta per preparar en família. D’elaboració fàcil i ràpida, té l’avantatge de poder combinar els ingredients al gust dels petits de la casa, perquè els esmorzars i berenars els encantin, a més de ser sans i energètics.

Barretes de fruita seca
Ingredients:
- 400 g de flocs de civada
- 4 dàtils de Meedjol
- Figues seques
- Avellanes o nous
- Coco deshidratat
- Llavors de gira-sol
- 4 cullerades de crema d’ametlles
- 4 cullerades d’oli de coco
- 1 rajolí de xarop d’atzavara
- 1 cullerada petita de canela en pols
Elaboració:
- Preescalfa el forn a 180ºC. Mentrestant, demana al nen que vagi barrejant en un bol els flocs de civada, les figues seques tallades a trossos petits, el coco deshidratat i el xarop d’atzavara.
- Folra una safata de forn amb paper per cuinar i aganta-la mentre el teu fill aboca la barreja anterior i l’estén de manera uniforme. Forneja-ho entre 12 i 15 minuts, remenant a la meitat de la cocció perquè no es cremi. Una vegada feta la granola, treu-la del forn sense apagar-lo.
- En una batedora col·loca els dàtils sense pinyol, l’oli de coco, la canyella i la crema d’ametlles.
- Deixa que el petit barreji a crema obtinguda a la batedora amb la barreja dels flocs, les fruites seques i el xarop. Després l’ha de posar en una safata amb vores (prèviament folrada amb paper de forn). Fica-la al forn fins que agafi color i vigila contínuament perquè no es cremi.
- Marca la forma de les barretes amb l’ajuda d’un ganivet, però sense trencar-les, i deixa-ho refredar bé durant una hora aproximadament. Una vegada s’hagi refredat feu junts les barretes i les que sobrin es poden guardar a la nevera perquè es conservin millor.
Crema de verdures Celebrity skin

Nyoquis de carbassa, pesto i tomàquet

Crema de verdures Ouragan

Crema de verdures Zuchero

Crema de porro, carbassó i bròcoli
Crema de porro, carbassó i bròcoli, completa, fàcil de fer i perfecte per a aquests dies en què es nota el fred. Aquesta deliciosa recepta és de la foodblogger Alba Niubo.
El porro, el carabassó i el bròcoli són verdures molt nutritives que contenen moltes vitamines i antioxidants molt beneficiosos per a la nostra salut.
Gaudeix d’aquesta crema de verdures!

Crema de porro, carbassó i bròcoli
Ingredients:
- 1 porro
- 1/2 carbassó
- 6 arbrets de bròcoli
- 1/2 magrana
- 1 grapat d’ametlles torrades
- 1 branca de coriandre
- Llet de coco
- Comí
- Pebre
- Oli d’oliva verge
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Renta el porro i el carbassó i trosseja’ls. Reserva-ho.
- Pica les ametlles i el coriandre. Reserva-ho.
- Sofregeix el porro amb una mica d’oli en una olla, incorpora-hi el bròcoli i continua la cocció. Finalment, afegeix-hi el carbassó i cou-lo fins que comenci a estar tou.
- Afegeix aigua per cobrir les verdures i deixa que bullin durant 15 minuts.
- Tritura-ho fins a obtenir una textura cremosa i serveix-ho amb una cullerada de crema de coco per damunt. Després empolvora-ho amb ametlles picades, grans de magrana i coriandre.
Gaudeix de la nostra proposta de cremes de verdures.
Llobarro al forn amb llavors
Llobarro al forn amb llavors. Una recepta per a 4 persones que prepararàs en 30 minuts. En comptes d’oli d’oliva, hem utilitzat oli de coco, un aliment ric en greixos saturats que a causa del seu metabolisme no s’emmagatzema en forma de greixos un cop digerits. És important adquirir-ho sempre oli de coco verge de producció ecològica i obtingut a baixa temperatura per assegurar-nos que manté les seves propietats antioxidants.
Aquesta recepta la va preparar la xef Mireia Anglada per l’E-Book de celebració del primer aniversari de Terra Veritas “Receptes per compartir”. Descarrega-te’l gratis.

Llobarro al forn amb llavors
Ingredients:
- 1 llobarro gros
- 30 g de barreja de llavors (gira-sol, carabassa, sèsam…)
- 200 g de barreja d’ametlles i avellanes
- 30 g d’oli de coco
- 2 alls
- 5 g de sal
- Brots d’espinacs
Elaboració:
- Preescalfa el forn a 180ºC.
- Salta els dos alls amb oli de coco, retira’ls i reserva’ls.
- En el mateix oli, salta el llobarro pels dos costats fins que prengui un color daurat.
- Introdueix els alls a la ventresca del peix i sala per tots dos costats.
- Disposa el llobarro en una safata de forn i cobreix-lo amb la barreja de llavors i fruita seca prèviament trossejada.
- Enforna-ho uns 20 minuts.
- Es pot acompanyar d’espinacs saltats amb alls.
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!
Pizza de peres i nous sense gluten
Pizza de peres i nous sense gluten, un plaer per a tots els celíacs.

Pizza de peres i nous sense gluten
La pizza és un plat ideal per introduir nous sabors i textures a la dieta. La que et proposem avui és molt original perquè combina amb èxit diversos ingredients molt diferents entre si, com pera, ceba i formatge de cabra.
Ingredients:
- 1 base de pizza sense gluten
- 2 peres
- 1 ceba vermella
- Formatge de cabra
- Nous pelades
- Fulles de ruca
- Oli d’oliva verge extra
Trobaràs tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Abans de començar, preescalfa el forn a 180 ºC.
- Talla la ceba a la juliana, pela la pera i treu-li les llavors. Després, talla la fruita a làmines i trosseja les fulles de ruca.
- Trosseja les nous amb les mans i talla el formatge de cabra en tires fines.
- Col·loca el formatge sobre la base, la pera a sobre, la ceba i finalment, la ruca i les nous.
- Posa-la al forn durant 10 minuts o fins que els ingredients comencin a daurar-se.
- En treure-la del forn, tira un rajolí d’oliva verge extra per damunt.
Consulta la nostra proposta de menú sense gluten.
Crema de verdures Espárrago Rock

Natilles sense ou
Natilles sense ou, l’alternativa vegetal a les natilles tradicionals, gràcies a l’ús del kuzu. Aquesta arrel té la capacitat d’espessir i aportar una textura gelatinosa. Descobreix com utilitzar-lo en aquesta tècnica de cuina.
Aquesta recepta la va preparar la xef Mireia Anglada per a l’e-book de celebració del primer aniversari de Terra Veritas, “Receptes per compartir”. Descarrega-te’l gratis. Són unes postres delicioses i molt lleugeres que segur que no et deixaran indiferent. ¡Prepara-les en 10 minuts!
Suc Cool rider

Amanida de llenties amb vinagreta
Amanida de llenties amb vinagreta, una opció pràctica que ens permet gaudir d’aquest llegum més enllà dels guisats tradicionals. Són molt nutritives i una inqüestionable font d’energia. Les llavors de gira-sol i els germinats li donen un toc diferent i refrescant. Aquesta recepta ens la facilita la xef Mireia Anglada.

