Entrevistes

Sonia Martínez: “menja sa i sigues conscient”

Sonia Martínez és homeòpata i experta en nutrició natural i energètica. Arra d’un problema de salut va començar a menjar de manera conscient i actualment acompanya dones en l’etapa de l’embaràs i la maternitat ajudant-les a seguir una alimentació sana, equilibrada i conscient.

Sonia Martínez

Què significa per a tu un estil de vida saludable? Quan vas canviar la teva alimentació i què va ser el que vas notar?

Per a mi un estil de vida saludable és estar connectada amb les meves necessitats a cada instant, menjar net, ser conscient de l’aire que respiro, tenir moments per a mi… El mantra que defineix la meva filosofia de vida i la meva manera de veure les persones és: “menja sa. Sigues conscient. estima’t. Flueix”.  Vaig començar a alimentar-me de manera més conscient a causa d’un problema de salut i de seguida vaig notar que les meves digestions milloraven i que els dolors de regla es transformaven en molèsties.

Quina és la teva formació i per què et vas especialitzar en la salut de la mare i dels fills?

Sóc naturopata i tinc formació en nutrició naturista i energètica, però va ser després de ser mare que em vaig especialitzar en salut femenina i infantil.

Per què ens costa menjar saludable en el dia a dia?

Vivim en una societat plena d’estímuls (pressió, estrès), per la qual cosa és molt comú que alimentar-se sigui un mer tràmit o, com a molt, una aportació de plaer al paladar.

Fins a quin punt és important cuidar-se abans i durant l’embaràs?

És importantísim! Cal cuidar-se des del moment en què decideixes posar-te a buscar una criatura. Revisar l’alimentació, l’estil de vida, etc.

Imparteixes tallers de salut i emocions, especialment per a embarassades, mares i dones. Què és el que més t’agrada d’impartir tallers?

M’encanta el contacte directe amb la gent i poder transmetre els meus coneixements i experiència. Empatitxo molt amb les mares i els dic: “jo també vaig estar al teu lloc”.

La teva parella cuina? Com un organitzeu a casa per preparar els menús?

Sí! Tot i que sóc jo la que organitza la compra i el menú setmanal, ell s’ocupa dels sopars i jo dels dinars. El meu fill de tres anys i nosaltres mengem el mateix, amb algunes adaptacions: per exemple, si hi ha un plat amb ametlles al petit les hi podem picadetes.

Quina és la clau perquè els nens mengin verdures i aliments saludables?

Han de ser partícips des que són nadons. Cal portar-los a comprar, explicar-los què cuinarem, que vegin que el pare i la mare mengen el mateix que ell… És més senzill del que sembla.

Com t’organitzes per tenir moments per a tu, sent autònoma i amb un nen petit?

És complicat i el meu moment és al dinal del dia, quan puc xerrar amb la meva parella, veure una sèrie o simplement ficar-me al llit ràpid i meditar uns minuts. Sempre busco temps per a les meves classes de ioga!

De quina manera pot ajudar-nos l’aromateràpia en la gestió emocional i el benestar?

És una teràpia embriagadora i molt potent a nivell físic i emocional, ja que el sentit de l’olfacte depèn del sistema límbic, una part del cervell relacionada amb les emocions i la memòria.

Què li recomanaries a algú que es vol començar a cuidar i es vol alimentar de manera saludable?

És bàsic no atabalar-se ni voler fer-ho tot perfecte i alhora perquè no és realista i genera frustració. El millor és trobar un punt intermedi en què ens sentim còmodes i puguem evolucionar al nostre ritme.

Digues-me un llibre o una pel·lícula que hagi influït en la teva manera d’entendre l’alimentació.

Sens dubte, “El equilibrio a través de la alimentación” de la Dra. Olga Cuevas i “Alimentación, la tercera medicina” del Dr. Jean Seignalet. Carlota Closas, responsable de Terra Veritas. Gaudeix amb les nostres entrevistes.

Contingut relacionat

  • Entrevistes

Chloé Sucrée: “menjar de manera saludable no vol dir passar-se hores a la cuina”

Chloé Sucrée és la creadora de Biotiful Plan. Va començar...

  • Entrevistes

Xuan-Lan: amb el ioga qualsevol pot trobar el que necesita per sentir-se bé

Xuan-Lan és professora de ioga i divulgadora sobre els beneficis...

  • Entrevistes

Doctor Jorge Pérez-Calvo: “consumir productes ecològics és una necessitat”

El doctor Jorge Pérez-Calvo és un dels principals referents en...