Consells

Remeis naturals per la grip i els refredats

Malgrat que els símptomes de la grip i el refredat són molt similars, la diferència radica en la intensitat. En tots dos casos, és recomanable fer repòs i tractar el virus amb remeis naturals. Remeis naturals per la grip i els refredats - Consells - Veritas Febre, esgarrifances, mal de cap i dolor muscular… Després de contreure un refredat o una grip, resulta molt difícil continuar amb la rutina habitual. La febre és una resposta del sistema immunitari, que detecta el virus com un agressor i allibera anticossos per combatre’l. Per tant, no és perjudicial; al contrari, demostra que l’organisme funciona bé. El millor és deixar que la malaltia segueixi el seu curs, pal·liant els símptomes amb remeis naturals i seguint una bona alimentació amb productes de temporada, cosa que contribuirà a estimular les defenses.

Remeis naturals per la grip i els refredats

Aliments amb efecte terapèutic

Si consumeixes productes que enforteixen el sistema respiratori i els pulmons (com les sopes d’algues) podràs mantenir l’energia i la vitalitat. També és aconsellable prendre aliments amb propietats antibiòtiques (all i ceba) i no beure llet calenta, ja que augmenta la producció de moc. Una altra alternativa és preparar infusions i endolcir-les amb una cullerada de mel, i si et ve de gust el gingebre és expectorant i descongestionant i la farigola calma les esgarrifances i té propietats antisèptiques i expectorants. Igualment, és molt beneficiós fer inhalacions de vapor d’eucaliptus, lavanda o melissa. Descobreix com fer servir el gingebre per combatre els refredats.
Gingebre – Tècniques de cuina

Estimula les defenses

L’accelerat ritme de vida actual desgasta l’organisme, per la qual cosa una bona manera d’eludir possibles infeccions és adoptar uns hàbits de vida saludables. Seguir una dieta que reforci la flora intestinal i frenar així el creixement de microorganismes patògens, respectar les hores de son (quan el cos repara les cèl·lules) i fer exercici físic regularment, són costums que contribueixen a estimular de manera natural el sistema immunològic.
Aliments per potenciar les teves defenses

Remeis naturals

De manera paral·lela, pots prendre complements naturals que afavoreixen l’increment de les defenses i tracten els processos vírics o bacterians.
  • Equinàcia: és perfecta en casos de refredat, mal de coll, tos i febre, i redueix els símptomes de la majoria de grips i refredats.
  • Pròpolis: actua com a antibiòtic natural per tractar infeccions de les vies respiratòries altes; otitis, laringitis, sinusitis, bronquitis…
  • Vitamina C: ajuda a prevenir i curar catarros i grips, a més de ser un potent antioxidant que millora la salut de les mucoses.
  • Gingebre: alleuja els símptomes de la grip, com la congestió i els dolors articulars.
  • Gelea reial: aporta energia i estimula els sistemes nerviós i immunològic.
  • Crespinell: enforteix les defenses i actua contra la sinusitis i les al·lèrgies.
  • Probiòtics: reforcen la flora intestinal i combaten els microorganismes patògens.
Descobreix la farmaciola natural per augmentar la calor corporal.

Contingut relacionat

  • Consells

Aliments per potenciar les teves defenses

Una alimentació rica en vitamina C i altres nutrients antiinflamatoris...

  • Consells

Farmaciola natural per augmentar la calor corporal

El fred ambiental afecta l'organisme i poden aparèixer problemes circulatoris,...