Amanida de llenties amb vinagreta
Ingredients:
- 400 g de llenties cuites
- 1 carabassó
- 2 pastanagues
- 1 seitan
- Germinats
- Llavors de gira-sol
- Vinagre d’umeboshi
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració:
- Talla el carabassó i les pastanagues a quadradets molt fins, posa’ls en un bol i deixa’ls macerar una hora amb vinagre d’umeboshi.
- Passat aquest temps, recupera les verdures i guarda el vinagre per fer una vinagreta.
- Barreja el vinagre de la maceració amb oli d’oliva i un grapat de llavors de gira-sol, tritura-ho i reserva-ho.
- Trosseja el seitan a porcions molt petites, unta-ho amb oli i introdueix-lo al forn a 180ºC durant uns quants minuts perquè perdi la humitat.
- Barreja les llenties cuites escorregudes amb el seitan, un altre grapat de llavors de gira-sol i les verdures macerades. Condimenta-ho amb la vinagreta i serveix-ho amb germinats.
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!
Suc First aid kit

Noodles d’arròs amb mongetes tendres

Suc True romance

Suc de cacau

Suc peaches

Tabule de quinoa
Tabule de quinoa, una recepta bàsica i nutritiva apta tant per a vegans com per a celíacs.

Tabule de quinoa
La quinoa no és pròpiament un cereal, sinó un pseudocereal amb unes propietats nutricionals semblants a aquest grup d’aliments. Té proteïna completa i és rica en minerals i vitamines. És molt versàtil a la cuina i molt fàcil de pair, però és important saber com cuinar-la per aconseguir una textura solta i cruixent.
Aquesta recepta és de la xef Mireia Anglada.
Ingredients:
- 350 g de quinoa
- 450 ml d’aigua
- Menta fresca
- Julivert fresc
- 1/2 ceba
- 2 tomàquets madurs
- Suc d’una llimona
- Oli d’oliva verge extra
- 2 g de sal marina
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!
Elaboració:
- Talla la ceba fina i els tomàquets a dauets petits.
- Neteja bé la quinoa i posa-la en un cassó, juntament amb l’aigua.
- Porta a ebullició i quan arrenqui el bull, tapa i deixa coure a foc mínim durant 15 minuts.
- Deixa reposar 5 minuts més sense destapar, perquè acabi d’absorbir els vapors.
- Retira del cassó i col·loca-la en una font. Afegeix-hi el tomàquet, la ceba, la menta i el julivert.
- Condimenta amb el suc de llimona, l’oli i la sal.
- Conserva-ho a la nevera i torna a rectificar el gust just abans de servir.
Descobreix més receptes de la cuina oriental!
Suc melon collie
Continue reading “Suc melon collie”
Suc Green Day

Suc Lykke li

Púding de xia i cacau amb fruites vermelles

Suc diürètic

Suc Cherry lee

Com utilitzar l’agar-agar

Amanida Fresh prince

Amanida de patata i salmó amb quefir vegetal
Amanida de patata i salmó amb quefir vegetal, una versió sana de la clàssica amanida alemanya de patates amanida amb salsa de quefir. Plena de matisos, pot ser un plat únic complet d’un àpat lleuger perquè la patata és rica en hidrats de carboni complexos, la qual cosa la converteix en un aliment molt adequat per a augmentar la nostra energia i regular els nivells de sucre en sang.

Amanida de patata i salmón amb quefir de cabra
Ingredients:
Ingredients per a la salsa:
- 200 g de quefir sense lactosa o vegetal d’ametlles o anacards aromatitzat amb herbes
- 1 cullerada de mostassa
- Ratlladura d’1 llimona
- Suc de 1/2 llimona
- Cibulet
Elaboració:
- Bull les patates amb pell i deixa que es refredin. Una vegada fredes, pela-les, trosseja-les i reserva-les.
- Després de netejar i partir per la meitat els ravenets, escalda’ls en aigua bullent i cou-los uns 20 segons.
- Posa a refredar els ravenets en un plat de vinagre d’umeboshi. A mesura que absorbeixen el vinagre es van refredant i aniràs veient com recuperen el color, alhora que es maceren. Deixa’ls entre 5 i 10 minuts.
- Barreja els ingredients de la salsa en un bol fins que s’integrin i guarda’l a la nevera.
- Munta els plats col·locant el salmó triat i els ravenets sobre un llit de patates. Salsa-ho amb el quefir aromatitzat i decora-ho amb els germinats.
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!
Amanida raw

Sorbet de cireres i umeboshi

Amanida Coleslaw

Trufes d’avellana i cacau

Amanida True blood

Amanida Rebel heart

Espirals de llenties vermelles amb salsa de tomàquet

Amanida Eagle-eye mango

Llenties amb cuscús de verdures
Llenties amb cuscús de verdures, una recepta completa a causa de la combinació de llegum, cereal i verdures. A més, l’elevat contingut en fibra de les llenties ajuda a prevenir el restrenyiment, alhora que redueix el colesterol i manté estables els nivells de sucre en sang.

Llenties amb cuscús de verdures
Ingredients:
- 300 g de llenties
- 100 g de cuscús integral
- 2 pastanagues
- 2 cebes tendres
- 2 grans d’all
- 1 carbassó
- 1 pebrot vermell
- Julivert
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
Elaboració:
- Pela i trosseja una ceba tendra, els alls i les pastanagues. Salta aquestes verdures en una cassola amb una mica d’oli i quan s’estovin i es daurin una mica, afegeix les llenties. Cobreix amb aigua (3 parts d’aigua per 1 de llenties), assaona i cou durant 45 minuts amb la tapa posada.
- Pica l’altra ceba, el pebrot vermell i el carbassó. Salta en una paella amb un rajolí d’oli. Assaona i reserva.
- Posa 200 ml d’aigua a escalfar i quan bulli aboca-hi sobre el cuscús. Tapa amb paper film i deixa reposar. Quan el cuscús hagi absorbit l’aigua afegeix les verdures cuites i una mica de julivert picat. Assaona i barreja suaument.
- Serveix les llenties juntament amb el cuscús.
Amanida Fatboy Slim

Tempeh amb salsa d’ametlles
Tempeh amb salsa d’ametlles, una alternativa deliciosa als guisats tradicionals. El tempeh té una alta concentració de proteïnes. Gràcies a això està específicament indicat per als que segueixen una dieta vegetariana.

