Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
Tot i que destaquen per la seva dolçor, la pectina que contenen els moniatos disminueix i retarda l’absorció dels sucres. Es poden rostir, bullir, cuinar al vapor, fregir, guisar o saltar al wok, però no s’han de consumir mai crus perquè resulten indigestos.
Les possibilitats dels moniatos a la cuina són infinites. La polpa (una vegada rostit o fet al vapor) és excel·lent per preparar hamburgueses i croquetes. Tallats en rodanxes són una base de pizza perfecta i si col·loques rodanxes fines a la torradora i les untes amb tahina o alvocat aixafat tindràs un esmorzar deliciós. Igualment, pot fer-los sevir per preparar una clàssica truita de patates o fins i tot per elaborar nyoquis.
Troba moniatos ecològics a la botiga online Veritas.
A més de cuinar estofats, guisats, potatges i sopes, hi ha opcions més creatives. Per exemple, una crema de moniato amb llenties vermelles, bolets saltats, pinyons, ratlladura de taronja i un fil d’oli de sèsam per damunt. O bé afegir a l’hummus una mica de moniato rostit i un polsim de bitxo.
La seva característica dolçor casa molt bé amb la intensitat de la carn i del peix. Fes un puré amb nou moscada, ghee o oli de coco, o talla els moniatos en bastons o xips, pinta’ls amb oli d’oliva, una mica de sal i pebre i enforna’ls fins que quedin cruixents.
Parteix un parell de moniatos per la meitat i rosteix-los al forn. Amb una cullera, retira part de la polpa, barreja-la amb mill cuit i verdures saltades amb curri, i farceix els moniatos. Per acabar, empolvora’ls amb llevat nutricional i gratina’ls.
També són ideals per elaborar dolços amb menys sucres afegits. Se’n poden fer mousses, natilles, púdings i pastissos, pans de pessic, magdalenes, coquetes, trufes i panellets.
Bat una mica de polpa de moniato rostit amb una cullerada de mantega d’ametlles, encenalls de cacau, xips de coco i llavors, i afegeix-ho als smoothies bowls per endolcir-los. També pots fer un chai latte de cúrcuma, moniato rostit, te verd, gingebre i beguda de civada.
Les nostres propostes:
Pa de motlle de sègol, moniato, kale i alvocat, una...
Sopa de cuscús amb moniato i shiitake, una recepta completa...
Oblida't de les verdures insípides i avorrides i, seguint uns...