Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
Setembre! Tornen les classes, les extraescolars, matinar, les presses… A qui no se li ha tirat a sobre alguna vegada l’hora de sopar i ha improvisat una cosa ràpida i poc saludable? Una bona planificació i un rebost ben assortit són indispensables per assegurar un sopars lleugers i nutritius que ajudaran els teus fills a reposar energia i a dormir d’una tirada tota la nit.
Amb el començament del curs escolar, són molts els nens que mengen fora de casa i els sopars recuperen protagonisme. Cal cuidar-ne al màxim els ingredients perquè siguin com més nutritius millor, però que alhora no resultin pesats. L’objectiu és evitar els temuts mocs i afrontar la tardor amb les defenses a punt; però no sempre és fàcil, ja que és una època molt exigent en què les agendes es tornen a omplir i no es fa l’atenció que cal a l’alimentació, simplement per falta de temps.
Et donem les claus per no caure en opcions d’emergència insanes que et treuen de la dificultat, però que hipotequen la teva salut i la dels teus.
No hi ha alternativa: per poder alimentar-se de manera sana sense tornar-se boig en l’intent és fonamental dedicar una estona a planificar els àpats i preparar una llista de la compra detallada. El més recomanable a l’hora d’organitzar un menú setmanal és tenir en compte el de l’escola, no només per no repetir sinó també per aconseguir una alimentació més equilibrada.
Tria sempre aliments de primera qualitat i ecològics i tingues reserva de llavors, fruita seca, cereals integrals, llegums, espècies… Un producte de rebost especialment interessant és el brou de pollastre, que uneix una elevada aportació nutricional a una gran versatilitat. Aquest plat és ideal per prendre sol, enriqueix gairebé qualsevol plat i és la millor base de sopes, purés o guisats. Malgrat que moltes vegades no s’utilitza perquè la seva elaboració requereix molt de temps, en tens de ja preparats a partir de verdures i pollastre provinents d’agricultura i ramaderia ecològiques i sense concentrats, aromes ni deshidratats afegits.
Preparar el menjar per tota la setmana és una bona opció per optimitzar el temps. Prepara el fons de nevera coent algun cereal integral, fent unes verdures al vapor, cuinant un llegum o un ou dur, per exemple. Després ho guardes amb tuppers a la nevera i ho vas traient i combinant per fer els diferents plats que et menjaràs.
Amb la col·laboració d’Ets el que menges
L'alimentació ecològica afavoreix el desenvolupament cognitiu en la infància Una...
Lucía Martínez, dietista-nutricionista experta en nutrició vegetariana, forma part d'una...
Amb l’arribada de la calor, la dieta dels nens ha...
Fa uns anys, desesperada perquè no aconseguia organitzar els àpats...