Amanida Iron Maiden

Amanida Laundry service

Broquetes de pollastre, coco i sèsam
Les broquetes de pollastre, coco i sèsam és una recepta vistosa i molt fàcil de preparar. En aquest cas, l’oli de coco, el comí i el sèsam són els encarregats de dotar a la carn de pollastre d’un toc exòtic. L’elevat contingut en proteïnes i la baixa aportació de greixos fan d’aquesta carn una de les més saludables, ideal tant per a nens com adults.

Broquetes de pollastre, coco i sèsam
Ingredients:
- 4 pits de pollastre
- 75 ml d’oli de coco
- 14 g de sal
- 1 g de pebre
- Un polsim de comí
- Xarop d’atzavara
- Salsa de soja
- Sèsam
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga en línia de Veritas.
Elaboració:
- Fes unes quantes incisions als pits de pollastre.
- Rosteix el pollastre a la planxa per costat del greix i quan el treguis salpebra’l.
- Marina els pits de pollastre en un ungüent preparat amb oli de coco i la resta de les espècies.
- Talla el pollastre en làmines i col·loca-les arrugades a les broquetes.
- Torna a escalfar les broquetes al forn o a la planxa i serveix-les salsades amb una mescla de salsa de soja, xarop d’atzavara i sèsam.
Descobreix més receptes.
Amanida Lida pira

Pancakes vegans
Pancakes vegans, una recepta de la foodblogger Alba Niubo, que substitueix amb èxit els ingredients d’origen animal que solen portar els pancakes, sense alterar en absolut el seu sabor i textura. Són summament fàcils de preparar. Et deixem la recepta al detall perquè t’animis a preparar-los i sortir de la rutina.

Pancakes vegans
Les maduixes i la compota de poma són les encarregades de enriquir-los amb vitamines, minerals i fibra, un nutrient indispensable per assegurar el bon trànsit intestinal. Així que no dubtis a acompanyar uns deliciosos pancakes com els d’aquesta recepta amb aquestes fruites.
Ingredients
Elaboració
- Talla les maduixes a trossos i reserva-les.
- Separa els ingredients secs dels humits i barreja’ls per separat.
- Ajunta les dues mescles en un bol.
- Posa una mica d’oli de coco en una paella i deixa que s’escalfi a foc fort.
- Abaixa el foc a mitjà, posa un collerot de massa a la paella i fes els pancakes dos minuts per un costat i un minut per l’altre.
- Decora els pancakes amb torssos de maduixa i serveix-los de seguida.
I que aprofiti d’uns deliciosos pancakes vegans com a desdejuni, postres o en qualsevol moment del dia!
T’ha agradat aquesta recepta? Descobreix més aquí.
Seitan amb verdures i salsa de cervesa
Seitan amb verdures i salsa de cervesa, un guisat deliciós que pots cuinar com a alternativa a la carn. El seitan és un producte originari d’Extrem Orient que té una textura molt similar a la de la carn. S’obté a partir de la farina de blat. En concret, el seitan és la proteïna insoluble del blat: el gluten.

Seitan amb verdures i salsa de cervesa
Ingredients:
- 300 g de seitan
- 220 ml de cervesa
- 1 ceba
- 2 pastanagues
- 1 cullerada de pebre vermell dolç
- 1 got d’aigua
- Oli d’oliva verge extra
- 1 gra d’all
- Farigola
- Pebre negre
- Sal
Elaboració:
- En una paella, escalfa dues cullerades d’oli i ofega-hi la ceba picada.
- Afegeix les pastanagues pelades i tallades a daus. Quan estigui daurat, escampa-hi el pebre vermell dolç i remou.
- Incorpora el seitan tallat a daus, la cervesa, el got d’aigua i un pessic de sal i pebre.
- Deixa-ho coure uns 30 minuts.
- Pica el gra d’all amb la farigola i afegeix-ho al guisat.
- Deixa-ho coure tot uns minuts més.
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!
T’agradat aquesta recepta? Troba’n més aquí.
Amanida green valley

Amanida back to black

Pastís de quinoa i xocolata
El pastís de quinoa i xocolata té els beneficis del cacau i els de la quinoa.
El cacau té molts antioxidants. És un aliment que sempre que el mengem tenim una sensació de plaer i benestar, ja que tonifica el sistema nerviós. Sempre és millor comprar cacau pur de cultiu ecològic i de comerç just.
D’altra banda, la quinoa és un aliment ric en proteïna i aminoàcids essencials, com per exemple la lisina que aporta una qualitat proteica similar a la carn.
Una combinació perfecta per a fer un pastís deliciós i ple de fibra i proteïna!

Pastís de quinoa i xocolata
Ingredients:
- 2/3 de tassa de quinoa
- 1/2 tassa de beguda d’ametlles
- 4 ous
- 1 tassa i mitja de cacau en pols sense sucre o de garrofa en pols
- 1 cullerada petita de vainilla
- 3/4 de tassa de mantega
- 1 cullerada de llevat
- 1 tassa de sucre integral
- Sal
Ingredients per a la cobertura:
- 1/2 tassa de crema
- 4 onzes de xocolata amarg
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga en línia de Veritas.
Elaboració:
- El primer que cal fer és coure la quinoa i deixar-la refredar completament.
- Escalfa el forn a màxima temperatura i unta un motlle rodó amb mantega.
- Posa a la batedora els ous, la vainilla, la beguda d’ametlles, la quinoa i la mantega fosa i refredada. Bat fins que quedi una barreja suau.
- En un bol, barreja el sucre, el cacau, el llevat i una mica de sal, i afegeix-ho a la barreja anterior. Remou bé.
- Col·loca la barreja en el motlle i deixa-ho al forn durant 50 minuts a temperatura mitjana.
- Prepara la cobertura de xocolata quan el pastís s’hagi refredat completament. Per fer-la, posa la nata en una cassola i escalfa-. Col·loca la xocolata en un recipient resistent a la calor i aboca la nata calenta. Remou fins que es barregi. Deixa-ho refredar dos minuts i aboca sobre el pastís.
Gaudeix de la nostra proposta de postres saludables!
Llenties amb carxofes
Llenties amb carxofes, una recepta nutritiva i deliciosa!
La carxofa conté molt poques calories i és bona per a tractar els problemes digestius, gràcies a la fibra soluble que aporta. També és depurativa i enforteix el sistema immunitari. Les llenties són llegums que aporten molta proteïna vegetal, ferro i fibra. Una combinació exquisida!

