Consells

Aliments per fer front al fred

Ja tenim el fred aquí i, com sempre, ha arribat acompanyat dels seus amics de temporada: els molestos refredats i la temuda grip. Xevi Verdaguer us proposa que repasseu la vostra alimentació i que busqueu remeis naturals per estimular el sistema inmunitari i poder prevenir infeccions víriques. És curós observar com les fruites i les verdures que ens ofereix la sàvia natura durant la tardor i l’hivern ens aporten l’energia suficient perquè les nostres defenses es potenciin i es renovin. Contenen coure, vitamina C, vitamina A, magnesi, calci i zinc, que són estimulants de la immunitat, la qual cosa no és cap casualitat. És aconsellable que coneguem els aliments que ens protegeixen dels refredats i les grips, i que els mengem sempre ecològics i de temporada. Només així conserven totes les vitamines, minerals i antioxidants, ja que s’han recollit en el seu moment òptim de maduració i no contenen pesticides, fungicides ni additius.

Aliments per fer front al fred

  • Coure: té propietats antivíriques. El trobem a naps, moniatos, carbasses, castanyes, magranes i bolets. Prepara una crema de carbassa i coco al curri.
  • Vitamina A: poseeix propietats antivíriques i protectores de les mucoses. La trobem a moniatos, carbasses, aranges, magranes, figues. Et recomanem la recepta d’un guisat de verdures d’arrel.
  • Vitamina D: millora el sistema inmunitari. La trobem a xiitakes, rovell d’ou i ppeix blau. Prepara la senzilla recepta d‘ous al plat.
  • Vitamina C: estimula la capacitat del neutròfils i la proliferació dels limfòcits T que ens protegeixen dels virus. La trobem a cítrics, caquis, mangos, magranes, carbasses, moniatos i naps. Entra en calor amb una sopa de cuscús, moniato i shiitake.
  • Magnesi: augmenta l’activitat de les cèl·lules encarregades de neutralitzar virus. El trobem a naps i figues. Gaudeix amb unes bones postres de figues amb xocolata calenta.
  • Zinc: augmenta el nombre de limfòcits T. El trobem a naps, carbasses i bolets. Cuina uns canelons de bolets.
Troba totes les verdures i fruites de temporada a la nostra botiga online.

Contingut relacionat

  • Consells

L’alimentació de la tardor

L'alimentació de la tardor ha de basar-se en ingredients que...

  • Consells

Què menjar a l’hivern

Què menjar a l'hivern per estar en sintonia amb l'estació....