Consells

Tresors de tardor per a tota la família

A la tardor, la natura ens regala una varietat d’aliments deliciosos i nutritius, com ara carbasses, castanyes, pomes, nous… Gaudeix del gust i dels beneficis saludables d’aquests tresors tardorencs i inclou-les en la dieta diària.

Tresors de tardor per a tota la família - Consells - Veritas

Acompanyant aquesta màgica estació, arriba una paleta de colors i gustos que nodreixen l’ànima i el cos. A mesura que les temperatures descendeixen i les fulles canvien de color, els mercats i horts s’omplen d’aliments rics en sabor i nutrients.

Carbasses: versatilitat nutritiva

Autèntiques icones de la tardor, les carbasses aporten vitamina A, que és essencial per a la visió i el sistema immunològic dels nens; fibra, que promou la salut digestiva; i antioxidants, que ajuden a protegir les cèl·lules del cos. Es poden utilitzar en sopes, purés, pastissos i fins i tot en batuts per donar-los un toc saludable i deliciós.

Col arrissada: una joia antioxidant

Aquest vegetal de fulles verdes viu el seu millor moment durant els mesos de tardor i posseeix una gran quantitat de vitamines A, K i C, així com calci i antioxidants. Aquests nutrients són vitals per al desenvolupament d’ossos forts, una pell saludable i un sistema immunològic robust. A la cuina, és molt versàtil i es pot afegir a amanides, sopes i plats saltats.

Pomes: el berenar perfecte

Destaquen pel seu gran poder saciant i pel seu contingut en vitamina C, que enforteix el sistema immunològic i contribueix a la formació de col·lagen a la pell i els teixits. Oferir als nens una poma cruixent com a berenar promourà, a més, la seva salut dental en estimular la producció de saliva.

Nous: energia i nutrients en un grapat

Molt beneficioses per a la salut, les nous contenen proteïnes, fibra i greixos saludables, que són fonamentals per al desenvolupament cerebral dels nens. També proporcionen una bona dosi d’àcid alfa-linolènic, un tipus de greix omega-3 vegetal que resulta primordial per a la funció cerebral i la salut del cor.

Des de Veritas, et recomanem les nostres nous riques en proteïnes, fibra i omega 3 i ideals per a enfortir la salut cardiovascular.

Castanyes: font de carbohidrats saludables

Atresoren un elevat percentatge de fibra i carbohidrats saludables, uns nutrients que proporcionen energia sostenible i enforteixen el sistema immunològic dels petits, de manera que ajuden a combatre refredats i malalties estacionals. A més, resulten exquisides com a snack torrat i són un ingredient perfecte per incorporar a guisats i farciments.

Contingut relacionat

  • Consells

Què menjar a la tardor

El cos no s'adapta a la tardor d'un dia per...

  • Consells

Aliments per fer front al fred

Ja tenim el fred aquí i, com sempre, ha arribat...

  • Consells

L’alimentació de la tardor

L'alimentació de la tardor ha de basar-se en ingredients que...