Llenties amb carxofes
Ingredients:
- 1 pot de llenties
- 6 carxofes
- 1 ceba
- 1/2 L de brou de pollastre
- 1 carbassó
- 3 cullerades soperas de tomàquet fregit
- 1 pebrot vermell
- Vi blanc
- 1 paquet de bolets xiitake
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga en línia de Veritas.
Elaboració:
- Renta i pica la ceba, el pebrot, el carbassó, les carxofes i els xiitakes.
- En una paella, escalfa una mica d’oli i sofregeix la ceba. Quan agafi color, afegeix la resta de verdures i els bolets, i deixa que cogui.
- Incorpora les llenties prèviament escorregudes, barreja-ho bé i afegeix el tomàquet fregit. Torna a remenar.
- Afegeix un rajolí de vi blanc, espera a que s’evapori i incorpora el brou de pollastre. Rectifica de sal i deixa coure a foc lent durant mitja hora. Si les llenties t’agraden més caldoses, pots afegir una mica més de brou.
Descobreix més receptes.
Amanida d’espàrrecs de marge
L’amanida d’espàrrecs de marge és una bona font de vitamines antioxidants i àcid fòlic. Els espàrrecs són baixos en calories, no tenen greix i el seu contingut en sal és molt baix.
Prova de fer aquesta amanida a casa i gaudeix-la!

Amanida d’espàrrecs de marge
Ingredients:
- 500 g de fulles d’espinacs
- 250 g d’espàrrecs de marge
- 100 g de tofu fresc
- 50 g de llavors de carbassa
- 50 g de festucs pelats
- Salsa de soja
- Vinagre de poma
- 100 ml d’ oli d’oliva verge
- Sal
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Neteja i escorre els espinacs i els espàrrecs.
- Trosseja els espàrrecs i fregeix-los en una paella a foc lent.
- Salta a foc lent el tofu tallat a daus amb una mica de salsa de soja.
- Tritura una part dels festucs amb la batedora i reserva aquest puré per preparar l’amaniment.
- Fes una vinagreta a la batedora amb l’oli d’oliva, 3 cullerades de puré de festucs, sal i unes gotes de vinagre de poma.
- En un bol posa els espinacs, els espàrrecs i el tofu. Mescla i amaneix amb la vinagreta.
- Finalment, afegeix la resta dels festucs i les llavors de carbassa.
Descobreix més receptes!
Pollastre amb magrana
Pollastre amb magrana, una recepta fàcil i de temporada!
La magrana és rica en antioxidants i baixa en calories. A més, conté nutrients que exerceixen un efecte molt beneficiós sobre el cor i allarguen la vida.
La carn de pollastre ecològic és melosa i saborosa, a més de tenir una quantitat més gran de minerals i greixos saludables. El motiu d’aquestes característiques és la manera com es crien i alimenten els animals.

Pollastre amb magrana
Ingredients:
- 2 pits de pollastre
- 1 manat d’alls tendres
- 2 cullerades d’oli de sèsam
- 2 cullerades de salsa de soja
- 1 cullerada de llavors de sèsam
- 2 magranes
- 1 cullerada de vinagre d’arròs
- 2 cebes tendres
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Talla a daus els pits de pollastre, pica els alls tendres i talla a làmines les cebes tendres.
- Escalfa l’oli d’oliva en un wok i incorpora-hi el pollastre, els alls i la ceba. Quan els ingredients comencin a daurar-se, afegeix-hi el vinagre d’arròs, la salsa de soja i les llavors de sèsam sense parar de remenar.
- Finalment, afegeix-hi els grans de magrana, ofega-ho durant un parell de minuts, afegeix-hi l’oli de sèsam i serveix-ho.
Descobreix més receptes.
Orada en sopa de miso
Orada en sopa de miso, una recepta de l’ecoxef Mireia Anglada.
El miso és un aliment tradicional en la cultura japonesa que, a més de ser deliciós, combina molt bé amb qualsevol peix.

Orada en sopa de miso
Ingredients:
- 1 ració d’orada
- 120 g de xiitake sec
- 30 g de fulles d’espinacs
- 5 g d’oli de sèsam torrat
- 1 gra d’all
- Ceba tendra
Per al suc de cocció:
- 1 L d’aigua
- 150 ml de mirin
- 50 g de miso blanc
- 40 g de gingebre ratllat
- 25 g d’alga kombu seca
- 4 tiges de citronella o pells de llimona
Elaboració:
- Rehidrata el xiitake durant una hora aproximadament i talla a làmines fines el gra d’all. Reserva.
- Posa a bullir l’aigua amb el miso, l’alga kombu, el mirin, el gingebre i les tiges de citronella. Quan comenci a bullir espera 3 minuts, apaga el foc, deixa-ho en infusió mitja hora i cola-ho.
- Ajunta el suc anterior amb l’oli de sèsam, l’all, els espinacs i el xiitake rehidratat.
- Fes-hi un bull, afegeix-hi el peix i cou-ho un parell de minuts.
- Tapa-ho, retira-ho del foc i deixa-ho en infusió uns minuts.
- Serveix-ho i refresca-ho amb una mica de ceba tendra tallada fina.
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!Descobreix més receptes amb peix.
Pancakes de quefir

Porridge de civada
El porridge de civada és l’esmorzar ideal. Entre molts altres nutrients, contenen una gran quantitat de carbohidrats, utilitzats per l’organisme per obtenir energia, i de vitamines del grup B, que contribueixen al bon funcionament del sistema nerviós.

Porridge de flocs de civada
Ingredients:
- 6 cullerades soperas de flocs de civada
- 6 cullerades petites de panses
- 2 gots de beguda de civada
- 1 poma dolça ratllada
- 2 cucharadas pequeñas de avellanas triturades
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta porridge de civada a la botiga en línia de Veritas.
Elaboració:
- La nit anterior, posa en remull els flocs amb les panses, procurant que els ingredients quedin ben coberts d’aigua.
- Al matí, afegeix la beguda de civada, la poma ratllada i remou bé. Després, escalfa durant 5 minuts a foc lent.
- Col·loca la barreja en els plats i empolvora la civada triturada.
Gaudeix de la nostra proposta de receptes!
Sopa depurativa
La sopa depurativa conté antioxidants, per això, a més d’afavorir l’eliminació de toxines, recarrega el cos de nutrients indispensables pel sistema immunitari.

