Tècniques de cuina

Tres tipus de tall de la ceba – Tècniques de cuina

La ceba és un dels ingredients més indispensables a l’hora de cuinar a gairebé totes les cultures. En aquest article t’ensenyem tres maneres diferents de tallar aquesta hortalissa.

La ceba és un ingredient molt curiós, ja que canvia de gust. Les crues tenen un sabor fort i picant a causa dels compostos sulfurats que contenen, però quan les cuines es descomponen i donen lloc a aquell gust suau i agradable que es troba en les cebes cuites.

Aquest ingredient és un imprescindible a la cuina, però saps com tallar-la per treure’n profit?

Hi ha moltes varietats d’aquesta hortalissa i cadascuna té uns matisos diferents. Per exemple, la ceba seca serveix per a tot, però és força picant. D’altra banda, la ceba tendra és molt més suau, i per això es pot menjar crua. Un altre exemple pot ser el de la ceba de Figueres, una de les preferides pels xefs perquè és dolça, cruixent, tendra, sucosa i, a més a més, no pica.

Tècniques de cuina ami Borja López- Tipus de tall de la ceba

El tall en juliana és un dels més habituals per a tota mena de verdures i hortalisses, per tal com l’objectiu és obtenir tires allargades de la peça. És ideal per fer ceba caramel·litzada, per incorporar-la en amanides, per sofregir a foc lent o per saltats i sopes. 

Tal com indica el nom, els talls formen anelles concèntriques que es poden separar de manera senzilla fent-hi pressió. Són un complement o guarnició molt habitual per a les hamburgueses i, també, es poden cuinar fregides després d’arrebossar-les.

Brunoise és un dels talls més pràctics, ja que permet obtenir-ne daus petits que, un cop fregits o sofregits a poc lent, amb prou feines es noten als guisats o els sofregits. Per fer-los fàcilment, pots fer primer el tall en juliana, però sense arribar al final , i tot seguit picar de forma transversal fins a aconseguir els daus.

Tipus de tall de la ceba- tècniques de cuina- Veritas

Quan talles una ceba, les seves cèl·lules es trenquen i la combinació entre els aminoàcids i certs enzims que tenen genera sulfòxid de tiopropanal. Aquest element provoca irritació al nas i els ulls i, per això, de vegades la ceba et fa plorar.

T’ha agradat aquest article? Descobreix més aquí.

Contingut relacionat

  • Tècniques de cuina

La ceba morada, sabor i color per als teus plats

Sucosa, saborosa i aromàtica, la ceba morada és un ingredient...

  • Tècniques de cuina

Aquesta primavera menja sa, menja ecològic

Durant la primavera, la natura ens ofereix verdures i hortalisses...

  • Tècniques de cuina

Per què les verdures són el millor remei per a la inflamació?

La inflamació és un cercle viciós responsable de moltes afeccions...

  • Tècniques de cuina

Remeis naturals per la grip i els refredats

Malgrat que els símptomes de la grip i el refredat...