A la tardor, la natura ens regala una varietat d’aliments deliciosos i nutritius, com ara carbasses, castanyes, pomes, nous… Gaudeix del gust i dels beneficis saludables d’aquests tresors tardorencs i inclou-les en la dieta diària.
Acompanyant aquesta màgica estació, arriba una paleta de colors i gustos que nodreixen l’ànima i el cos. A mesura que les temperatures descendeixen i les fulles canvien de color, els mercats i horts s’omplen d’aliments rics en sabor i nutrients.
Carbasses: versatilitat nutritiva
Autèntiques icones de la tardor, les carbasses aporten vitamina A, que és essencial per a la visió i el sistema immunològic dels nens; fibra, que promou la salut digestiva; i antioxidants, que ajuden a protegir les cèl·lules del cos. Es poden utilitzar en sopes, purés, pastissos i fins i tot en batuts per donar-los un toc saludable i deliciós.
Aquest vegetal de fulles verdes viu el seu millor moment durant els mesos de tardor i posseeix una gran quantitat de vitamines A, K i C, així com calci i antioxidants. Aquests nutrients són vitals per al desenvolupament d’ossos forts, una pell saludable i un sistema immunològic robust. A la cuina, és molt versàtil i es pot afegir a amanides, sopes i plats saltats.
Pomes: el berenar perfecte
Destaquen pel seu gran poder saciant i pel seu contingut en vitamina C, que enforteix el sistema immunològic i contribueix a la formació de col·lagen a la pell i els teixits. Oferir als nens una poma cruixent com a berenar promourà, a més, la seva salut dental en estimular la producció de saliva.
Molt beneficioses per a la salut, les nous contenen proteïnes, fibra i greixos saludables, que són fonamentals per al desenvolupament cerebral dels nens. També proporcionen una bona dosi d’àcid alfa-linolènic, un tipus de greix omega-3 vegetal que resulta primordial per a la funció cerebral i la salut del cor.
Des de Veritas, et recomanem les nostres nous riques en proteïnes, fibra i omega 3 i ideals per a enfortir la salut cardiovascular.
Atresoren un elevat percentatge de fibra i carbohidrats saludables, uns nutrients que proporcionen energia sostenible i enforteixen el sistema immunològic dels petits, de manera que ajuden a combatre refredats i malalties estacionals. A més, resulten exquisides com a snack torrat i són un ingredient perfecte per incorporar a guisats i farciments.
Contingut relacionat
Consells
Què menjar a la tardor
El cos no s'adapta a la tardor d'un dia per...
Consells
Aliments per fer front al fred
Ja tenim el fred aquí i, com sempre, ha arribat...
Consells
L’alimentació de la tardor
L'alimentació de la tardor ha de basar-se en ingredients que...