Sopa depurativa
Depurar no és més que desintoxicar: netejar el cos de substàncies que no li serveixen per res i que donen molta feina als òrgans depuradors.
Amb aquesta sopa ajudaràs al teu cos a eliminar les substàncies que no necessita. A més, el miso és un aliment que t’ajudarà a mantenir una microbiota sana que beneficiarà l’eliminació de toxines.
Fes-la a casa i gaudeix-la calenta abans dels àpats o quan tinguis la necessitat de menjar dolç.
Ingredients:
- Porro
- Ceba
- Branca d’api
- Gra d’all
- Cullerada petita de miso
- Oli d’oliva verge extra
*Una unitat de cada verdura.
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Pela i renta les verdures. Talla el porro, la ceba i l’api en trossos grans i reserva’ls.
- Posa l’aigua a bullir i quan bulli incorpora els vegetals i l’all. Afegeix unes gotes d’oli d’oliva i deixa coure uns 15-20 minuts.
- Retira el brou del foc, cola i barreja bé.
- Serveix en bols individuals, afegint una cullerada petita de miso per a cada un.
Descobreix més receptes de brous i sopes.
Cassola de verdures amb espelta
Cassola de verdures amb espelta, un cereal altament energètic que destaca pel seu contingut en proteïnes d’alt valor biològic i per ser una gran font de minerals i vitamines del grup B.

Cassola de verdures amb espelta
Ingredients:
- 100 g d’espelta
- 2 pastanagues
- 2 cebes
- 1 ceba punxada amb 3 claus d’espècies
- 1 porro
- 3 fulles de bledes
- 1 cullerada sopera de tomàquet triturat
- 2 fulles de llorer
- 3 branquetes de farigola
- 2 grans d’all en oli d’oliva verge extra
- Pebre
- Sal
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Posa l’espelta en remull (juntament amb la ceba punxada amb els claus) unes hores abans d’iniciar la cocció, amb tres vegades més d’aigua que el seu propi volum.
- Un cop comenci a bullir, allarga la cocció 30 minuts a foc suau. D’aquesta manera l’espelta quedarà cruixent per fora i tova per dins.
- Pela les pastanagues i talla-les a rodanxes, talla el porro a trossets i pica les bledes i les cebes.
- Cou les verdures per ordre, segons el seu temps de cocció.
- Sofregeix en una cassola l’all tallat a làmines i quan les verdures estiguin cuites, afegeix-les a la cassola i remou.
- Un cop l’espelta estigui cuita, afegeix el tomàquet triturat, la farigola, el pebre i la sal. Deixa-ho sofregir tot junt durant 2 minuts.
- Finalment, incorpora l’espelta a la cassola i barreja bé tots els ingredients.
Descobreix més receptes.
Crema de xampinyons amb beguda de soja
La crema de xampinyons amb beguda de soja és un plat molt agradable per a sopar.
En elaborar-se amb beguda de soja aporta proteïnes i isoflavonas, ideals per a contrarestar els efectes de la menopausa. A més, conté greixos insaturats, saludables per a l’organisme.
Els xampinyons són una bona font de fibra, encara que tenen una proporció baixa en sucres, greixos i proteïna.
Una crema apta per a dietes veganes. Prova-la!

Crema de xampinyons amb beguda de soja
Ingredients:
- 250 g de xampinyons
- 1/2 ceba
- 1 porro
- 1 gra d’all
- 1/2 L de beguda de soja
- Sal
- Pebre
- Oli d’oliva verge extra
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga en línia de Veritas.
Elaboració:
- Neteja i trosseja els xampinyons
- En una cassola amb oli, daura la ceba amb el porro (reservant un tros d’uns 4 cm) i l’all picat.
- Incorpora els xampinyons, ofega i salpebra. Cobreix amb beguda de soja i deixa coure durant 15 minuts.
- Talla en juliana el tros de porro reservat i fregeix-lo fins que quedi cruixent.
- Passa la crema per la batedora i serveix amb el porro cruixent per sobre.
Gaudeix d’aquesta crema de xampinyons amb beguda de soja!
Descobreix la nostra proposta de cremes saludables.
Bunyols de carbassa

Pollastre rostit amb prunes i pinyons

Boletes de pastanaga
Boletes de pastanaga recomanades per la foodblogger Alba Niubo. Pren nota d’aquestes boletes energètiques, una autèntica explosió de sabor i energia, perfectes per esmorzar, berenar, picar entre hores…

Boletes de pastanaga
Ingredients:
- 2 pastanagues
- 2 orellanes
- 2 dàtils medjoul Horizon
- 8 nous
- 5 anacards
- 5 ametlles
- 4 cullerades de coco ratllat
- 1 cullerada petita de canela
- 1/2 cullerada petita de nou moscada
- 1/2 cullerada petita de vainilla
Elaboració:
- Tritura en un robot de cuina els dàtils i les orellanes. Reserva-ho.
- Ratlla les pastanagues i tritura-les a velocitat alta durant uns segons.
- Afegeix-hi les nous, els anacards i les ametlles i tritura-ho uns segons més.
- Incorpora-hi la resta d’ingredients, juntament amb els dàtils i les orellanes, i tritura-ho tot junt.
- Forma boletes amb la pasta obtinguda.
Croquetes de mill
Croquetes de mill, una recepta estupenda per introduir aquest magnífic cereal a la dieta. El mill, a més de destacar per la seva riquesa nutricional i la seva gran vitalitat, no conté gluten i és apte per a celíacs.

Croquetes de mill
El mill és un cereal poc conegut en la cuina mediterrània, però que aporta proteïnes i fibra a la nostra dieta. A més, és un cereal amb el qual es poden fer nombroses receptes sense gluten.
Ingredients:
- 1/2 tassa de mill
- 1 ceba mitjana
- 1 cullerada sopera de tàperes
- 1 fulla de llorer
- Julivert
- Oli d’oliva verge extra
- Sal marina
Preparació:
- Trosseja molt finament la ceba i daura-la amb una mica d’oli d’oliva i una mica de sal marina. Fes-ho sense tapa i a foc lent durant 10 minuts.
- Afegeix-hi el mill (prèviament rentat i escorregut), la fulla de llorer, un litre d’aigua i una mica de sal marina.
- Tapa-hi i deixa-ho coure a foc lent una mitja hora.
- Pica el julivert i afegeix-lo, juntament amb les tàperes, al mill cuit. Deixa-ho refredar.
- Agafa petites quantitats de mill i dóna-hi forma de croquetes, procurant que quedin ben compactes a l’interior.
- Les pots servir així mateix o passades per la planxa uns minuts.
T’ha agradat aquesta recepta? Descobreix-ne més.
Tronc de Nadal
El tronc de Nadal és un clàssic de la nostra rebosteria i postres perfecte per a les celebracions nadalenques. Pots omplir-lo amb la teva melmelada preferida, i una vegada cobert de xocolata resulta d’allò més desitjable per als més petits. A més, és una recepta facilíssima per preparar amb el teu fill durant aquestes festes.

