Llegir etiquetes

Salsitxes de pollastre

A les nostres botigues, oferim una àmplia varietat de salsitxes tipus Frankfurt, elaborades amb carn de porc, de pollastre i de gall dindi. Hem fet una anàlisi comparativa entre l’etiqueta d’unes salsitxes ecològiques de pollastre i la d’unes salsitxes no ecològiques de marca blanca que es poden trobar en un gran supermercat.

Salsitxes de pollastre - Veritas
Salsitxa de pollastre ECO

Salsitxes de pollastre ECO de Veritas

Salsitxes tipus frankfurt d’alta qualitat, elaborades amb més del 80% de carn superant la majoria de productes similars disponibles al mercat.

Diferència entre les ecològiques i les no ecològiques

Les diferències entre els dos tipus de salsitxes són notables, no sols en la quantitat d’ingredients utilitzats, sinó també en la seva qualitat. En ser de producció ecològica, les salsitxes ecològiques garanteixen que són lliures de transgènics o organismes modificats genèticament, així com d’additius no autoritzats. Quant als pollastres ecològics, són criats en llibertat –amb accés lliure a patis– i alimentats amb cereals i pinsos ecològics. A diferència dels pollastres no ecològics, no reben tractaments preventius amb medicaments i el seu període de sacrifici és gairebé el doble (81 dies enfront de 41 dies). D’altra banda, la inferior càrrega avícola contribueix a una reducció de la contaminació ambiental.

Salsitxes de pollastre - Veritas
Salsitxes de pollastre ECO

Salsitxes de pollastre ecològica

Al gràfic es pot veure que la versió ecològica aporta fins a un 29,5% menys de calories en comparació amb la no ecològica, que el contingut de greixos totals és un 31% inferior i que la quantitat de greixos saturats és gairebé la meitat. A més, segons els estudis de la Dra. Dolores Raigón, plasmats en el seu llibre Manual de la nutrición ecológica: de la molécula al plato, la carn de pollastre ecològic atresora més quantitat de proteïnes i minerals, i un percentatge inferior d’aigua i greixos al de la carn no ecològica, la qual cosa la converteix en una opció més nutritiva.


Comparativa a nivell d’ingredients

Ecològic

Ingredients: carn de pollastre (88%), aigua, sal marina, midó de patata, dextrosa, pebre blanc, extracte de llevat, pebre vermell dolç, pebre vermell picant, nou moscada, all en pols i conservant (nitrit de sodi).

  • S’elaboren amb 8 ingredients.
  • Contenen un percentatge més alt de carn.
  • Només s’hi afegeix 1 additiu (conservant).

No ecològic

Ingredients: carn separada mecànicament de pollastre (76%), aigua, carn separada mecànicament de gall dindi (7%), sal, dextrosa, fibra vegetal, estabilitzador (E-450), aromes, extractes d’espècies, xarop de glucosa, gelificant (E-466), concentrat de moniato, espècies, aroma de fum, antioxidant (E-315), proteïna vegetal hidrolitzada i conservant (E-250).

  • Estan elaborades amb 11 ingredients.
  • El percentatge de carn és inferior.
  • Contenen fins a 6 additius (estabilitzador, aromes, gelificants, antioxidants i conservants), dels quals únicament un està permès en producció ecològica.

Descobreix altres comparacions d’etiquetes.

Contingut relacionat

  • Llegir etiquetes

Salsa de tomàquet amb verdures al forn Veritas

A Veritas disposem d’una àmplia gamma de conserves de tomàquet:...

  • Llegir etiquetes

Hamburguesa de vedella Veritas

A les nostres botigues disposem d’una àmplia gamma de productes...