Entrevistes

Chloé Sucrée: “menjar de manera saludable no vol dir passar-se hores a la cuina”

Chloé Sucrée és la creadora de Biotiful Plan. Va començar compartint receptes al seu blog Being Biotiful, que va anar creixent fins que va veure la llum el seu projecte Biotiful plan, un pla setmanal de menús saludables i de temporada, amb llista de la compra i receptes molt apetitoses.

Chloé Sucrée

Què significa per a tu un estil de vida saludable? Quan vas canviar la teva alimentació i què va ser el que vas notar?

Un estil de vida saludable és sentir-se bé amb les decisions que un pren i ser coherent, tenir energia, menjar real, no obsessionar-se i buscar l’equilibri. Fa anys tenia malestar general, digestiu, físic i emocional, i com que no trobava cap resposta vaig començar a canviar la meva alimentació. I vaig notar transformacions a molts nivells: més claredat mental, més energia, menys inflamació abdominal, menys dolors…

Per què ens costa menjar saludable en el dia a dia?

Les nostres creences i hàbits ens hi empenyen sense que ens n’adonem i canviar sembla difícil però amb una mica d’ajuda no ho és. Vivim en l’era del “tot ara, sempre ràpid” i no dediquem prou temps a alimentar-nos.

Què li diries a algú que vol començar a cuidar-se?

Que ho faci al seu ritme, fent un canvi cada dia per no atabalar-se. El primer pas és optar per productes no refinats ni ensucrats, triar aliments locals de temporada i evitar menjar massa fora de casa. Cal començar per combinacions fàcils i senzilles, elaborades amb productes de qualitat.

Ets mare de dos fills. Quina és la clau perquè els nens vuilguin menjar verdures i aliments saludables?

S’ha de començar des de petits: anant a comprar, cuinant i menjant amb ells pequè els pares som el millor model. El procés ha de ser visual i apetitós. Per exemple, afegir verdures a batuts, cremes, pancakes i creps és una manera fàcil d’incorporar-les a la dieta.

Quan i per què et decideixes a crear Biotiful plan, la subscripció a menús setmanals que proposes?

Fa un any vaig decidir fer una enquesta als meus seguidors i la resposta va ser clara i contundent: necessitaven menús setmanals. Em vaig posar a idear el projecte i al gener d’aquest any vaig llançar Biotiful Plan, que intenta fer-te la vida més fàcil perquè no hagis de pensar què menajr ni com cuinar-ho: cada setmana proposo una programació setmanal de temporada basada en el mètode batch cooking.

Cada mes imparteixes a Terra Veritas el taller “organitza’t a la cuina: cuina un dia per a tota la setmana”. Què és el que més t’agrada d’impartir tallers?

M’encanta conèixer les persones de tu a tu. Les xarxes socials són genials per a certes coses, però hi falta el factor humà, parlar cara a cara, compartir experiències, riure, aclarir dubtes… i m’encanta cuinar amb la gent, perquè cuinar junts és la millor manera d’aprendre.

Com era la teva vida abans d’iniciar el teu propi projecte?

Potser no tan caòtica, però molt més avorrida. Em faltava alguna cosa… Algunes persones neixen gairebé sabent el que volen fer i d’altres ho anem descobrint pel camí. Però cal estar atent i tenir ganes d’emprendre pequè no tot és de color rosa.

T’imaginaves fa 20 anys que arribaries a ser qui ets avui? On et veus d’aqui a 5 o 10 anys?

No, gens! D’aquí a cinc anys espero seguir fent el que faig: ajudar la gent a menjar millor cada dia de manera fàcil. I tinc pendent millorar les meves fotografies gastronòmiques, un tema que m’apassiona. Carlota Closas, responsable de Terra Veritas. Gaudeix amb les nostres entrevistes.

Contingut relacionat

  • Entrevistes

Xuan-Lan: amb el ioga qualsevol pot trobar el que necesita per sentir-se bé

Xuan-Lan és professora de ioga i divulgadora sobre els beneficis...

  • Entrevistes

Consells per a un tupper saludable

Menjar de tupper és una manera fàcil i econòmica de...