Tronc de Nadal
Ingredients:
- 50 g de farina de blat
- 30 g de farina de garrofa
- 40 g de sucre de canya
- 50 g de xocolata negra ratllada
- 3 ous
- 1 rajola de xocolata de cobertura
- Melmelada del teu gust preferit
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Deixa que el nen trenqui dos ous sencers en un recipient profund juntament amb el rovell d’un tercer ou. Reserva la clara per a més endavant.
- Incorpora el sucre i posa el recipient al bany Maria.
- Bat amb les varetes fins que la barreja blanquegi i adquireixi una textura esponjosa.
- Retira el recipient del foc. Ara el petit ja pot afegir les farines tamisades i la xocolata ratllada.
- Munta a punt de neu la clara que havies apartat, i incorpora-la a la barreja.
- Aboca la barreja en una safata rectangular recoberta de paper de forn i enforna durant 20 minuts a 150 º C, sense ventilador.
- Desemmotlla el pa de pessic donant la volta a la safata sobre un drap net i retira el paper. El nen pot estendre la melmelada sobre el pa de pessic i enrotllar fins a formar un cilindre.
- Fon la xocolata de cobertura al bany Maria, i amb el teu fill cobriu el tronc de Nadal.
Descobreix més receptes nadalenques.
Galette de formatge de cabra i poma
Galette de formatge de cabra i poma, una recepta ideal per preparar durant les festes, que et recomana la foodblogger Green Mama.
Les pomes són riques en vitamines, fibra i flavonoides, un antioxidant que redueix el risc de patir malalties cardiovasculars. La seva suculència s’accentua quan es cou i té un sabor dolç que combina perfectament amb el gust més fort i intens del formatge de cabra.

Galette de formatge de cabra i poma
Ingredients per a la base:
- 350g de farina d’espelta integral
- 2 cullerades soperes de margarina de coco
- 1 iogurt de cabra petit
- Sal
Per al farciment:
- 1 poma i mitja Fuji
- Formatge de cabra
- 1 tros petit de gingebre fresc
- Sucre de coco
- Nous
- Boletes de cardamom
- Farigola fresca
- Canyella
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga en línia de Veritas.
Elaboració:
- Preescalfa el forn a 180ºC.
- Prepara la base, col·loca la farina, la margarina de coco, el iogurt de cabra i una mica de sal en un bol gros. Barreja-ho amb les mans i forma una bola.
- Col·loca la bola entre dos trossos de paper de forn i estén-la amb l’ajuda d’un corró fins a obtenir una massa bastant fina.
- En un altre bol, barreja el sucre de coco, el gingebre ratllat, un pessic de canyella mòlta, les boletes de cardamom i la farigola fresca. Reserva-ho.
- Talla les pomes per la meitat, treu-ne el cor i talla-les a mitges llunes.
- Talla a rodanxes fines (no transparents) el formatge de cabra.
- Col·loca la massa en una safata de forn per a quiche, posa-hi per sobre els talls de formatge de cabra, afegeix-hi les pomes en forma de cargol (començant per dalt i acabant al centre), empolvora-ho amb la barreja de sucre i espècies i trenca-hi per sobre unes quantes nous amb les mans.
- Tanca les vores de la massa i enforna-ho entre 30 i 40 minuts. Si ho prefereixes, pots comprar una base de pasta de full preparada.
Gaudeix de la nostra proposta de receptes saludables!
Tofu arrebossat amb gomashio

Crumble de caquis i peres

Endolcidors naturals per a diabètics

Pa de pessic de pastanaga

Risotto de bolets
El risotto de bolets és una recepta estupenda per a la tardor, ja que és un plat consistent i amb un ingredient de temporada.
Els bolets són considerats un aliment funcional perquè tenen fibra, redueixen el colesterol i milloren el funcionament immunitari. A més, són molt saborosos i alegren qualsevol guisat.
L’arròs és un cereal molt versàtil en la cuina i que aporta molta energia.
No et perdis aquest deliciós risotto de bolets! Gaudeix-lo!

Risotto de bolets
Ingredients:
- 350 g d’arròs
- 400 g de barreja de bolets
- 1/2 ceba
- 1 gra d’all
- 1 l de brou de verdures
- 200 ml de vi blanc
- 60 g de formatge parmesà ratllat
- 2 cullerades d’oli d’oliva verge
- Sal marina
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga en línia de Veritas.
Elaboració:
- Talla l’all i la ceba en tires molt fines i salteja-les en una paella. Afegeix-hi els bolets nets i trossejats i ofega-ho bé.
- Incorpora-hi l’arròs, deixa que es torri una mica i afegeix-hi el vi. Un cop s’hagi reduït el vi, salpebreu-ho al gust.
- Afegiu-hi el brou ben calent i deixa-ho coure durant uns 20 minuts.
- Per acabar, empolvora-ho amb parmesà ratllat, barreja-ho i deixa-ho reposar uns minuts.
Descobreix més receptes.
Flam de miso i agar-agar
Flam de miso i agar-agar, un entrant carregat de beneficis. En concret, l’alga agar-agar, és un espessidor natural que aporta sensació de sacietat i ajuda a netejar l’intestí i l’estómac.

Recepta de flam de miso
Ingredients:
- 1/4 de litre d’aigua
- 2 tires d’alga agar-agar
- 1 cullerada sopera de salsa de soja
- 1 cullerada petita de miso vermell
- Llenties pardines cuites
Elaboració:
- Barreja l’aigua amb l’agar-agar i posa-ho al foc. Quan bulli, incorpora el miso i la soja, i apaga el foc immediatament (el miso no s’ha de coure mai). Remou bé.
- Reparteix la barreja en motlles individuals i deixa que es refredin.
- Un cop freds, posa els flams a la nevera fins l’hora de dinar.
- Desmunta’ls i col·loca’ls sobre les llenties pardines cuites.
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!
Troba altres receptes fàcils aquí.
Pa de motlle de sègol de moniato, kale i alvocat
Pa de motlle de sègol, moniato, kale i alvocat, una recepta estupenda per a un brunch, proposada per la foodblogger Alba Niubo.
L’alvocat és ric en greixos saludables insaturats, que tenen la capacitat de reduir els nivells a la sang del colesterol “dolent” (LDL).

Pa de motlle de sègol amb moniato, kale i alvocat
Ingredients:
- 1 llesca de pa de sègol
- 1 moniato mitjà
- 1 alvocat
- 1 tomàquet madur
- 1 fulla de col kale
- 1/2 llimona
- 4c d’oli d’oliva
- Llavors de carabassa
- Sèsam torrat
- Pol·len
- All en pols
- Espècies variades
- Orenga
- Pebre negre
Elaboració:
- Neteja el moniato i talla-ho en trossos rectangulars de la mesura d’un dit. Afegeix-li espècies al gust i rega’l amb una cullerada d’oli d’oliva. Col·loca’l al forn a 180º, durant mitja hora.
- A la mateixa safata, posa el tomàquet, prèviament partit per la meitat i empolvorat amb orenga i pebre negre. Enforna’l durant 20 minuts.
- Mentrestant, aixafa l’alvocat juntament amb el suc de mitja llimona i reserva.
- Talla la col kale en trossos sense la tija. Amaneix-la amb llimona, all en pols i pebre negre. Reserva-la.
- Afegeix un rajolí d’oli d’oliva al pa de sègol i torra’l.
- Unta el pa torrat amb alvocat, posa a sobre la col kale i col·loca’l al centre del plat. Als costats, situa el moniato i els tomàquets al forn. Decora-ho amb unes llavors de carabassa, sèsam torrat i pol·len.
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!
Orxata de llavors de meló
Orxata amb llavors de meló, una recepta ideal per aprofitar al màxim aquesta fruita. Un bon exemple de la cuina d’aprofitament.
El meló aporta hidratació pel seu alt contingut en aigua i és ric en antioxidants i vitamines (sobretot vitamina C). És una fruita molt diürètica, evita la retenció de líquids i ajuda a mantenir un bon trànsit intestinal. A més, les seves llavors són riques en vitamina B12, un nutrient que se sol trobar en la carn, la llet i els ous. Els melons ecològics aporten més sabor i dolçor.

Ingredients:
- 1/2 tassa de llavors de meló
- 1/2c d’extracte de vainilla
- 1L d’aigua
- Xarop d’atzavara.
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta amanida a la botiga en línia de Veritas.
Elaboració de l’orxata:
- Tritura les llavors de meló amb dues tasses d’aigua en una batedora i cola la barreja.
- Recupera les llavors triturades i torna-les a passar per la batedora amb la resta d’aigua per extreure’n el màxim de polpa.
- Afegeix l’endolcidor i l’extracte de vainilla i barreja-ho bé fins que es dissolguin en el liquat anterior.
- Posa a refredar l’orxata a la nevera o afegeix uns quants glaçons, si en vols prendre immediatament.
Descobreix més receptes semblants aquí.
Iogurt de coco, xia i quefir de cabra
Recepta de iogurt de coco, xia, quefir de cabra, preparada per la ecoxef Mireia Anglada.
El quefir regenera la flora intestinal, facilita la digestió i alleuja els problemes de restrenyiment.

Recepta del iogurt de coco, xia i quefir de cabra
Ingredients:
- 400gr de llet de coco
- 200gr de quefir de cabra
- 20gr d’oli de coco
- 18gr de suc de llima
- 1/2cp de llavors de xia
- 20 gotes d’estèvia
- La ratlladura de 1/2 llima
Elaboració:
- Bull la llet de coco fins que redueixi a la meitat. Així es concentra el seu sabor i densitat.
- Deixa-la refredar, i quan estigui tèbia incorpora-hi l’oli de coco i les llavors de xia.
- Afegeix a la barreja el quefir, l’estèvia, el suc i la ratlladura de llima. Remena fins a obtenir una crema homogènia i guarda-la a la nevera durant unes dues hores.
- Mentre el iogurt es va refredant, remena’l amb suavitat cada 15-20 minuts.
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!
T’agradat aquesta recepta? Troba’n més aquí.
Amanida de pasta
Rica en carbohidrats, la pasta és un dels aliments preferits pels esportistes, ja que possibilita un alt rendiment energètic. Et deixem una recepta d’una amanida de pasta:

Recepta de amanida de pasta
Ingredients:
- Pasta de colors
- 1 ceba tendra
- 1 kiwi
- Blat de moro
- Tonyina natural
- Llavors de gir-asol
- Oli d’oliva verge
- Pebra negra
- Sal
Elaboració:
- Cou la pasta en abundant aigua bullint amb sal. Escorre-la i deixa-la refredar.
- Talla a daus el kiwi i la ceba.
- Quan la pasta estigui freda, barreja tots els ingredients i s’amaneix-ho amb oli, sal i pebre.
- Escampa-hi per sobre un grapat de llavors de gira-sol.
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!
T’agradat aquesta recepta? Troba’n més aquí.
Makis de verdures i formatge
Makis de verdures i formatge; una recepta de nom i aspecte japonès, que resulta especialment atractiva per a preparar amb nens. Els encantarà netejar l’arròs i fer boles amb les mans. I, quan vegin el resultat, no podran esperar per començar a menjar.

Ingredients (24 unitats)
- 3 làmines d’alga nori
- Salsa de soja baixa en sal
Per a l’arròs:
- 210gr d’arròs de sushi
- 240gr de agua
- 25cl de vinagre d’arròs
- 18gr de sucre
- 7gr de sal
Per al farciment:
- 30gr de cogombre o alvocat
- 30gr de pastanaga
- 30gr de remolatxa
- 30gr de cabdell
- 30gr de formatge crema
Elaboració
- Col·loca l’arròs de sushi en un bol amb aigua i remena com si fessis un massatge durant 30 segons. Retira el líquid i fes la mateixa operació 4 o 5 vegades més, fins que l’aigua no surti blanquinosa.
- Bull l’arròs durant 35 minuts.
- Mentrestant, barreja el vinagre d’arròs, el sucre i la sal. Després, escalfa la mescla a 55ºC perquè es dissolgui i reserva-ho en fred.
- Un cop cuit l’arròs, posa-ho en una safata amb una pala i afegeix la barreja de vinagre.
- Col·loca un full d’alga nori damunt d’una estoreta de bambú amb la part més brillant cap avall. Amb les mans humides, fes una bola d’arròs i estén-la sobre el full de nori, deixant uns 3cm per la part superior sense cobrir d’arròs.
- Amb una mànega pastissera, posa una tira de formatge crema a la part central de l’arròs, i col·loca al llarg les verdures tallades a tires. Enrotlla-ho amb l’ajuda de l’estoreta.
- Una vegada formats els 3 rul·los, talla’ls a trossos i serveix-los acompanyats de la salsa de soja.
Pots trobar tots els productes per fer aquest maki de verdures a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!
Suc de remolatxa i boletes energètiques
Recepta de suc de remolatxa i boletes energètiques amb la polpa sobrant, recomanada per la foodblogger Green Mama.
Gràcies al seu contingut en potassi i la seva baixa quantitat de sodi, la remolatxa té importants propietats diürètiques, fet que afavoreix l’eliminació de líquids i toxines.
Aprofita la polpa del liquat de suc de remolatxa per fer unes delicioses i divertides boletes. La polpa conté fibra dietètica, que combat el restrenyiment, ja que regula el trànsit intestinal.

Ingredients:
- 2 remolatxes
- 2 pastanagues
- 2 pomes
- 3 fulles de kale
- 1 taronja sense pell
- 1 tros petit de gingebre
Elaboració:
- Pela la remolatxa i renta les pastanagues i les pomes.
- Trosseja les hortalisses, la fruita i les fulles de kale, i liqua-ho juntament amb el gingebre.
Ingredients per a les boletes:
- Pulpa del liquat
- 250gr de farina d’ametlla
- 2cp de cúrcuma en pols
- 3c d’oli de coco líquid
- Xarop d’atzavara
Per a la cobertura:
- 1/2 rajola de xocolata fosa al bany maria
- Coco deshidratat
Elaboració:
- Barreja la polpa del liquat, la farina, l’oli de coco líquid, el xarop d’atzavara i la cúrcuma fins a obtenir una massa.
- Forma boletes amb les mans.
- Passa les boletes pel coco deshidratat o banya-les en la xocolata fosa. Col·loca-les en un plat i guarda-les a la nevera.
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!
Canelons d’albergínia i tonyina
L’ecochef Mireia Anglada prepara uns canelons d’albergínia i tonyina, una recepta divertida i alternativa als canelons tradicionals. L’albergínia és rica en fitonutrients, uns compostos vegetals que ajuden a eliminar els radicals lliures del cos, que danyen les cèl·lules de l’organisme.

Ingredients (10 canelons):
- Albergínies
- Fulles d’alfàbrega
- Oli d’oliva
Per al farciment:
- 500 gr de pebrots escalivats
- 500 gr d’albergínia
- 1,5 kg de tomàquets
- 1 kg de ceba
- 3 grans d’all
- 1 dl d’oli d’oliva
Per a la tonyina confitada:
- 1 kg de ventresca
- 2 cs de vinagre de poma
- Oli de gira-sol
- All
- Llorer
- Farigola
- Bitxo
- Sal
Per al pesto:
- 40 gr d’alfàbrega
- 1 cp de shiro miso
- 30 gr de pinyons
- 1 cp de pasta d’umeboshi
- 1 all petit
- 30 gr de julivert
- 1 dl d’oli d’oliva
Elaboració:
- Pela les albergínies, talla 60 làmines de 2 mm de gruix, sala-les i deixa-les suar. Fes les tires d’albergínia al forn amb oli d’oliva sense que s’assequin i reserva.
- Per preparar el farcit, ofega la ceba en oli fins que comenci a agafar color, afegeix-hi els alls i el tomàquet. Tapa-ho i cou-ho durant 5 minuts, destapa-ho i deixa-ho coure lentament 20 minuts més. Afegeix-hi l’albergínia, salpebra i cou fins que s’evapori. Reserva.
- Sala la tonyina, marina-la i deixa-la blanquejar durant 1 hora i posa-la a confitar en oli amb vinagre de poma. Coure-la al bany maria durant 20 minuts i reserva.
- Per preparar el pesto, tritura tots els ingredients, excepte l’oli, fins a aconseguir una pasta. Emulsiona amb l’oli fins que aconsegueixis una barreja estable i reserva.
- Munta els canelons ajuntant el farcit amb la tonyina i embolica’ls amb les tires d’albergínia. Acompanya de pesto i fulles d’alfàbrega.
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga online de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!
Blinis vegans
Recepta de blinis vegans, proposta pels nostres companys de viatge de Amandin.
Els blinis són una mena de creps que es poden combinar tant amb aliments dolços com salats. Gaudeix-los amb uns nabius i una beguda de civada amb fruits vermells, per exemple.

Ingredients
- 1 tassa de fajol bullit
- 1 tassa de beguda de civada amb fruits vermells
- 1-2 beines de cardamom pelat i molt
- 1 mica de bicarbonat
- Canyella en pols
- Oli de coco
- Sal
Elaboració dels blinis vegans:
- Barreja en un bol tots els ingredients (excepte l’oli de coco), fins a aconseguir una barreja homogènia.
- Escalfa una paella a foc mitjà-baix i afegeix una mica d’oli de coco.
- Posa una cullerada de pasta al centre de la paella i quan vegis que les vores comencen a daurar-se, no cremar-se, dona-li la volta.
- Decora amb nabius, maduixes, gerds, mores… I afegeix un rajolí de xarop d’atzavara. Ja pots gaudir dels teus blinis vegans.
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!
T’agradat aquesta recepta? Troba’n més aquí.
Crema freda de carabassó, anacards i clorel·la
La ecoxef Mireia Anglada ha preparat una crema freda de carabassó, anacards i clorela. L’alga clorela és l’aliment amb més percentatge de clorofil·la del planeta.

Ingredients
- 1L de beguda d’arròs
- 50gr d’anacards
- 2 carabassons
- 1 porro
- Espinacs frescos
- 1cs de alga clorel¨ña
- Alga wakame
- 2c de ghee (es pot substituir per oli d’oliva)
- Oli d’oliva verge extra
- Sal marina
Elaboració
- Posa a hidratar els anacards en la beguda d’arròs un mínim de dues hores.
- Escalfa el ghee i salta el porro trossejat fins que quedi translúcid. Intenta que no agafi color, ja que podria amargar la crema.
- A continuació, afegeix-hi els carabassons tallats a rodanxes fines. Remena’ls perquè s’impregnin del greix i cobreix-los amb la beguda i els anacards. Deixa-ho coure i tapa-ho (perquè no s’evapori el líquid), fins que el carabassó estigui cuit.
- Tritura i rectifica de sal i líquid, si cal.
- Quan la crema s’hagi refredat, afegeix l’alga clorel·la i remena bé fins a obtenir un color verd intens.
- Serveix la crema freda amb els espinacs frescos i l’alga wakame, que hauràs fregit prèviament.
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!